لزوم تغییر نگرش جامعه در مواجهه با بیماران با اختلالات روان

روانپزشک دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت:نگرش جامعه در مواجهه با بیماران با اختلالات روان باید تغییر کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری،دکتر اژدری روانپزشک معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل از ضرورت تغییر نگرش جامعه در مواجهه با بیماران با اختلالات روان خبر داد و گفت: انگ به این بیماران موجب مراجعه نکردن سریع به مراکز درمانی می‌شود.

او افزود: بیماری‌های اعصاب و روان از جمله بیماری‌هایی هستند که نسبت به آن‌ها انگ یا برچسب مشاهده می‌شودکه باعث احساس تفاوت فرد از دیگران می‌شود.

دکتر اژدری گفت: انگ یک معضل جهانی و مربوط به تمام فرهنگ‌ها است که تاثیر زیانباری بر تمام حوزه‌های زندگی دارد و در واقع یک پدیده اجتماعی قدرتمند و فراگیر و پایدار است که جمعیت‌های آسیب پذیر را درگیر می‌کند و موجب می‌شود که بیماران با اختلالات روان با تبعیض، از دست دادن وضعیت اجتماعی و اقتصادی، کاهش کیفیت زندگی، تشدید بیماری، سوء مصرف مواد و عدم مصرف دارو و پیگیری درمان و در نهایت نابسامانی خانوادگی مواجه شوند.

او افزود:انگ زدن از طرفی موجب محدود شدن یا از دست رفتن فرصت‌ها و منابع برای گروه‌های برچسب خورده شده و سایر افراد جامعه نسبت به این گروه‌ها واکنش همراه با ترس و طرد و تبعیض از خود نشان می‌دهند.

دکتر اژدری گفت: ترس از انگ در بیماران با اختلالات روان که می‌تواند بدلایلی مثل ظاهر فیزیکی نامناسب، عدم مهارت‌های اجتماعی و ... باشد، نقش مهمی در عدم دسترسی و بهره گیری از خدمات بهداشت روان دارد بدین صورت که باعث می‌شود این افراد کمتر تمایل به حضور در جامعه و دریافت خدمات را داشته باشد.

او افزود: تخمین زده شده که بیش از نیمی از بیماران با اختلالات روان احساس شرمندگی از این بیماری دارند که در جوامع کوچکتر و در جنس مونث شدیدتر می‌باشد که می‌توان دلایلی مانند مرد سالاری در جامعه یا نگرانی در مورد ازدواج برای بانوان را بعنوان علل آن در نظر گرفت.

اژدری گفت: از مشکلات دیگر انگ، عدم اطلاع در مورد امکان مراجعه و درمان به مراکز مربوطه در افرادی که به علل مختلف مثل اضطراب و استرس دچار اختلال عملکرد فردی و اجتماعی می‌شوند، می‌باشد و حتی افرادیکه از این مراکز اطلاع دارند با نگرانی از عدم شناسایی درمحل زندگی به مراکز دورتر و حتی شهر‌ها همجوار مراجعه می‌نمایند، که این خود باعث تحمیل هزینه‌های بیشتر می شود.

لزوم راه حل‌های مقابله با انگ بیماری روانی

روانپزشک معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: با توجه به موارد فوق لزوم راه حل‌های مقابله با انگ بیماری روانی احساس می‌شود و باید مشخص شود که بیماری‌های روانی مانند بیماری‌های جسمانی قابل کنترل و حتی درمان هستند.

او با اشاره به اینکه حمایت‌های فردی و اجتماعی از این بیماران نکته بسیار مهم در حل این موضوع می‌باشد، افزود: برگزاری پویش‌های اطلاع رسانی و تغییر نگرش در مورد مشکلات سلامت روان و نحوه برخورد خانواده‌ها و اجتماع با این بیماران، افزایش اطلاع رسانی در مورد مراکز خدمات سلامت روان به جامعه از دیگر اقدامات برای این مهم است.

روانپزشک معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: نکته دیگر قابل ذکر افزایش آگاهی و دانش جامعه و تغییر باور‌ها در مورد مداخلات شخصی افراد ناآگاه و یا شیاد یا خود درمانی می‌باشد، در واقع عدم بهبود سلامت روان در جامعه منجر به عدم شناسایی علائم، تاخیر در دریافت، حمایت و خدمات درمانی، جلوگیری از پذیرش و یا ایجاد اختلال در فرایند درمان می شود.
انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.