به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، عباس زاده معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: هنر چشمه دوزی از دوران قاجار به جا مانده که از انواع آن می توان به لب طاقچه ای، رومیزی، ساروق و روبند اشاره کرد.
او افزود: رشتههای مختلف صنایع دستی در حال فراموشی هستند و چشمه دوزی هنری است که از چشم بیشتر مردم پنهان مانده است.
عباس زاده ادامه داد: روند چشمه دوزی دشوار و نیازمند دقت و حوصله زیاد است، ولی زیبایی چشمگیر این نوع دوخت سبب وجود متقاضیان و علاقمندانی برای سفارش این محصول شده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی اظهار کرد: در فهرست رشتههای کد دار و مصوب صنایع دستی کشور ۴۰ رشته در گروه رودوزیهای سنتی ثبت شده که در خراسان جنوبی در حال حاضر قریب به ۱۹ رشته فعالیت دارند.
بیشتر بخوانید
او با اشاره به اینکه حمایت از رشتههای صنایع دستی وظیفه ذاتی حوزه میراث فرهنگی است بیان کرد: قریب به ۴ هزار نفر هم از مزایای بیمهای شامل صندوق تأمین اجتماعی و صندوق بیمه روستائیان و عشایر برخوردار هستند.
عباس زاده عنوان کرد: در حال حاضر در تمامی شهرستانها بانوان هنرمند در زمینه رودوزیهای سنتی و هنرهای بومی استان و چه سایر رودوزیها فعالیت می کنند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: هنرهای سنتی استان با افزایش صنایع مدرن به سمت فراموشی حرکت کرده، ولی با تلاش و پشتکار جوانان احیاء شده است.
عباس زاده تصریح کرد: در حال حاضر قریب به ۱۰ هزار هنرمند در استان مشغول فعالیت هستند که از بین این ۱۰ هزار نفر نزدیک به ۷ هزار و ۵۰۰ نفر تاکنون مجوزهای سه گانه صنایع دستی را دریافت کرده اند.
انتهای پیام/ س