با مصرف برخی از خوراکی‌ها خطر مرگ خود را کاهش دهید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، به نقل از اسپوتنیک، نتایج مطالعه دانشمندان ایرانی و کانادایی در مجله BMJ نشان می‌دهد که آجیل، دانه‌ها و روغن‌های گیاهی یافت می‌شود، خطر مرگ را به هر علت کاهش می‌دهد.

این دانشمندان با مطالعه بیش از ۴۰ مقاله علمی منتشر شده بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۱ نشان دادند که اثرات سلامتی با مصرف آلفا لینولنیک اسید (ALA)، یک اسید چرب چند غیر اشباع از گروه اسید‌های چرب ضروری برای بدن، مانع از مرگ زودرس می‌شود. این گروه شامل اسید‌های چرب اشباع نشده می‌باشد که آلفا لینولنیک اسید در غذا‌های گیاهی مانند سویا، آجیل درختی، روغن کانولا و دانه کتان یافت می‌شود.

در مجموع، این مطالعات بر روی ۱۲۰ هزار شرکت کننده در سنین ۱۸ تا ۹۸ سال، و گروه ۱۸ تا ۳۲ سال را شامل شد. نتایج، عوامل دیگری مانند سن، وزن، وضعیت سیگار کشیدن، مصرف الکل و فعالیت بدنی را در نظر گرفت.
با در نظر گرفتن این عوامل و ارزیابی دقیق هر مطالعه از نظر سوگیری، نویسندگان دریافتند که مصرف زیاد آلفا لینولنیک اسید یا ALA به ترتیب با ۱۰، ۸ و ۱۱ درصد خطر کمتر مرگ و میر، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری عروق کرونر مرتبط است.

این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف بیشتر ALA با کمی بیشتر، با خطر مرگ ناشی از سرطان همراه است - ۶۳ مرگ ناشی از سرطان در هر ۱۲۰ هزار نفر دیده می‌شود.

از نظر دوز، افزایش مصرف ALA به میزان یک گرم در روز، معادل یک قاشق غذاخوری روغن کانولا یا ۰.۵ اونس روغن گردو، با کاهش ۵ درصدی خطر مرگ ناشی از قلب و عروق مرتبط است.

در این گزارش آمده است: "ما باید ارتباط بین ALA و طیف وسیع تری از علل مرگ را بررسی کنیم تا اثرات بالقوه الفا لینولنیک اسید بر سلامتی را بهتر ارزیابی کنیم و بررسی کنیم که آیا برخی از غذا‌های غنی از ALA در واقع متفاوت با سرطان و سایر مرگ و میر‌ها مرتبط هستند یا خیر".

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.