رضا مهدی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفهای کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بودجه معاونت دانشجویی دانشگاه فنی و حرفهای اظهار کرد: بودجه دانشجویی دانشگاه فنی و حرفهای نسبت به سال گذشته افزایش خوبی داشته، اما داده نشده است.
او افزود: در بحث تعمیر و تجهیز امکانات دانشگاه فنی و حرفهای عمده بودجهای که باید در اختیار مان قرار میگرفت، قرار نگرفته است. همچنین، در حوزه بودجه فرهنگی هم میزان بودجه اختصاص یافته به ما شاید حدود یک ماه را پاسخگو بوده است.
مهدی تصریح کرد: هیچ میزان پولی در حوزه تربیت بدنی، مشاوره، تغذیه و ... به امور دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفهای اختصاص داده نشده است؛ بنابراین بودجه پیش بینی شده نسبت به سال گذشته عدد خوبی است و شاید بیش از ۴۰ درصد رشد داشته است، ولی در این زمینه حتی یک ریال هم به ما داده نشده است.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفهای کشور ادامه داد: ۱۰ درصد از بودجه پیش بینی شده دانشگاه فنی و حرفهای که ۴۰ درصد بوده است به ما تحویل داده شده و این رقم بسیار کم بوده و باعث بروز مشکلاتی برای ما میشود.
مهدی گفت: در حوزه تعمیر و تجهیز خوابگاهها تمامی برنامههای دانشگاه فنی و حرفهای تقریبا ناقص باقی مانده اند؛ بنابراین نیازمند کمک دولت هستیم تا بتوانیم در این زمینه پیشرفت کنیم.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفهای کشور ادامه داد: روزهای عادی دانشجویان سر کلاس حضور داشتند و هم اکنون به علت ویروس کرونا باید مجازی آموزش ببیند که در هر دو صورت باید از خدمات دانشجویی و فرهنگی دانشگاه استفاده کنند و در این زمینه نیازمند بودجه برای تامین هزینههای آنها هستیم.
مهدی تاکید کرد: برگزاری دورههای آموزشی، جشنوارههای گوناگون و ... نیازمند بودجه است و بنابراین در این زمینه باید بتوانیم هزینههای خود را از طریق بودجههای دانشگاهی تامین کنیم.
مهدی با بیان اینکه کمبود بودجه دانشگاهها باعث ناامیدی دانشجویان به آینده میشود، تاکید کرد: کمبود بودجه باعث ضعف کشور میشود و به اینصورت دانشجویان امید به زندگی را از دست داده و دچار افسردگی میشوند؛ چرا که همین عامل فضای جامعه را برای فعالیت آنها کوچک کرده و دیگر نمیتوانند از استعدادهای شان در راستای بهبود جامعه استفاده کنند.
اوافزود: منابع مالی و اعتباری دانشگاههای ایران اگر ۱۰ برابر هم شوند باز کم خواهند بود و حتی در صورت ۱۰۰ برابر شدن شاید به حالت نرمال برسند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفهای کشور گفت: از آن جایی که دانشگاههای ایران با محیط و جامعه ارتباط ندارند؛ بنابراین اکثر پژوهشهای ما حالت انتزاعی پیدا کرده اند و دیگر نمیتوانند مسائل جامعه را رفع کنند.
مهدی اضافه کرد: خیلی از تحقیقات، مقالات و نوشتههای ایرانی که در مجلات خارجی به چاپ میرسند کیفیت لازم را ندارند، یعنی متناسب با نیازهای جامعه نیستند.
او بیان کرد: در حال حاضر فضای دانشگاهی از نظر استاد، رئیس، دانشجو و ... به سمت کمیت گرایی است و این روند روز به روز در حال افزایش است، برای مثال دانشگاهها از هر زمین خالی برای افزایش تعداد دانشجو استفاده میکنند که این معضل اساسی آموزش عالی کشور است؛ بنابراین رویکرد کمیت گرایی در برخی زمینهها متضاد کیفیت گرایی است و همین عامل باعث افزایش تقلب های علمی خواهد شد.
انتهای پیام/