سعید معین مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان درباره آخرین وضعیت مبارزه با ملخ صحرایی اظهار کرد: مبارزه علیه ملخ صحرایی در اواخر خرداد و اوایل تیر با ۱۹ هزار و ۳ هکتار مبارزه به اتمام رسید و از آن تاریخ به بعد ملخی وارد کشور نشد.
او افزود: با توجه به سیستم آب و هوایی ۲ قطبی اقیانوس هند احتمال حمله ملخ صحرایی وجود دارد.
معین ادامه داد: در سال ۹۷ که حمله ملخ برای اولین بار اتفاق افتاد به دلیل سیستم آب و هوایی اقیانوس هند که مثبت بالای یک بود، باعث شد ابرهای باران زا در شرق آفریقا و شبه جزیره عربستان بارور شوند.
این مقام مسئول با اشاره به سال زراعی گذشته که حمله ملخ صحرایی به دلیل درجه حرارت بالا به تاخیر افتاد، بیان کرد: در سال زراعی ۱۴۰۰_۹۹، با وجود آنکه در شبه جزیره عربستان ملخ بود، اما به دلیل خنکی هوا و کاهش بارندگی در کشور ما ورود ملخ به تاخیر افتاد و در فروردین بخشی از جمعیت ملخ ها به جنوب ایران در استان های خوزستان، هرمزگان، ایلام و بوشهر خود را رساندند.
به گفته او، بنابر پیش بینی سازمان هواشناسی جهانی دو قطبی هند غربی مثبت بین صفر تا یک است که این امر بدان معناست که سال نسبتا تر در شبه حزیره عربستان، جنوب ایران و شرق آفریقا خواهیم داشت.
معین با بیان اینکه بارندگی تابستان در استان های جنوبی در حد نرمال است، گفت: بنابر پیش بینی ها بارندگی در فصل پاییز نرمال و در برخی نقاط بالاتر از نرمال است که با وجود مثبت شدن ۲ قطبی و طوفان های چرخنده که بادهای قوی تولید می کند، بنابر حرکت چرخنده دوم بارندگی قابل توجهی جنوب سیستان و بلوچستان و قسمت های شرقی هرمزگان را در برگرفته است.
او درباره آخرین وضعیت حمله ملخ صحرایی در سال زراعی جدید گفت: احتمال حمله ملخ در سال میلادی جدید بالاست و همواره به سبب بارش های نرمال در شبه جزیره عربستان، شرق آفریقا و جنوب ایران احتمال حمله ملخ به ایران افزایش می یابد و حداقل مبارزه ۸۰ هزار هکتار خواهد بود.
این مقام مسئول ادامه داد: در اواخر زمستان و اوایل بهار( حدود اسفند و اوایل فروردین) احتمال حمله ملخ افزایش می یابد و بنابر پیش بینی فائو تا پایان اسفند، حمله از سمت عمان، امارات و عربستان به کشور خواهد بود که با این وجود حمله به استان های هرمزگان، بوشهر، جنوب فارس، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان است که در این مناطق آمادگی باید به ۱۰۰ درصد برسد.
مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در پایان درباره آخرین وضعیت تخصیص اعتبارات تصریح کرد: از مجموع ۵۰ میلیارد تومان اعتبار که در هیئت دولت به تصویب رسید، دولت جدید ۱۰ میلیارد تومان اعتبار را تخصیص داده است که بخشی از آن به سمت خرید سم و بخشی لوازم یدکی، سم پاش و خودروهای کمک دار و نیروهای استخدامی هزینه می شود و پس از تصویب باقی مانده پول در بین استان ها توزیع می شود و خوشبختانه به دلیل هماهنگی بخش های مختلف نمی گذاریم خسارتی به محصولات کشاورزی و مراتع جنگلی وارد شود.
انتهای پیام/