به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،شهریار بهرامی رییس اداره امور عشایری شهرستانهای سرپل ذهاب و قصرشیرین افزود: زنگ کوچ عشایر هر ساله از ۵ آبان به صدا در میآید و عشایر میتوانند از ۱۵ آذر ماه به بعد در مراتع خود در مناطق قشلاق مستقر شوند.
او اظهار کرد: عشایر شهرستان سرپل ذهاب ۲ هزار و ۹۲۱ خانوار، ۱۶ هزار و ۷۵۰ نفر جمعیت دارند که ۲۷۰ خانوار آن در مناطق ییلاقی و ۲ هزار و ۶۷۱ خانوار آن در مناطق قشلاق مستقر هستند.
رییس اداره امور عشایری شهرستانهای قصرشیرین و سرپل ذهاب ادامه داد: عشایر این شهرستان در مجموع بیش از ۲۷۱ هزار راس دام سبک و بیش از یک هزار راس دام سنگین همراه دارند.
بهرامی بیان داشت: عشایر کوچ رو قصرشیرین نیز با یک هزار و ۵۹۰ خانوار، ۹ هزار و ۵۱ نفر جمعیت دارند و دارای ۲۱۴ هزار راس دام هستند و در مجموع سالیانه یک هزار و ۱۷۲ تُن گوشت، ۳۲۱ تُن پشم و ۳۴۱ تُن شیر تولید میکنند.
او تاکید کرد: عشایر قصرشیرین و سرپلذهاب شامل ایلات و طوایف خزل، سنجابی، قلخانی، گوران و کرند، قلعه شاهین و ثلاث باباجانی هستند که در مناطق سومار، خان لیلی، نفت شهر، بازی دراز، خسروی، گندمبان و اطراف شهر و نیز حاشیه روستاهای کرکهرک، انجیربان، گره صدف، تنگه حمام، پل شیرازی، کنه کبود، تق تق و حسین آباد مستقر میشوند.
بهرامی یادآور شد: عشایر غیور با حداقل برخورداری از امکانات بیشترین تولید را در سطح جامعه دارند که میانگین کشوری تولیدات به ازای هر نفر عشایر برابر۱۶ نفر شهری است و امید است دولت با برنامههای حمایتی و سطح برخورداری عشایر از امکانات بتواند به افزایش تولیدات این بخش کمک کند.
انتهای پیام/ق