سعید معین مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه مبارزه با ملخ بومی به پایان رسیده است، اظهار کرد: بنابر آخرین آمار ۱۷۷ هزار و ۵۰۰ هکتار مبارزه با ملخ بومی در ۱۸ استان صورت گرفته است.
وی افزود: هم اکنون در منطقه کوچکی در مرز گلستان با ترکمستان، مبارزه موضعی به صورت گسترده انجام می شود، اما در کلیات مبارزه به پایان رسیده است.
به گفته معین، در استان تهران در سطحی حدود ۶ هزار و ۴۰۰ هکتار مبارزه علیه ملخ بومی صورت گرفته است.
مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه مبارزه علیه ملخ صحرایی اواخر خرداد و اوایل تیر به پایان رسیده است، گفت: بنابر آمار ۱۹ هزار و ۳ هکتار مبارزه علیه ملخ صحرایی در استان های خوزستان، بوشهر، ایلام و هرمزگان انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه خوزستان با حدود ۱۳ هزار هکتار بیشترین سطح مبارزه را به خود اختصاص داده است، بیان کرد: بنابر آمار در استان هرمزگان ۴۰ هکتار وایلام ۵۰۰ تا ۶۰۰ هکتار مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی صورت گرفته است.
مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات ادامه داد: در حال حاضر ملخ هایی که در مناطق شبه جزیره عربستان هستند، به دلیل وضعیت بارش طی ۲ تا ۳ ماه اخیر در مناطق شرق عربستان و عمان و یمن شرایط مناسبی برای رشد و زندگی فراهم کرده است که همین امر موجب شده تا ملخ ها رطوبت و تغذیه لازم را انجام دهند.
وی حمله ملخ های صحرایی در پاییز و زمستان را وابسته به شرایط آب و هوایی و بارش منطقه خاورمیانه و شرق آفریقا دانست و گفت: سازمان هواشناسی جهانی اوایل اکتبر پیش بینی بارش را می کند، چنانچه شرایط آب و هوایی مناسب باشد، احتمال افزایش جمعیت ملخ صحرایی وجود دارد، آنچه سازمان هواشناسی تاکنون اعلام کرده، در سال زراعی جدید احتمال بارش های مناسب در شرق عربستان و شرق آفریقا وجود دارد، اما میزان و شدت آن در اوایل اکتبر مشخص می شود.
معین ادامه داد: با شرایط مساعد بارش، احتمال افزایش جمعیت ملخ وجود دارد، اما به سبب آموزش های لازم و امکان مبارزه با ملخ امیدواریم که وضعیت بارش مناسب باشد تا امکان غذای مورد نیاز مردم تامین شود.
معین ادامه داد: در دنیای حشرات هر نسل ملخ بین ۳ تا ۵ ماه طول می کشد به طوریکه اگر دما ۲۷ تا ۳۵ درجه سانتی گراد باشد از زمان تخم تا بالغ شدن ۳ ماه و با کاهش دما ۵ ماه زمان می برد و به عبارت دیگر هر نسل این قابلیت را دارد که هر حشره ۳۰۰ تخم بگذارد که قسمتی از آن از بین می رود، اما طبق برآورد فائو هر نسل جمعیتش ۲۰ برابر می شود. به عنوان مثال در سال ۹۸ جمعیت ملخ ۱.۵ نسل و سال گذشته یک نسل بوده است.
وی درباره آخرین وضعیت تخصیص اعتبار به مبارزه با ملخ صحرایی بیان کرد: دولت قبلی برای کنترل ملخ در هیئت دولت ۵۰ میلیارد تومان اعتبار تصویب کرد که این میزان در سازمان برنامه تایید شد، اما تخصیص اعتبار در دولت سیزدهم بستگی به سیاست اقتصادی دولت دارد.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: با توجه به حمله ملخ صحرایی از بیرون و اولویت امنیت غذایی برای دولت ها برآورد می شود که مشکلی در تخصیص اعتبار نداشته باشیم و همواره برآورد بر آن است که از اواسط مهر تخصیص اعتبار صورت گیرد.
انتهای پیام/