به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از المرسال، التهاب لوزه به دلیل دردی که هنگام بلع یا صحبت کردن ایجاد میکند، باعث ناراحتی بیمار میشود و می تواند از طریق عفونت با هر ویروس یا باکتری ایجاد شود. التهاب لوزه به باکتریایی و ویروسی شناخته میشود. لوزه اغلب همراه با آنفلوانزا و گلودرد است و این درد میتواند دوام داشته باشد.
علائم التهاب لوزهها
تورم دردناک لوزهها
گلو درد
مشکل در بلع معمولی
درد در غدد لنفاوی در دو طرف گلو و گردن
قرمزی در اطراف لوزهها و گلو
تب یا لرز
پوشش سفید یا زرد روی لوزهها، که دردناک است
تاول یا زخم در گلو
تغییر در توانایی صحبت کردن
از دست دادن صدا
سردرد
درد در گوش و گردن
بوی بد دهان
راهکار درمان التهاب حلق
سیر حاوی آلیسین است، یک ماده شیمیایی که باکتریهای ایجاد کننده گلودرد را از بین میبرد. این ماده خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی قوی دارد و یکی از مهمترین فواید سیر است.
خوردن سیر برای درمان التهاب لوزهها
یک حبه سیر کوچک تا متوسط را انتخاب کنید، نصف کنید، میتوانید این تکهها را بجوید، اگر جویدن برای شما سخت است، به سادگی قطعات را به اندازه کوچکتر خرد کنید و با یک لیوان آب آنها را کامل قورت دهید.
این کار را ۳-۴ بار در روز تکرار کنید، باید بعد از برش سیر در عرض ۲۰ دقیقه از سیر استفاده کنید تا حداکثر اثر آلیسین ضد ویروسی و ضد باکتریایی را به دست آورد.
همچنین شما میتوانید سیر را به عنوان یک قرص مکیدنی، به مدت ۵-۱۰ دقیقه بمکید.
مخلوط سیر، سرکه و عسل برای درمان التهاب لوزهها
یکی دیگر از راههای درمان التهاب لوزه با استفاده از سیر با افزودن آن به مخلوطی از مواد مختلف مانند موارد زیر است:
۳ حبه سیر تازه یا ۳ قاشق چایخوری سیر خرد شده
۱/۲ قاشق چایخوری فلفل تند آسیاب شده
عسل خالص به مزه
سرکه سیب
طرز تهیه : حبههای تازه سیر پوست کنده، خرد شده و در یک کاسه کوچک قرار گیرند و با نصف قاشق چایخوری فلفل تند مخلوط کنید. (نگران گرمای زیاد آن نباشید، عسل آن را نرم میکند!) عسل را به دلخواه مخلوط کنید. هر ۳۰ دقیقه نصف قاشق چایخوری از این مخلوط را بخورید.
توجه؛ مصرف زیاد سیر به صورت منظم میتواند معده شما را ناراحت کند (به خصوص اگر به خوردن آن عادت ندارید)، بنابراین مطمئن شوید که فقط نصف قاشق چایخوری (کمتر از یک چهارم قاشق چای خوری) نیست.
مصرف سیر خام مفید برای ورم لوزه
برای سهولت در خوردن سیر خام، میتوانید آن را خرد کرده و کمی عسل یا روغن زیتون به آن اضافه کنید.
مقداری را با سبزیجات دیگر مخلوط کرده و آب سبزیجات درست کنید.
آن را به کمی سس اضافه کنید.
نکته اصلی این است که آن را به صورت خام و در اسرع وقت پس از خرد کردن مصرف کنید تا آلیسین مؤثر باشد.
فواید سیر و زنجبیل برای التهاب لوزهها
برای تهیه این نوشیدنی، به برخی از مواد رایج از جمله سیر، زنجبیل، لیمو، چای سبز یا آب گرم احتیاج دارید.
سیر سرشار از خواص ضد باکتریایی است که میتواند به مبارزه با عفونتها کمک کند.
لیمو سرشار از ویتامین C است که میتواند ایمنی بدن را تقویت کرده و علائم سرماخوردگی و گلودرد را کاهش دهد.
زنجبیل به طور گستردهای در درمان مشکلات گلو و سرفه استفاده میشود و دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد التهابی است.
چای سبز منبع عالی آنتی اکسیدان است و دارای خواص ضدالتهابی است. غرغره کردن با چای سبز برای گلودرد نیز توصیه میشود.
طرز تهیه: با تهیه چای سبز شروع کنید، سپس زنجبیل رنده شده و دو حبه سیر خرد شده را اضافه کنید. آنها را با یک قاشق خوب مخلوط کنید و مخلوط را به مدت ۲-۳ دقیقه بگذارید. یک چهارم لیمو را به مخلوط فشار دهید و سپس مخلوط را بنوشید.
یا میتوانید مقداری آب بجوشانید و زنجبیل رنده شده و همچنین دو حبه سیر خرد شده را اضافه کنید، بعد از افزودن این مواد بگذارید ۱-۲ دقیقه بجوشد، سپس بگذارید ۱ دقیقه سرد شود و سپس لیمو را اضافه کنید.
فواید سیر
سیر بسیار مغذی است (اما کالری کمی دارد).
شانس ابتلا به سرماخوردگی را تا ۶۳ درصد کاهش میدهد و مدت زمان سرماخوردگی قبلی را از ۵ روز به تنها ۱.۵ روز کاهش میدهد.
میتواند فشار خون را کاهش دهد که به نوبه خود میتواند احتمال حمله قلبی یا سکته مغزی (در دوزهای مکمل بالا) را کاهش دهد.
سطح کلسترول را بهبود میبخشد و بنابراین احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
حاوی آنتی اکسیدانهایی است که از بیماری آلزایمر و زوال عقل جلوگیری کرده و میتواند به عملکرد فیزیکی شما کمک کند.
نشان داده شده است که ترکیبات گوگرد موجود در سیر در برابر آسیب اندامها در برابر سمیت فلزات سنگین محافظت میکند.
سلامت استخوان را بهبود بخشیده و به بهبود متابولیسم و جذب آهن کمک میکند.
سلولهای چربی بدن شما را تنظیم و به محافظت در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب منفی کمک میکند.
خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی زیادی دارد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/