به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،وحید خادمی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملکان گفت:این تپه از آثار ارزشمند ملی و از محوطههای بزرگ نوسنگی شمالغرب کشور است و همکاری مجموعه مدیریت شهری در جهت تسریع در اجرای مصوبه شورای برنامهریزی و توسعه آذربایجانشرقی مبنی بر انتقال ساکنان قلعه بختک به «شورانبره» و الحاق این محدوده به شهر لیلان ضروری است.
اوافزود: با توجه به تفکیک قطعهها از سوی شهرداری لیلان و اقدامات ارزشمند و پیگیریهای شبانهروزی مجموعه شهرستان و مکانیزمی که برای این امر توسط معاونت عمرانی استانداری تعریف شده است، میتوان به گرهگشایی از مشکلات ساکنان عرصه قلعه بختک و شهرداری لیلان امیدوار بود.
او همچنین از درخواست شهردار لیلان در خصوص ایجاد فضای سبز در قلعه بختک لیلان استقبال کرد و اظهار داشت: شهرداری لیلان طرح اجرایی خود را با ریز فعالیت برای جلسه آینده آماده کند.
مدیر پایگاه ملی محوطه قلعه بختک شهر تاریخی لیلان با اشاره به رویکرد این پایگاه در خصوص ترسیم نقشه راه مدیریتی جهت حل مشکلات ساکنان عرصه و اسکان هیئتهای باستانشناسی و مرمتگران و همچنین برنامههای بلندمدت و کوتاه مدت، اعلام کرد: مصوبه شورای راهبردی پایگاه در خصوص مرمت و مقاومسازی ساختمانهای مسکونی تا حد رفع خطر و همچنین تامین اعتبار جهت حصارکشی، محوطهسازی و رنگآمیزی و برچیدن الحاقات داخل ساختمان اخذ شده که عملیات اجرایی تا پایان آبان ماه تکمیل میشود.
خادمی به اهمیت قلعه بختک لیلان نیز اشاره و بیان کرد: این قلعه از وسیعترین قلعههای دشتی ایران محسوب میشود و استحکامات تسخیرناپذیر آن به طور عمده از مصالح خشت و گل است.
او ادامه داد: نقشه کلی این قلعه تا حدودی به شکل ذوزنقه راست گوشه بوده و قلعه در زمینی مسطح با مساحت تقریبی ۶۳ هکتار بنیان نهاده شده است که در دامنه و چشمانداز آن، دشت وسیع لیلان با تپههای تاریخی بیشمار وجود دارد.
اوافزود: مجموعه قلعه بختک یکی از شاخصترین مجموعههای کشور محسوب میشود و به لحاظ وسعت و غنای فرهنگی آثار آن در ۱۹ مردادماه ۱۳۷۹ به شماره ۲۷۸۰ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و تحت حمایت قانون در آمده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملکان با اشاره به مطالعات و تحقیقات باستان شناسی انجام شده و احتمال بالای استفاده از این قلعه در دوران اشکانی، ساسانی و اسلامی، اظهار داشت: بسیاری از مورخان و دانشمندان در تعیین محل شهر «گنزک» یا «شیز» باستانی ساسانی به شهر لیلان کنونی اشاره کردهاند، اما هنوز قطعیت این مسئله روشن نشده است.
خادمی خاطرنشان کرد: این قلعه با پیگیریهای شبانهروزی و تهیه مستندات و اقدامات لازم در سال ۱۳۹۷ به عنوان پایگاه ملی شناخته شد.
او همچنین از ایجاد موزه در شهر لیلان خبر داد و اضافه کرد: عملیات اجرایی احداث ساختمان این موزه به زودی در زمینی به مساحت ۲۹۰ مترمربع آغاز خواهد شد.
انتهای پیام/