یک متخصص بیماری‌های کودکان گفت: واکسیناسیون منطقی‌ترین راه برای کنترل پاندمی کرونا در مدارس است.

ناصر پروانی، متخصص بیماری‌های کودکان بیمارستان مفید در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد واکسیناسیون ویژه دانش آموزان اظهار کرد: یک واکسن، نتیجه مطالعات چندین ساله کارشناسان، پزشکان و محققان است. واکسن‌هایی مثل واکسن آبله، دیفتری، کزاز و ... نتیجه چندین سال تحقیق، بررسی آزمایش و مطالعه بوده و پس از بررسی مطالعات گسترده بالینی مورد استفاده قرار گرفته است.

او افزود: واکسن‌کرونا نیز مثل سایر واکسن‌ها مورد مطالعات مختلفی قرار گرفته است اما باید پذیرفت که این مطالعات انجام شده نتیجه یک یا دو سال شروع کرونا بوده است و سابقه طولانی ندارد، ولی با وجود این باز هم مشاهده عوارض شناخته شده و حالت پیچیده‌ای در اثر تزریق این واکسن‌ها در افراد نبوده ایم و عوارض حاد ثبت شده‌ای در این مدت مشاهده نشده است؛ عوارضی هم که به وجود آمده طی دو سال مطالعه‌ای که انجام شده، مسئله خاصی را به وجود نیاورده است.

پروانی گفت: تمام استادان، کارشناسان، محققان و متخصصان در این شرایط تزریق واکسن را برای واکسن زدن ارجح می‌دانند و ما باید بپذیریم که با واکسیناسیون خطر مرگ و میر او را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهد و از بروز اطلاعیه حاد بیماری در افراد جلوگیری می‌کند.

این متخصص بیماری‌های کودکان بیان کرد: تحقیقاتی که تاکنون در مورد واکسن‌های مختلف برای گروه‌های سنی مختلف به ویژه کودکان انجام شده بر مبنای علمی و تحلیلی بوده است. در حال حاضر واکسیناسیون ۱۲ تا ۱۸ سال در حال انجام است دقیقاً مثل بزرگسالان تزریق هر واکسنی که مورد تایید وزارت بهداشت باشد، از عدم تزریق برای افراد کم سن بسیار گزینه مناسب‌تر و بهتری است.

او گفت: در هر شرایطی وقتی تکلیف بر این می‌شود که شیوه نامه‌های انجام شده برای کنترل یک اپیدمی در سطح جامعه انجام شود، مطمئناً روز‌ها و ماه‌ها مطالعات بالینی و آزمایشگاهی و تئوریک روی گزینه‌های پیشگیری پیشنهادی انجام شده و سپس در اختیار عموم جامعه قرار می‌گیرد، در نتیجه تزریق واکسن برای کودکان طبق شیوه نامه‌ها الزامی و کمک کننده است.

اهمیت رعایت شیوه نامه های بهداشتی در مدارس

پروانی در مورد شیوه نامه‌هایی که برای پیشگیری از ابتلای کودکان باید انجام شود، تصریح کرد: رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی که خیلی هم تکرار شده باید همچنان انجام شود، اما از آنجایی که کودکان بازیگوشی‌های خاص خود را دارند و مثل بزرگسالان رعایت این شیوه نامه‌ها را جدی نمی‌گیرند باید توسط خانواده آموزش ببینند.

این متخصص بیماری‌های کودکان افزود: باید به کودکان بیاموزیم که شستشو و ضدعفونی کردن دستهایشان را جدی بگیرند، همچنین توجه به خواب کافی کودکان و دانش آموزان خیلی مهم است، زیرا کم خوابی باعث پایین آمدن سطح ایمنی بدن کودکان می‌شود. سر وقت خوابیدن می‌تواند کمک کننده باشد، همچنین استفاده از تغذیه‌های مناسب که باعث افزایش ایمنی بدن کودکان می‌شود نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

او بیان کرد: نکته حائز اهمیت این است که پس از پایان ساعت‌های مشخص شده برای کلاس‌های حضوری بهتر است دانش آموزان مدرسه را ترک کنند و از تجمع بازی‌های گروهی خودداری کنند تا فاصله گذاری اجتماعی تا حد امکان رعایت شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار