جواد عشقی به بیان توضیحاتی درباره برنامه های سازمان بورس برای بهبود وضعیت این سازمان پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جواد عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار  در نشست علنی امروز (سه شنبه ۱۸ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی گفت: از دغدغه نمایندگان در مورد وضعیت بازار سرمایه تشکر می‌کنیم و امیدواریم با توجه به این دغدغه‌ها و عزم و اراده تیم اقتصادی دولت، وضعیت بازار به ثبات مناسبی برسد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: با توجه به اینکه کمتر از یک ماه است که در سازمان بورس مشغول شده ام، برنامه‌های خوبی برای بهبود وضعیت و ایجاد ثبات در بازار انجام شده که مهمترین ماموریت ما ایجاد ثبات و بازسازی اعتماد مخدوش شده همه سهام‌داران است و با توجه به اینکه اعتماد عمومی در پروسه چندین سال از بین رفته، مطمئن هستیم که یکباره باز نمی‌گردد و به کمک همه سیاستگذاران برای بازگشت اعتماد نیاز داریم.

وی با اشاره به رئوس برنامه‌های سازمان بورس برای بهبود وضعیت بازار و ایجاد ثبات گفت: نکاتی که نمایندگان بیان کردند، در این برنامه‌ها دیده شده و مهمترین برنامه بحث حمایت از حقوق سرمایه گذاران با تاکید بر منافع بلندمدت است. البته بازار سرمایه جایی نیست که ما وجوه مورد نیاز و لازم و ضروری خودمان را در مدت یک تا دو هفته، سودی به دست بیاوریم؛ بنابراین باید بازار سرمایه را با دید بلندمدت نگاه کنیم.

عشقی یادآور شد: شما اگر روند شاخص سودآوری بورس را ببینید در بلندمدت این شاخص هیچ مشکلی ندارد، اما نوسانات کوتاه مدت، سرمایه گذاران را اذیت می‌کند و این نوسانات کوتاه مدت با برنامه ریزی‌های قابل مدیریت است. بحث تامین مالی تولید از این جهت برای بازار مهم است که منافع و سوداوری بلندمدت، شرکت‌ها را تامین می‌کند و باعث می‌شود که سرمایه گذاران از این محل سود ببرند.

وی با اشاره به مباحث نظارتی افزود: تا اوایل سال گذشته کمتر از یکصدهزار نفر فعال بورسی داشتیم و سامانه‌های نظارتی و معاملاتی بورس برای این تعداد دیده شده بود، در حال حاضر فعالان بازار سرمایه ما میلیونی است و در عرضه‌های اولیه مشارکت ۵ و ۶ میلیونی سهام‌داران را داریم، بنابراین به طور حتم باید سامانه‌های هوشمند نظارتی داشته باشیم. همکاران ما در سازمان بورس از چند ماه گذشته شروع کرده اند و برخی از سامانه‌ها به بهره برداری رسیده و در حال تکمیل آن‌ها هستیم و هیاتی از مجلس که برای بحث تحقیق و تفحص تعیین می‌شود، به طور قطع مراجعه خواهند کرد.

عشقی با تاکید بر اینکه سامانه‌های نظارتی بورس باید هوشمند و با مشارکت عامه سهام‌داران باشد، گفت: برنامه مدونی درخصوص بحث فضای مجازی و کمک گرفتن از عامه سرمایه گذاران برای نظارت بر معاملات و سایر فعالیت‌های سازمان خواهیم داشت. البته سازمان بورس به تنهایی فارغ از بخش‌های دیگر اقتصادی نیست و کوچکترین تصمیمی در دولت و مجلس به شکل نوسانات بورس خود را نشان می‌دهد و این موضوع در تمام دنیا وجود دارد و ما نمی‌توانیم تصمیمی درخصوص قیمت گذاری دستوری بگیریم و بگوییم در بازار بورس اثر نداشته باشد، البته در چند سال گذشته این روند به طو کامل بهبود پیدا کرده و توانستیم بحث‌های قیمت گذاری دستوری را در برخی صنایع حل کنیم، اما کما کان در برخی صنایع وجود دارد که در سودآوری و اعتماد سرمایه گذاران اثر دارد.

عشقی با بیان اینکه اوراق بدهی و اوراق خزانه‌ای که دولت منتشر می‌کند یکی دیگر از موضوعاتی است که به آن ورود کرده‌ایم، افزود: بازار سهام در کل دنیا در کنار بازار بدهی بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد، بازار بدهی ایران بسیار بازار کوچکی است به طوری که در چند سال اخیر می‌توان گفت فقط ۵ درصد بازار سهام را در اختیار داشته است. برنامه‌ریزی‌هایی برای افزایش سهم بازار بدهی داشته‌ایم تا بخش خصوصی نیز بتواند بر اساس پتانسیل‌های خود در بازار سرمایه تأمین مالی انجام دهد.

همکاری بی‌سابقه بورس و بانک مرکزی

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، اتفاق نادری که اخیراً رخ داده را همکاری مشترک بازار سرمایه و بانک مرکزی دانست و گفت: با سکانداری دکتر صالح آبادی در بانک مرکزی تعامل خوبی بین دو نهاد صورت گرفته و طی روز‌های گذشته تصمیم گرفته شد که محدودیت‌های مالی برای برخی شرکت‌های تأمین سرمایه از طرف بانک مرکزی برطرف شود و مسائل مشترک بین بورس و بازار سرمایه از این طریق حل و فصل شود.

عشقی یکی از مسائل مهم در بازار سرمایه را شفافیت در بورس برشمرد و گفت: در حال حاضر در سامانه سازمان بورس اطلاعات شرکت‌های فعال ثبت شده در حالی که این مسئله یکی از معضلات سالیان گذشته بازار سرمایه بوده است.

وی یادآور شد: طی ۶ ماه گذشته ۹۹.۵ درصد شرکت‌های فعال در بورس اطلاعات خود را وارد کردند و برنامه داریم کیفیت گزارش‌های ارائه شده را نیز بالا ببریم تا سرمایه‌گذاران بر مبنای اطلاعات درست بتوانند تصمیم‌گیری کنند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه برای ارتقاء سامانه‌های سازمان بورس نیز برنامه داریم، گفت: در نظر داریم تمام شکایت‌های سرمایه‌گذاران را نیز رسیدگی کنیم.

عشقی اضافه کرد: همچنین برنامه داریم شرکت‌های سبدگردان را با مجوز رسمی سازمان بورس توسعه دهیم تا مردم راحت‌تر بتوانند برای سرمایه‌گذاری در بورس وارد بازار سرمایه شوند. مدتی بود که صدور مجوز برای این شرکت‌ها متوقف بود، اما با اقدامات صورت گرفته برای کارگزاری‌ها و شرکت‌های سبدگردان مجوز‌هایی در حال صدور است. با حضور این شرکت‌ها و نهاد‌های مالی می‌توانیم خدمات مالی بهتری به سرمایه‌گذاران و عامه مردم ارائه کنیم.

برنامه سازمان بورس برای بیمه سهام سهام‌داران

وی تصریح کرد: با استفاده از ابزار‌های مالی که در اختیار داریم به عموم سرمایه‌گذاران این اجازه را خواهیم داد که سرمایه‌گذاران بتوانند در نرخ‌های مشخصی سهام خود را به فروش برسانند که این مسئله به نوعی بیمه سهام به شمار می‌آید. این ابزار در سال‌های گذشته نیز وجود داشت، اما امروز در حال توسعه آن هستیم تا با انتشار آن توسط سهام‌داران عمده اعتماد سرمایه‌گذار جلب شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه وضعیت سودآوری شرکت‌ها امسال به هیچ عنوان قابل مقایسه با سال گذشته نیست، گفت: سودآوری شرکت‌ها نسبت به سال گذشته حداقل ۷۰ درصد رشد داشته است بنابراین ما هیچ نگرانی از وضعیت بنیادین شرکت‌ها نداریم.

منطقی نیست شرکت‌های حقوقی بخواهند بازار بورس را تخریب کنند

وی موضوع دیگر را بازگشت اعتماد عمومی به بورس خواند و اضافه کرد: شرکت‌های حقوقی بخش عمده‌ای از بازار را در اختیار دارند و اصلا منطقی نیست که این شرکت‌ها بخواهند وضعیت بازار را تخریب کنند. در طول یک ماه گذشته جلسات متعددی با این شرکت‌ها داشتیم و از آن‌ها خواستیم در شرایطی که اخبار منفی نسبت به بازار بورس منتشر می‌شود آن‌ها واکنش منفی نداشته باشند، این مسئله به نفع دولت هم نخواهد بود چرا که به هیچ عنوان منطقی نیست، دولت با تخریب بازار نسبت به انتشار اوراق اقدام کند.

عشقی از نمایندگان مجلس درخواست کرد نسبت به تصویب قانون بازار اوراق بهادار کمک کنند تا خلاء‌های قانونی در این قانون برطرف شود. با این قانون می‌توانیم در بحث پرداخت سود و تخلفات رخ داده در بازار عملکرد بهتری داشته باشیم و سود سهام‌داران را به موقع و به صورت متمرکز پرداخت کنیم تا سرمایه گذاران برای دریافت سود به شرکت‌های متعدد مراجعه نداشته باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
خواسته های 40 میلیون سهامدار
۱۵:۲۹ ۱۸ آبان ۱۴۰۰
قابل توجه رسانه ها خبرنگاران و مسئولان سه قوه اینها خواسته های سهامداران و معترضان به وضع بورس هست:
الف- چرا در مجلس و دستگاه قضایی و دولت کسی نیست پیگیر اعتراضات و خواسته های بحق میلیونها سهامدار باشد؟بفرمایند چه کاری تو این یکسال اخیر برای سهامداران معترض انجام دادند؟کدام خواسته زیر را پیگیری کرده اند؟خواسته شما از مسئولان بی اراده و بی برنامه چیست؟لطفا اینها را از مسئولان سه قوه بازخواست کنید.
ب - سجام را یکساله درست کردن که سود سهامداران در مجمع سالیانه را از آنجا واریز کنند اما 400 شرکت بورسی سر خود سود سهامداران را دستی از بانک واریز میکنند و سهامدار برای سود هر سهام یکبار باید برود تو صف بانک.هیچ مسئولی هم یقه سپرده گذاری مرکزی را نمیگیرد که پول ثبت نام سجام را از مردم گرفتید برای چی بود؟
تازه سود برخی سهام ها در بانک های خصوصی است و در بیشتر شهرستانها و روستاها بانک های خصوصی شعبه ندارند و همین باعث انباشته شدن سود سهام ها در حساب های بانک میشود و این خود فساد است.
ج- بیشتر کارگزاری ها در مواقع حساس بخصوص در نقاط مهمی که شاخص بورس به اوج می رسد و سهامداران میخواهند سیو سود کنند (بفروشند) یهو سامانه های کارگزاری ها از دسترس خارج میشوند و 2 روز اخلال عمدی درست میکنند تا مردم نتوانند در بورس سود کنند اما حقوقی ها و صندوق ها و بازار گردانها و دولت راحت سهام خودش را میفروشند و بازنده بورس همیشه مردم میشوند و هیچ مسئولی هم کارگزاری ها و سازمان بورس را بازخواست نمیکند بابت این اخلال های عمدی و دستوری.
د- برخی کارگزاری ها پول فروش سهام های بورسی سهامداران آنلاین را که باید در عرض 48 ساعت واریز کنند و حتی پول فروش سهام عدالت فروخته شده را با تاخیر یکهفته ای واریز میکنند و بعضی از کارگزاری ها اصلا پاسخگویی تلفنی مشتریان هم ندارند و تلفن ها بیشتر دکور هستند بخصوص حوزه های مالی و آنلاین برخی کارگزاری متاسفانه پاسخگوی مشتریان خودشان نیستند و کسی هم در مسئولان سه قوه هم با این کارگزاری ها و تخلفات آنها برخورد نمیکند.اصلا نظارتی نیست.حتی جایی نیست سهامداران اعتراض خودشان را اعلام کنند.نه تلفنی نه سایتی.
هیچ جایی را سازمان بورس به سهامداران اعلام نکرده برای اعلام اعتراض.فقط سایت خبرگزاری ها و کانالها میشود اعتراض کرد.
س- فروش سهام عدالت یکساله متوقف شده است.در حالیکه این حق سهامداران است که به پولشان برسند.قرار بود کارت اعتباری یا وام بدهند با این سهام عدالت هیچ کدامش عملی نشده است.ارزش سهام عدالت اونایی که آزاد کرده اند 10 میلیون است.اما سهام عدالت استانی افرادی که آزاد نکرده اند در بورس ارزشش شده 5 میلیون.چرا باید ارزش آزاد شده ها دو برابر آزاد نشده ها باشد؟کی پاسخگوی این ضرر و زیان است؟
ش- فروش های دستوری حقوقی ها و بازارگردانها برای تامین کسری بودجه باید حدود داشته باشد نه اینکه سرمایه مردم را غارت کنند.متاسفانه حقوقی ها و صندوق ها سهام را میفروشند و بجای اون اوراق دولت را میخرند و باعث منفی شدن بورس میشوند.
م-فروش اوراق بدهی خوب است اما باید حدود اون محدودتر باشد و به ضرر سهامدار تمام نشود.
ی-متاسفانه کمیسیون اصل 90 مجلس و اقتصاد و سازمان بازرسی کل کشور و دادستان و وزارت اقتصاد و سازمان بورس و ناظر بورس و بازرسی بورس اصلا نظارتی بر سامانه های آنلاین و اختلال های عمدی کارگزاری ها و پرداخت وجه مشتریان و فروش های دستوری حقوقی ها و سبدگردانها و صندوق ها برای تامین کسری بودجه و مصاحبه های جهت دار مسئولان بورس برای منفی کردن عمدی بازار نظارتی نمیشود و هیچ سایت یا تلفن معتبری در سازمان بورس برای پاسخگویی سهامداران وجود ندارد.
سازمان بورس باید تلفنی 3 رقمی برای ارتباط سهامداران و گزارش تخلفات کارگزاری ها و حقوقی ها در بورس فعال کند و به اطلاع همه برساند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۰ ۱۸ آبان ۱۴۰۰
خدمت اقای عشقی عرض کنم رو چه حسابی این حرف رو میزنید با چه نظارتی ..یک مورد رو میگم تا اخرش رو بخون چه بی درو پیکر بورس اگر نمیدونی از حالا بدون و دلت به حال سهامدار خرد و بدبخت بسوزه وپیگیری کن این خواسته و مطالبه بحق سهامدار است..تو کف قیمت سهام خودرو با تمام پیگیری های رئس سران قوا و ریس بورس و ریس اقتصاد به حمایت از بازار سهام تو قیمت ۱۵۰تومان خودرو حقوقی ۵۰میلیون خریده ۱۰۰میلیون فروخته این چه حمایتی هست اسمش رو گذاشتن نقدشوندگی فکر نمیکنید به ریش سهامدار میخندید با این حرفها قیمت خودرو پژوه از ۴۰تومان رسیده به۴۰۰میلیون بعد سهامش هر روز به قیمت ۱۰۰تومان نزدیکتر میشه میشه بگید این چه حمایتی هست حقوقی سهمدار رو بیچاره کرده به داد سهامداره خرد برسید از دست این حقوقیها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۸ آبان ۱۴۰۰
همش الکیه چون در اقتصاد بیمار ما اگر بخواد ارزش بورس بالا بره باید قیمت ارز بالا بره که منجر به کاهش ارزش پول ملی هست. و اگر بخواد ارزش پول ملی بالا بره ارزش بورس افت پیدا می کنه. و این به این دلیل هست که شرکت های بورسی افزایشی تولید و به تبع آن سود واقعی ندارند. فقط افزایش قیمت ناشی از کاهش ارزش پول ملی هست که به عنوان سود در نظر می گیرند. به عبارت دیگه ارزش سهام شرکت ها نسبت به یک ارز پایدار تغییر نکرده یا شاید هم کاهش پیدا کرده باشه ولی چون ارزش پول ملی داره کم می شه فکر می کنند که سود کردن و ارزش سهام اون ها رفته بالا. در واقع اینطور نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۸ آبان ۱۴۰۰
همتون عین همید. هزاران بار از این حرفا زدید. برای یک بار هم که شده حرف نزنید و عمل کنید.
چرا سهم لپارس همیشه منفیه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۱۸ آبان ۱۴۰۰
البته پارسال همین موقع قبل ازشما میگفتن بازار بورس بهتر خواهد شد ولی بدتر شد حالا شما رو هم ببینیم و تعریف کنیم انشاالله که درست بشه از این همه ضرر و زیان خارج بشیم من که ۳۰۰ میلیون پولم رفته تا الان
آخرین اخبار