به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمیدرضا ناظمی مدیرکل دامپزشکی استان فارس گفت: طرح واکسیناسیون تب برفکی در دامهای روستایی و عشایری اعم از سبک و سنگین به صورت رایگان از ابتدای آذرماه در دامداریهای روستایی اجرا و مایهکوبی گوسفند و بز داشتی نیز در تمامی مناطق استان انجام میگیرد.
او افزود: با توجه به تغییر فصل افزایش ماندگاری ویروس در دماهای پایین و نیز جابهجایی بیشتر دام، خطر بروز و افزایش کانونهای بیماری تب برفکی وجود دارد.
ناظمی ادامه داد: در ۸ ماهه امسال حدود ۱۱۳ هزار بازدید از اماکن دامی و صنایع وابسته به دام انجام شده که در این جریان، حدود ۹۲۵ تن فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف، معدوم و از چرخه مصرف انسانی حذف شده است
او همچنین از تشکیل تعداد ۳۰۸ پرونده برای متخلفان و ارجاع آنها به مراجع قضایی خبر داد و افزود: بخش زیادی از پروندههای ارسال شده به مراجع قضایی، مربوط به کشتار غیر مجاز دام بوده است.
این مسئول با بیان اینکه نیروهای دامپزشکی از سالیان گذشته با تمام توان خود به موضوع کشتار غیرمجاز دام ورود کردهاند و در این راستا تلاشهای زیادی انجام شده است، گفت: از شناسایی متخلفان تا برخورد با آنها و ارجاع به مراجع قضایی تا پلمب و معدومسازی لاشههای غیر مجاز از اقدامات انجام شده است همچنین حتی مواردی وجود داشته که بازرسان ما توسط متخلفان به صورت لسانی و جسمی آسیب دیدهاند.
او بیان کرد: در دو هفته گذشته تعداد ۲۹ قصابی غیر مجاز در بلوار خلیج فارس و بلوار ولایت شیراز با همکاری دامپزشکی و سایر ارگانها پلمب شدند.
ناظمی تاکید کرد: مسئله مهم در این زمینه آگاهی عموم مردم از خطرات و مضرات خرید گوشت از قصابیهای غیر مجاز است و تا زمانی که خریدار وجود داشته باشد، آنها نیز به فعالیت خود ادامه میدهند. شهروندان باید توجه داشته باشند که انواع و اقسام بیماریهای قابل انتقال به انسان، میتواند از طریق همین کشتار غیرمجاز و مصرف لاشههای حاصل از آن، به انسان منتقل شود چرا که هیچگونه نظارتی بر این لاشهها وجود ندارد و سلامت آنها به هیچ وجه مورد تایید دامپزشکی نیست.
مدیرکل دامپزشکی استان فارس به دستفروشی افراد غیرمجاز در خیابانهای سطح شهر به صورت سیار که جزء معضلات شهری بوده اشاره کرد و افزود: انواع و اقسام کالاها از این طریق در سطح شهر به صورت دستفروشی ارائه میشود و ارگانهای مربوطه از جمله شهرداریها میبایست به این موضوع ورود کنند هرچند که تمامی موارد مشاهده شده و یا گزارش شده که مربوط به ماهی فروشی بوده است، سریعا توسط دامپزشکی پیگیری شده و پروندههای متعددی در این زمینه تشکیل شده است.
ناظمی به شهروندان یادآور شد که ماهیهایی که از این طریق به فروش میرسند عمدتاً فاسد بوده و از ماهیهای جمع آوری شده در مغازههای سطح شهر تامین میشوند.
او در ادامه با اشاره به اینکه درباره نهادههای دامی تا کنون در کارخانجات خوراک دام تخلفی گزارش نشده است، افزود: تخلفات بهداشتی هم مواردی داشتهایم که برخورد لازم صورت گرفته است به عنوان مثال پارسال یک کارگاه غیر مجاز در خرامه پلمب و در هفته گذشته هم یک کارخانه خوراک دام در فسا به علت تخلف به مراجع قضایی معرفی شده است.
این مسئول تصریح کرد: امسال نخستین سال اجرای برنامه ریشهکنی بیماری طاعون نشخوارکنندگان است که استان فارس با واکسینه کردن بیش از ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار راس گوسفند و بز مقام نخست در سطح کشور در واکسیناسیون را به خود اختصاص داده است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/