اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان را از رخدادهای مطلوب مجلس یازدهم خواند و گفت: درباره اصول حاکم بر تغییرهای رخ داده میتوان از «استقلال و ایجاد توانمندی سازمان نظام مهندسی تا جای ممکن، تفکیک ارکان سازمان مذکور برای جلوگیری از تعارض منافع موجود در ساختار آن و شفافسازی از طریق ایجاد سامانههای یکپارچه مانند سامانه عضویت، نظارت، اجرا و سامانههای تخلفات و...» نام برد.
وی ضمن تأکید بر اهمیت شفافسازی به عنوان عنصر مغفول مانده در ساختار نظام مهندسی ساختمان ادامه داد: نحوه اعمال نظر حاکمیتی از سوی وزارت راه و شهرسازی بر نظام مهندسی و مشخص شدن شیوه نظارت بدون تصدیگری از دیگر اصول حاکم بر این تغییرات است. افزون بر این، تلاش شده تا در اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان، دستگاههای بازرسی، شورای انتظامی و... از مجمع عمومی بیرون بیایند تا استقلال و قوت رأی داشته باشند. به این معناست که رئیس هیئت مدیره مانند برخی موارد دیگر، عامل انتخاب کننده آنها نباشد.
عضو کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: امین بودن نظام مهندسی هم در دریافت مبالغ از ناظران باید در اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان دیده شود که از مسائل مورد تأیید تمام اعضاست. در حقیقت سازوکاری تعریف شود تا کسی که پول برای اوست، خودش مدیریت کند و سودش را ببرد و البته، نظام مهندسی بتواند کنترلش کند.
بیشتر بخوانید
شاکری همچنین نحوه احراز صلاحیت افراد حقیقی و حقوقی و ارتقاء نظام مهندسی را از نکات بسیار مهم طرح اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان دانست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تا حدود ماده پنجم طرح اصلاح قانون مذکور مورد بررسی قرار گرفته است، اظهار کرد: با توجه به بررسی لایحه بودجه در نیمه دوم سال، امیدواریم تا پایان سال بررسی طرح اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان به پایان برسد و در دستور کار صحن علنی قرار بگیرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به مذاکرات نمایندگان با نهادهای مختلف و مهندسان و همچنین نظام مهندسی ساختمان، وزارت راه و شهرسازی و اندیشکدهها درباره اصلاح قانون، از تمام صاحبنظران خواست تا در جلسات کمیته نظام مهندسی و یا کمیسیون عمران برای ارائه نظرهایشان حضور پیدا کنند.
انتهای پیام/
تا شاکری و حسین زهی در مجلس و کمیسیون عمران هستند، قانون نظام مهندسی، اصلاح و قانونی! نمی شود.
حق عضویت و تمدید و ارتقا ۱۰برابر
عطف بما سبق جهت حق عضویت ۱۴۰۱و...
حق الزحمه مهندسین......
آش کشک ....
این دیگه آش کشک خاله نیست
عمه هست !
#طنزمهندسی
با توجه به عدم پاسخگویی وزارت راه و شهرسازی و
گویای بی اهمیت بودن و بی تفاوتی وزارتخانه نسبت به معیشت و مهندسین مظلوم
،
امیدواریم طبق قولی که شورای مرکزی داده و گفتند بعد از عید فطر اعلام میکنند ، روی حرف خودشان بایستند و
فردا صبح زود قیمت ساخت را به استانها ابلاغ کنند.
ببینیم وعده ای که دادند، وعده صادق بود
یا...
صدور «کارنامه» جهت تعیین «رتبه» ۶۵۰ هزار مهندس
احتراماً اینجانبان اعضای نظام مهندسی ساختمان به استحضار میرسانیم پیرو توافقات بهعملآمده بین سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و سازمان تأمین اجتماعی در خصوص برخورداری اعضای پروانه دار این سازمان از سوابق بیمه و بازنشستگی، خواهشمند است ترتیبی اتخاذ فرمایید تا با تسری و عطف به ماسبق کردن موضوع به سنوات قبل ترتیبی اتخاذ شود تا امکان خریداری و لحاظ نمودن سنوات گذشته به عنوان سوابق بیمه و بازنشستگی فراهم گردد.
