به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، جو بایدن، رییس جمهور آمریکا نمایندگان جمهوری خواهان کنگره را به دلیل تهدید برای استفاده از قدرت خود در قبال تلاش دموکراتها مورد انتقاد قرار داد.
بایدن در سخنرانی خود در کاخ سفید گفت: جمهوری خواهان نه تنها از انجام وظایف خود امتناع میکنند بلکه دموکراتها را تهدید میکنند که از قدرت خود برای مقابله با آنها استفاده خواهند کرد. این در حالی است که دموکراتها در تلاش برای انجام وظیفه خود و نجات اقتصاد آمریکا از یک بحران جدی هستند.
بایدن هشدار داد که دولت فدرال میتواند محدودیتهای بدهی ۲۸.۴ هزار میلیارد دلاری را با استفاده از اختیارات خود نقض کند. ولی در صورت همکاری جمهوری خواهان با دموکراتها در دو هفته آینده برای رای در مورد افزایش سقف بدهیهای دولتی از این کار صرف نظر خواهد کرد.
رییس جمهور آمریکا افزود: من صادقانه میگویم این اقدام جمهوری خواهان ریاکارانه، خطرناک و ننگین است.
میچ مک کانل، رهبر اقلیت (جمهوریخواهان) سنا روز گذشته در نامهای خطاب به جو بایدن از ناکامی دموکراتها در تدوین قوانین مهم در کنگره خبر داد و گفت: حزب جمهوری خواه در این مورد نمیتواند هیچ کمکی به دموکراتها بکند.
مک کانل ادامه داد: در طول سالها دموکراتها هزینههای سرسام آوری را با سوءاستفاده از حسن نیت جمهوری خواهان به کشور تحمیل کرده اند، ولی حالا باید بگویم این اتفاق دیگر تکرار نخواهد شد.
وی تاکید کرد: ما در دو ماه و نیم گذشته مدام هشدار داده بودیم که حالا که دموکراتها میخواهند همه امور را به دست گیرند و تنهایی حکومت کنند باید مشکل حل محدودیتهای بدهی دولت را به تنهایی اداره کنند.
رهبر جمهوری خواهان در ادامه گفت: دموکراتها برای حل مشکلات خود به کمک جمهوری خواهان هیچ نیازی ندارند.
بایدن در واکنش به این سخنان گفت: جمهوری خواهان در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ سه بار سقف بدهیهای دولت را آن هم با حمایت دموکراتها افزایش دادند.
رییس جمهوری آمریکا اظهار کرد: مهم است که همه این را بدانیم که درخواست برای افزایش سقف بدهیهای دولتی مربوط به پرداخت بدهی هاییست که از دولت قبل به ما رسیده است و هیچ ارتباطی با هزینههای دولت جدید ندارد. دلیل عمده این بدهیها سیاستهای بی پروای ترامپ در مورد اعمال قوانین جدید بر مالیات و هزینههای دولت است.
کارشناسان میگویند اگر قانون گذاران آمریکایی برای تعلیق سقف بدهیهای دولتی با یکدیگر به نتیجه نرسند این اتفاق میتواند به فاجعهای جبران ناپذیر برای اقتصاد این کشور منجر شود. کاهش چشمگیر فعالیتهای اقتصادی، بیکار شدن حدود ۶ میلیون نفر، فروش سهام شرکتهای بزرگ، افزایش نرخ بهره وامهای بانکی و افزایش بدهیهای تجاری و بازرگانی تنها بخشی از خسارتهایی است که در صورت عدم موافقت کنگره با تعلیق بدهیهای دولتی به اقتصاد آمریکا وارد خواهد شد.
انتهای پیام/