به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، محمد براری متخصص بیماریهای عفونی گفت: ویروس کرونا وقتی روی سطوح مختلف قرار گیرد، ایجاد آلودگی میکند لذا این ویروس زمانی از طریق سطوح منتقل میشود که دست افراد با این سطوح تماس داشته و پس از آن دست آلوده با مخاط چشم، بینی و دهان تماس پیدا کند.
براری اضافه می کند: در همین راستا تا زمانی که دست آلوده به مخاط چشم، بینی و دهان تماس پیدا نکند، دست زدن و تماس صرف با سطوح نمیتواند موجب انتقال بیماری شود.
این متخصص بیماریهای عفونی گفت:در این میان عمدتا وسایلی که مشترک هستند میتوانند خطر بیشتری برای انتقال ویروس داشته باشند، وسایلی مانند دستگیره درها، نردهها وسطوحی که در مکانهای عمومی هستند.
او افزود: بنابراین توصیه میشود افراد پس از تماس دست با وسایلی که در مکانها و خودروهای عمومی وجود دارد، بطور جد از دست زدن به صورت خود خودداری کرده و حتما دستها را ضدعفونی کنند.
براری در خصوص انتقال ویروس کرونا از طریق لباس هم گفت: امکان انتقال آلودگی از طریق لباس هم وجود دارد و توصیه میشود افراد زمانی که از بیرون به منزل برمی گردند حتما لباسهای خود را در محلی جدا قرار دهند.
این متخصص بیماریهای عفونی افزود: انتقال ویروس از طریق تماس دست با وسایل و البسه و سپس تماس دست با مخاط دهان، بینی و چشم محتمل است، اما راه اصلی نیست و تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که در حال حاضر اصلیترین راه انتقال ویروس از طریق ذرات ریز سرفه و عطسه افراد آلوده است.
براری بیان کرد: بنابراین توصیه میشود افراد در تماس با افراد مختلف و بویژه افراد علامت دار حتما از ماسک استفاده کرده و رعایت فاصله فیزیکی را داشته باشند. در کنار عطسه و سرفه، حرف زدن با یک فرد آلوده به مدت چند دقیقه در یک محیط بسته هم میتواند بسیار پرخطر بوده و زمینه انتقال ویروس را فراهم کند.
انتهای پیام/م