در افغانستان انواع نان ها با شیوه های مختلف آماده و پخته می شوند اما نان سرخ شده در روغن که چلپک هم‌ نامیده می شود از محبوبیت خاصی برخوردار است.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان،  چلپک یا نان سرخ شده معمولا برای صبحانه تهیه می شود و طرز پخت آن بسیار آسان است.

این نوع نان بیشتر در مناطق شمالی افغانستان آماده می شود و طرفداران بسیاری دارد.

مواد لازم

بوره(شکر): ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
نمک: ۱و نیم قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: نیم قاشق چایخوری
آرد: ۲ و نیم پیمانه
شیر ولرم: ۱ پیمانه
روغن : به قدر ضرورت برای سرخ کردن
پودر قند: به قدر ضرورت برای تزئین

طرز تهیه چلپک:
ابتدا شکر، روغن زیتون، نمک و بکینگ‌ پودر را در ظرفی ریخته و با دقت باهم مخلوط کنید.

آرد را کم کم اضافه کنید و سپس به صورت مرحله به مرحله شیر ولرم‌ را به مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. وقتی تمام شیر را اضافه کردید مواد را با دست خوب باهم مخلوط کنید و ورز دهید تا خمیر جمع شود،  اجازه دهید خمیر برای نیم ساعت استراحت کند.

نان چلپک

حال روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را روی سطح کار قرار دهید. خمیر را ۱۰ دقیقه ورز دهید (مکرر روی سطح کار بکوبید و باز کنید) آنقدر ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید سپس گلوله هایی کوچک از خمیر برداشته و جدا کنید.

ماهیتابه کوچکی انتخاب کرده به اندازه ای که کف آن پوشانده شود روغن بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم گرم شود.

در این فاصله گلوله ها را به کمک آرد پاشی و یا روغن هر قسمت را پهن کرده و نان ها را کنار بگذارید (ضخامت نان ها حدود ۲ میلیمتر باشد) اگر نان خشک دوست دارید می توانید نان‌ها را بسیار نازک پهن کنید.

نان صبحانه در افغانستان

هر طرف نان را حدود ۲ یا ۳ دقیقه در روغن داغ سرخ کنید و سپس روی دستمال جاذب روغن قرار دهید.

برای سرو روی آن پودر قند ریخته و یا با شیره یا عسل میل کنید.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.