شمسالدین محمد بن علی بن ملک داد تبریزی مقلب به شمس تبریزی عارف بزرگ قرن هفتم هجری در «تبریز» متولد شد و در «خوی» دیده از جهان فرو بست.
همه ساله به مناسبت روز بزرگداشت شمس جشنواره ملی موسیقی و دیگر رشتههای هنری و همایش بین المللی شمس و مولانا برگزار میشود که امسال بیماری کرونا برگزاری این دو رویداد ملی و بین المللی را با مشکل مواجه کرد.
به طوری که سومین جشنواره ملی شمس و مولانا برگزار نشد و ششمین همایش بین المللی نیز توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر خوی (موسسه تولیت شمس تبریزی) با همکاری کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و انجمن عرفان اسلامی ایران در بستر فضای مجازی و به صورت آنلاین از هفتم و هشتم مهر ماه برگزار خواهد شد.
عباسی فرماندار خوی در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: در این رویداد بین المللی ۱۵ نفر از اساتید دانشگاهی و شمسپژوهان و مولویشناسان برجسته داخلی و خارجی از کشور ایران، ترکیه، بنگلادش و فرانسه در حوزه شمسپژوهی سخنرانی خواهند کرد.
او افزود: بررسی دیدگاههای شمس تبریزی، ضرورت جهانی شدن شمس، خودشکوفایی انسان از نظرگاه شمس، شمس تبریزی از نگاه شاعران دوره عثمانی، شمس تبریزی از منظر نویسندگان و تاثیر عرفانی وی در بنگلادش، درنگی در شادی شمس، طبقه بندی و تحلیل معرفتشناختی هنجارگریزی شمس، شمس و مولانا به روایت استاد موحد، مقایسه طریق عرفانی شمس و ابنعربی و شمس تبریزی در تذکرههای ادب پارسی از مهمترین موضوع سخنرانیهای این همایش است که اساتیدی، چون دکتر لیلی انور از فرانسه، دکتر تورقای شافاق و نعمت یلدیریم از ترکیه، دکتر محمد ابوالهاشم از بنگلادش، دکتر سیدمحمود یوسفثانی، دکتر شهرام پازوکی، دکتر احمد پاکتچی، دکتر مرتضی شجاری، دکتر محمدباقر محسنی، دکتر شهریار حسنزاده، دکتر مهدی محبتی، دکتر قاسم کاکایی، دکتر شهین اعوانی، دکتر فاطمه مدرسی و دکتر مستکین از کشورمان سخنرانان این همایش بین المللی هستند.
بر اساس فراخوان اعلام شده ۵۶ مقاله و متن سخنرانی به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود که به دلیل برگزاری نشدن این رویداد تعداد ۳۵ مقاله پذیرفته شده در کتاب مجموعه مقالات چاپ و در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نمایه خواهد شد.
این همایش با کد ۷۶۷۲۶ ـ ۹۹۲۰۰ در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ثبت و تایید شدهاست. سومین جشنواره ملی شمس و مولانا نیز در دو بخش موسیقی اصیل ایرانی و قصهگویی قرار بود در مرداد ماه برگزار شود که به دلیل شیوع بیماری کرونا زمان برگزاری جشنواره به تعویق افتاده است.
در بخش موسیقی این جشنواره ۲۶۳ اثر از ۲۴ استان کشور به دبیرخانه اجرایی این جشنواره ارسال شده بود که ۸۶ اثر به مرحله داوری راه یافته است که از میان این تعداد ۱۲ اثر به مرحله اجرای صحنهای با انتخاب داوران جشنواره (استاد داوود آزاد، استاد محمدرضا چراغعلی و استاد پویا سرایی) راه خواهند یافت و در صورت بر طرف شدن بیماری کرونا در آرامگاه شمس تبریزی در شهرستان خوی ـ دارالقرار شمس تبریزی ـ همچون سنوات گذشته به رقابت خواهند پرداخت.
انتهای پیام/ن م