استاندار کرمان گفت: در استان کرمان برای واگذاری زمین و حمایت از سرمایه گذاری در این حوزه هیچ محدودیتی نداریم.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،  علی زینی وند استاندار کرمان در شصت و ششمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با موضوع بررسی راهکارهای توسعه انرژی های تجدید پذیر در استان، با اشاره به حوزه ثبت معادن در استان گفت: ظرفیت استان در حوزه ثبت معادن به صورت کامل ثبت شده است که بخشی از این ثبت ها توسط شرکت های بزرگ معدنی همچون ایمیدرو و بخشی نیز توسط خرده مالکین ثبت شده که عملا استان در حوزه معادن به گروگان گرفته شده است.

او در ادامه به موضوع انرژی های تجدیدپذیر اشاره داشت و گفت: حق نداریم راه را اشتباه برویم. مشکل ما در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، سرمایه گذارا نیست و در استان برای واگذاری زمین و حمایت از سرمایه گذاری در این حوزه هیچ محدودیتی نداریم.

استاندار کرمان به خیز کشور در سال 96 برای تولید انرژی خورشیدی اشاره کرد و گفت: در سال 96 خیز کشور برای تولید انرژی خورشیدی اگر با تحریم ها بر نمی خورد، حتما امروز از هدفگذاری های تعیین شده در برنامه های کلان کشوری جلوتر رفته بودیم.

زینی وند با بیان اینکه سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، سرمایه گذاری جذابی است اظهار داشت: در استان کرمان هدفگذاری 2000 مگاواتی تولید برق از انرژی خورشیدی، یک هدفگذاری حداقلی است زیرا ظرفیت کرمان با 300 روز آفتابی بیش از این اعداد است که در این راستا کارگروه مصوبی با محوریت استانداری کرمان تشکیل داده ایم و در همین راستا با واگذاری مزارع کوچک مقیاس به دنبال راه اندازی نیروگاه های کوچک مقیاس هستیم ضمن آنکه موضوع راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در ادارت و منازل خانگی نیز باید گسترش یابد.

** آینده انرژی مبتنی بر سوخت های فسیلی در استان کرمان مبهم است

 مهدی طبیب زاده رییس اتاق بازرگانی استان نیز‌ در این جلسه با بیان اینکه آینده انرژی مبتنی بر سوخت های فسیلی در استان کرمان مبهم است لذا در آینده امکان تامین گاز در استان با مشکل مواجه است اظهار داشت: با توجه به اینکه برق استان از طریق نیروگاه های سیکل ترکیبی تامین می شود، اگر نتوانیم زیرساخت های خود را از مسیر مناسب تامین کنیم این استان در حال توسعه با مشکل مواجه خواهد شد.

رییس اتاق بازرگانی استان کرمان، پاشنه آشیل اقتصاد را انرژی دانست و بیان کرد: در کشور ۸۶ میلیارد دلار یارانه انرژی داده می شود و سوء مدیریت ها در چهارچوب یارانه انرژی، پوشیده می شود و اگر این یارانه انرژی نبود معلوم نبود که بر سر بنگاه های اقتصادی بزرگ ما چه می آمد.

او عنوان کرد: باوجود ظرفیت های بسیار زیاد استان کرمان در بحث انرژی خورشیدی ، اما متاسفانه ظرفیت تولید استان تنها ۶۳ مگا وات است.

طبیب زاده درصد بالایی از تولید انرژی ها در دنیا را بر پایه انرژی خورشیدی دانست و بیان کرد: تولید ۲۰۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان بزودی کلید زده خواهد شد و طی چهار سال آینده در کرمان به بهره برداری خواهند رسید.

** استان در حال یک جهش بزرگ اقتصادی

براساس این گزارش شهباز حسن‌پور نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه استان در حال یک جهش بزرگ اقتصادی در تمامی زمینه هاست گفت: همانطور که ۶۵ درصد منابع در تهران است و استان ها نسبت به این موضوع اظهار نگرانی می کنند، این نگرانی ها و دغدغه ها نیز برای شهرستان ها نیز وجود دارد و انتظار می رود شورای گفت و گوی‌ دولت و بخش خصوصی در شهرستان ها نیز برگزار شود.

او  با تاکید بر حضور دانشگاه‌ها و پارک های علم و فناوری در جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی تصریح کرد: در این جلسات باید ضمن بیان مشکلات، راهکارها نیز ارائه شود.

 محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور‌ در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه کمیسیون اقتصادی به حوزه انرژی های تجدیدپذیر ورود پیدا کرده است افزود: طی ماه های گذشته با بی تدبیرهای صورت گرفته در حوزه برق شاهد وارد شدن ضررهای بسیار زیادی به کشور بودیم که اگر یک درصد این هزینه های تحمیل شده به کشور در حوزه انرژی های تجدید پذیر سرمایه گذاری کرده بودیم شاهد چنین وضعی نبودیم.

او  با بیان اینکه متاسفانه بدنه وزات نیرو با تصمیمات عقلانی بیگانه است اظهار داشت: در حوزه برق مصرفی می‌توانیم ذخیره های خوبی داشته باشیم به طوری که تنها در بحث کولرهای آبی می توانستیم ۶۰۰۰ مگاوات ذخیره برقی داشته باشیم که صرفا نیازمند مدیریت و تصمیم گیری های مناسب است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تراز مصرفی گاز در حال حاضر در کشور منفی است افزود: در برخی زمینه ها نیازی به اعتبارات خاصی نداریم بلکه نیازمند مدیریت هستیم که خوشبختانه با رویکرد خوب در دولت سیزدهم، اتفاقات خوبی در حوزه انرژی در کشور در حال رخ دادن است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در حوزه تجدید پذیر در دولت سیزدهم وارد فاز جدیدی خواهیم شد افزود: سال ۱۴۰۱ آغاز تحولات جدید در حوزه انرژی های تجدیدپذیر است که در همین راستا به زودی شهرک نیروگاهی تجدید پذیر در زمینه تولید سل برای اولین بار‌ در کشور با ۷۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری مستقیم که سبب خواهد شد برای اولین بار تولید سل در کشور را خواهیم داشت، افتتاح خواهد شد و کرمان به قطب تولید تجهیزات پنل های خورشیدی و نصب تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار