به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، چلپک یا نان سرخ شده معمولا برای صبحانه تهیه می شود و طرز پخت آن بسیار آسان است.
این نوع نان بیشتر در مناطق شمالی افغانستان آماده می شود و طرفداران بسیاری دارد.
مواد لازم
بوره(شکر): ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
نمک: ۱و نیم قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: نیم قاشق چایخوری
آرد: ۲ و نیم پیمانه
شیر ولرم: ۱ پیمانه
روغن : به قدر ضرورت برای سرخ کردن
پودر قند: به قدر ضرورت برای تزئین
طرز تهیه چلپک:
ابتدا شکر، روغن زیتون، نمک و بکینگ پودر را در ظرفی ریخته و با دقت باهم مخلوط کنید.
آرد را کم کم اضافه کنید و سپس به صورت مرحله به مرحله شیر ولرم را به مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. وقتی تمام شیر را اضافه کردید مواد را با دست خوب باهم مخلوط کنید و ورز دهید تا خمیر جمع شود، اجازه دهید خمیر برای نیم ساعت استراحت کند.
حال روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را روی سطح کار قرار دهید. خمیر را ۱۰ دقیقه ورز دهید (مکرر روی سطح کار بکوبید و باز کنید) آنقدر ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید سپس گلوله هایی کوچک از خمیر برداشته و جدا کنید.
ماهیتابه کوچکی انتخاب کرده به اندازه ای که کف آن پوشانده شود روغن بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم گرم شود.
در این فاصله گلوله ها را به کمک آرد پاشی و یا روغن هر قسمت را پهن کرده و نان ها را کنار بگذارید (ضخامت نان ها حدود ۲ میلیمتر باشد) اگر نان خشک دوست دارید می توانید نانها را بسیار نازک پهن کنید.
هر طرف نان را حدود ۲ یا ۳ دقیقه در روغن داغ سرخ کنید و سپس روی دستمال جاذب روغن قرار دهید.
برای سرو روی آن پودر قند ریخته و یا با شیره یا عسل میل کنید.
انتهای پیام/س