به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شهیدی دبیر انجمن تولید کنندگان صوت و تصویر گفت: در حوزه تلویزیون پیش از سال ۹۶ برندهای کرهای را داشتیم که حدود ۷۰ درصد بازار را در اختیار داشتند. این دو شرکت بعد از اعمال تحریمها حتی قطعات مورد نیاز ما را تامین نمیکردند. امروز حدود ۱۵۰ مدل تلویزیون در همه اندازه ها و با قابلیتهای مختلفی که در ایران تولید میشود تولید میکنیم. کیفیت تولیدات داخلی کاملا قابل رقابت با برندهای خارجی است و پنل اصلی تلویزیون از همان شرکتی خریداری میشود که پیش از این در ایران حضور داشتند.
او گفت: متوسط نرخ تلوزیون ۵۰ اینچ از ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان است. یعنی قیمتی نزدیک به کالای ایرانی دارند. ۳۰ درصد قیمت تمام شده تولید کننده ایرانی پرداختی به دولت است. ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده، ۵ درصد گمرکی، مالیات بر سود، مالیات بر فروشگاهها، پرداختهای تامین اجتماعی و مواردی از این قبیل که قاچاق فروشها هیچ یک از آنها را پرداخت نمیکنند. سال گذشته حدود ۸۰۰ هزار تلویزیون قاچاق در کشور داشتیم و اعداد بزرگی به راحتی وارد کشور میشود. اصلا کشفی انجام نمیشود و با عناوین مختلف وارد کشور میشوند.
بیشتر بخوانید:
شهیدی گفت: ۶۰ درصد بازار امروز در اختیار تولیدکنندگان داخلی است در حالی که با نصف قیمت امروز در حال کار هستیم و ۴۰ درصد در اختیار واردات قاچاق قرار دارد. دو برند معروف خارجی اصلا نرفتند که بخواهند برگردند. پیش از این از طریق قانونی و رسمی وارد کشور میشوند و حالا بعد از فعال کردن کارخانه مصر از طریق قاچاق بازار ایران را در اختیار گرفتند. این قاچاق در اختیار خود کرهایهاست و خودشان این بازار را از طریق قاچاق حفظ کردهاند. واردات جنس قاچاق به مراتب راحتتر از تولید است.
دبیر انجمن تولید کنندگان صوت و تصویر بیان کرد: به اندازه قاچاقچیها از ما حمایت کنند ما هیچ توقعی از مسئولان نداریم. کالاهایی که با ارز دولتی از کشور خارج شده و با پول آن لوازم خانگی وارد کشور میشود. رانت ارزی بزرگی در اختیار قاچاقچی گذاشتیم و از طرفی به آنها معافیت مالیاتی و ... به آنها دادیم. رقابتی نا عادلانه اجرا شده است انگار به پای ما سرب ببندید و بگویید در مسابقه دو شرکت کنید.
او تصریح کرد: ما امسال حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه تلویزیون تولید خواهیم کرد در حالی که ظرفیت تولید ۳ میلیونی داریم. تولید کننده علاقه دارد تا جای امکان در بازاری رقابتی مثل لوازم خانگی قیمت خود را کاهش دهد تا بازار بیشتری در اختیار بگیرد. اگر تمام عوامل ثابت بماند ما با افزایش تیراژ تولید قیمت را کاهش خواهیم داد. اگر برخورد لازم با قاچاق محقق شود حداقل ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش قیمت را خواهیم داشت. این موضوع باید با جدیت پیگیری شود و فشاری که تورم بر تولید آورده در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/
حالا که به خاطر گرانی ارز و افزایش قیمت اجانس خارجی و محدودیت واردات کارخانجات داخلی به جای این که کیفیت محصولات را افزایش و مدل ها را بروز کنند و قیمت ها را کاهش بدهند با هم هماهنگ می کنند و تولید را کاهش می دهند و قیمت را افزایش می دهند . این در حالی است که یک پنجم دنیا دستمزد می دهند وهزینه سوخت هم یک دهم پرداخت می کنند و یک هشتم دنیا مالیات پرداخت می کنندو به مسئولیت اجتماعی در خصوص ساخت اماکن و درمانگاه و بیمارستان هم عمل نمی کنند و .... باز هم تقصیر ما مصرف کننده هاست. مثل خودرو ،ماست شیر و ....