سرهنگ علی رحیمی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، با بیان اینکه یکی از سطوح امنیت، امنیت روانی است، گفت: امنیت روانی از بهداشت روانی نشات میگیرد و چنانچه فرد از بهداشت روان و امنیت روانی برخوردار نباشد، امور فردی و اجتماعی او نیز دچار چالش میشود.
این مقام انتظامی با اشاره به اهمیت مرکز مشاوره ناجا در استان ادامه داد: این مرکز با هدف ایجاد رابطه نزدیک و صمیمی و ایجاد اعتماد بین پلیس و مردم، شناسایی ریشهها و زمینههای رفتارهای نابهنجار و بزهکاری ها، تلاش در راستای از بین بردن بسترهای بروز معضلات اجتماعی و پیشگیری از آنها راه اندازی شده است.
سرهنگ رحیمی ادامه داد: آگاهسازی جامعه به منظور افزایش تواناییهای مقابلهای و ایجاد فرهنگ مشاوره در شرایط آسیبی و مشکلات زندگی نیز از دیگر اهداف راه اندازی مراکز مشاوره و مددکاری است.
معاون اجتماعی پلیس استان با بیان اینکه افزایش استقبال مردم به ناجا برای رفع مسائل و مشکلات، نشان از اعتماد آنها به پلیس است، خاطر نشان کرد: چه بسیارند مشکلات و تعارضات خانوادگی، ناشی از ضعف در مهارتهای زندگی، مشکلات روان شناختی، ناآگاهیها و دیگر عوامل روان شناختی که با کوچکترین هدایتها، آموزش ها، درمانها و راهنماییها این مشکلات برطرف میشوند.
این مقام انتظامی عنوان کرد: نگاه پیشگیرانه و آموزشی ناشی از سبب شناسی اختلافات و تعارضات زناشویی نتیجه گرفته شده از اطلس آسیبهای روانی – اجتماعی مراجعان به مراکز مشاوره و دوایر اجتماعی کلانتریها که در اداره کل مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی تجزیه و تحلیل و مدون میگردد، تبیین کننده مسیر آموزشهای روانی – اجتماعی در بسترهای موجود است که متناسب با مخاطبان در قالب مشاوره فعال، مشاوره گروهی، بهداشت روان، نشستهای تخصصی و ... ارائه میشود.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم و تاثیر گذار دیگر، بررسی و تحلیل عمیق پروندههای ویژه و مجرمان خاص است که در راستای شناسایی عوامل موثر در شکل گیری آسیبهای نوپدید در بسترهای موجود انجام میشود. نگاه کاربردی و موشکافانه به خدمات روان شناختی و مشاورهای و با تکیه بر یافتههای نظری و عملی، کارشناسان مراکز مشاوره تلاش کرده اند تا در هدایت افکار با ارائه آموزشهای مستقیم و غیرمستقیم به ویژه در فضای مجازی به نحو موثرتری حضور یابند.
سرهنگ رحیمی خاطر نشان کرد: ارائه خدمات روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی در نیروی انتظامی، دستاوردهایی از جمله افزایش سرمایه اجتماعی، تحکیم بنیان خانواده، اصلاح ذات البین و رفع اختلافات خانوادگی، کاهش بار انتظامی کلانتریها و رضایت مسئولان درون و برون سازمان را داشته است.
در این جلسه تعاملی "دکتر بخشانی" رئیس شورای نظام روانشناسی و مشاوره استان با تبریک هفته ناجا، مجاهدتهای ویژه نیروی انتظامی را برای سلامت و امنیت جامعه بسیار مهم و تاثیر گذار دانست و از زحمات پلیس خدمتگذار بالاخص در دوران کرونا قدردانی کرد.
وی ضمن مهم برشمردن همکاریهای دو جانبه، اظهار داشت: هرچند در سنوات اخیر فی مابین ناجا و سازمان، تعاملات بسیار خوبی صورت پذیرفته است، این تعاملات، بستر همکاریهای گستردهتر در سایر زمینهها تسهیل مینماید.
این مقام مسئول با اشاره به سابقه ارائه خدمات مشاورهای در ناجا، این اقدام را منحصر به فرد و نشان دهنده رویکرد اجتماعی و هوشمندانه پلیس در مواجهی موثر با پدیدهها بیان کرد.
انتهای پیام/ع