متخصصان تغذیه می‌گویند مصرف برخی کدو‌ها می‌تواند باعث بروز مسمومیت در انسان شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از فالینگ فور فال، کدو تنبل یکی از میوه‌های بسیار دوست داشتنی است که به روش‌های مختلف مصرف می‌شود. با این حال، کمتر کسی می‌داند که برخی از کدو‌ها سمی هستند.

در حقیقت کدو دارای ماده‌ای طبیعی به نام کوکوربیتاسین‌ای (Cucurbitacin E) است که سمی بوده و از این میوه در برابر حشرات محافظت می‌کند. همین ماده باعث تلخی انتهای خیار می‌شود و در صورت مصرف زیاد می‌تواند منجر به بروز مسمومیت در انسان شود.

ساده‌ترین راه برای تشخیص سمی بودن کدو این است که میزان کمی از آن را بچشید. اگر مزه آن تلخ بود بدان معناست که سطح "کوکوربیتاسین ای" آن بالاست و باید از مصرف آن اجتناب کنید. البته به طور طبیعی کدو در زمانی که سبز و نارس است مزه تلخ دارد و در صورت رسیدن و تغییر رنگ به زرد، خطر ایجاد مسمومیت آن کاسته می‌شود.

کدو‌ها انواع مختلفی دارند. کدوی بوفالو یکی از انواع رایج کدوهاست که در مکزیک و آمریکای لاتین کشت می‌شود. یکی از ویژگی‌های این کدو مقاومت آن در برابر هوای گرم و بیابانی است. این نوع کدو گرد بوده و زمانی که نارس است پوست سبز تیره‌ای دارد. با این حال، زمانی که این نوع کدو می‌رسد، رنگ آن به زرد تغییر می‌کند.

خطر مسمومیت غذایی با کدو تبل! / منتشر نشود

کدو خواص بی شماری دارد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- بسیار مغذی بوده و غنی از ویتامین A است.
۲- به دلیل دارا بودن سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها، خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد.
۳- به دلیل غنی بودن از ویتامین‌های مختلف، سطح ایمنی بدن را افزایش می‌دهد.
۴- ویتامین A، لوتئین، و زآکسانتین موجود در آن باعث حفاظت از قدرت بینایی می‌شود.
۵- دارای کالری کمی است و می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.
۶- باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می‌شود.
۷- پتاسیم، ویتامین C و فیبر موجود در آن باعث تقویت سلامت قلب می‌شود.
۸- به سلامت و زیبایی پوست کمک می‌کند.
۹- تطبیق پذیری آن باعث می‌شود که بتوانید به راحتی آن را با مواد غذایی دیگر ترکیب کنید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۳ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
دوعامل مسموم بودن کدو:
یکی نارس بودن ودومی کهنگی وماندگی زیاد در زیرنورآفتاب
آخرین اخبار