در این متد ها ابتدا قانون موجود آسیب شناسی میگردد .
سپس بعد از فرآیندی ( طرح در کمسیون های مربوطه ) به صحن مجلس میرود . در تمام مراحل نقش رسانه ها ی آزاد و احزاب و تشکلهای صنفی و مردمي ، نقشی اساسی است و بدون اين ابزار تقريبا اصلاح قانون امكان پذیر نیست .
با آنکه بیشتر صاحب نظران اصلاح قانون نظام مهندسی ضروری میدانند و حدود شش پیش نویس آن منتشر شده اما بدلیل آنکه تا کنون تشکلهای صنفی در حاشیه قرار داشته و از نیرومند شدن آنها جلوگیری شده در این هنگام که نیاز به ایفای نقش آنها مشهود است توانایی انجام این مهم را ندارند .
بنظر میرسد بدون تاثیر نظرات بدنه نظام مهندسی در اصلاح قانون محصول تولیدی همچنان دارای گرفتاری البته با شکلی جدید باشد.
درست مانند دوره #قاجار که مسئولیت دولتی ارثی بود و از پدر به پسر می رسید.
بهترین کار برای ثبات قیمت در قرارداد های همه مجریان این هست که اسامی مجری نیز در چهار برگی درج بشود (همانند آزمایشگاه ها ) و مبلغ دریافتی مجری به علاوه هزینه واریزی به نظام رو همان اول مالک به نظام واریز کند که مجری با مالک طرف حساب نباشد و با ارائه گزارشات مرحله ای طی ۴ یا ۵ بار مبلغ دریافتی رو از نظام مستقیما دریافت کند .
و اولین قدم برای این کار حضور مجری بر سر پروژه هستش که در نبود مجری خود نظام با آن دسته از مهندسین قاطع برخورد کنه تا واقعا مجریان واقعی به کار برسند و نه مهندسینی که به مجری به عنوان شغل دوم نگاه میکنند .
اگر ۳۰ درصد درآمد مهندسین مجری در یک صندوق اعتباری ذخیره بشه تا به مهندسینی که در طول سال با توجه به اولویت تعریف شده ، بهشون کاری نرسیده، کمک بشه(در مورد نحوهی این کمک میشه بیشتر بحث کرد) حتی مهندسین بدون کارکرد در اون سال هم هیچ مشکل مالیای نخواهند داشت، قیمت ها شکسته نمیشه و شأن مهندسی مجریان هم حفظ میشه.
ولی حدس بزنید بعدش چی شد !!؟؟
سازمان نظام مهندسی استان تهران از لیدرهای اونها به جرم ایجاد التهاب در بازار مسکن شکایت کرد و دادسرا براشون قرار وثیقه صادر کرد
شک نکنید حتی اگرم اتحادی اینجا شکل بگیره و باعث بشه که قیمتهای ما واقعی بشه همچین اتفاق مشابهی در انتظار ما خواهد بود
با احترام نسبت به دوستان و همکارانی که تلاش میکنن برای بهبود اوضاع موجود اما متاسفانه امیدی به اصلاح وجود نداره چون سیستم کاملا ناکارآمده و امکان تغییرات مثبت وجود نداره
آیا تصور نمی کنید که ، تجربه نیم قرن به اجراء درآمدن قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان ، در " صوری شدن خدمات مهندسی ساختمان " ، " خرید و فروش پروانه اشتغال بکار " و " خرید و فروش برگه " متجلی شده است ؟ ؟ ؟
مهندسین محترم مجری مستدعی است تا تاریخ ١۴٠١/۶/۶ نسبت به اعلام وضعیت و بارگزاری استعلام یکساله بیمه تأمین اجتماعی خود از طریق لینک زیر اقدام نمائید
-منع استفاده از پروانه برای دستگاه های تعارض منافع
-منع تصدی همزمان سمت ارکان برای دستگاه های تعارض منافع
-منع حضور در هییت رییسه مجمع برای دستگاه های تعارض منافع