به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، احمد راستینه نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اعتبارات پیش بینی شده در سنوات گذشته در بودجه برای پروژههای آب کافی نبوده است، اظهار داشت: مشکلات عدیدهای برای تامین آب شرب چهارمحال و بختیاری داریم.
او با اشاره به چالش آب در کشور و همه دنیا، افزود: دنیا دچار چالش آب شده و متاسفانه استان چهارمحال و بختیاری دچار خشکسالی مستمر شده به گونهای که مشکلات عدیدهای برای مردم در خصوص تامین آب شرب به وجود آمده است.
بیشتر بخوانید
راستینه اضافه کرد: باید امروز تغییر اقلیمی را باور کرد که اگر این باور در مردم و مسئولان به وجود نیاید آب را هدر میدهیم، امروز تنش آب شرب، آب شهرکهای صنعتی و آب کشاورزی اتفاق افتاده است، ۱۱ دشت ممنوعه و ممنوعه بحرانی در استان نشان دهنده بحران است و اگر برنامه نباشد دچار زیان خواهیم بود.
او ادامه داد: باید یک کار جهادی در بازنگری مسائل آب صورت گیرد، چالش اول آب شرب است و چالش دوم آب کشاورزی است چرا که متناسب با اقلیم این استان دو پایه اشتغال این مردم، کشاورزی و دامداری است. چند سالی است استان در برخی صنایع کوچک گامهای خوبی برداشته است لذا در بحث توسعه شهرکهای صنعتی تامین آب شرب عوامل فعال در شهرکهای صنعتی دچار چالش شده است.
راستینه گفت: اعتبارات پیش بینی شده در سنوات گذشته در بودجه در خصوص پروژههای آب کافی نبوده است و این چالش چهارم این استان است و چالش بعدی اینکه دشتهای ممنوعه و ممنوعه بحرانی با ریزگردها همراه هستند و اگر توجه نشود شهرکرد به زیر ریزگردها میرود.
او افزود: دشت شهرکرد یکی از چشماندازهای زیبا استان بوده است، از ۶ ماه گذشته طرح احیای دشت شهرکرد ایجاد شد و قرار بر این شد مسئولیت هر دستگاه برای احیای دشت شهرکرد مشخص شود، باید برای تمام مسائل آبی فکر کرد چرا که اگر این اتفاق نیفتد استان چهارمحال و بختیاری به یک کویر تبدیل میشود.
راستینه با اشاره به اقدامات نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری در خصوص آب، بیان داشت: نمایندگان مشکل آب استان را به گوش مسئولان کشور رساندهاند و مسئولان میدانند که مسئله این استان چیست، طرحهایی در سراسر استان وجود داشت که حق آبه مردم محقق نشده بود، در سفر ریاست مجلس به استان ما یک سند تنظیم شد که در آن سند تعداد روستاهای دارای تنش آبی و مسئله بن-بروجن مطرح شد، در سفر اخیر وزارت نیرو این سند به ایشان ارائه شد و وزارت نیرو مکلف به انجام این سند است.
او با اشاره به تقویت روابط بین بخشی، گفت: مجموعه آب منطقهای و آبفا باید در کنار یکدیگر قرار گیرند و اینها مجزا نیستند، اگر مشکل آب وجود دارد باید آب منطقهای پای کار آید و تلاش میشود دستگاهها دست به دست هم دهند و فاصلهای بین آنها نباشد، این رابطه در حال تقویت است که این دستاورد خوبی است.
راستینه در پایان خاطرنشان کرد: سفر مسئولان کشوری و کمیسیونهای فرهنگی و کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست به استان دستاورد کمی نیست چرا که مسائل از نزدیک رصد شد، امروز وظیفه ما پیگیری مطالبات مردم است، پایان سال بعد یک گام بلند برای رفع تنشهای آبی برداشته میشود.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ف