کارگردان نمایش «لوکوموتیو» گفت: تئاتری‌ها به حمایت از طرف ملت و دولت نیاز دارند تا بتوانند به واسطه هنر مسائل را حل کنند.

رضا کنگازیان کارگردان تئاتر «لوکوموتیو»، در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره این نمایش گفت: قصه ما درباره اتفاقاتی است که در یک قطار خیالی در یک شهر خیالی می‌افتد و انتخاب اسم آن هم به دلیل المان‌های طراحی شده در این داستان است. رکن اصلی قصه ما هم لوکوموتیو است. هر کدام از این هفت شخصیت درون قصه، داستان‌های متفاوت و جذابی دارند که درون یک قصه واحد، با دیالوگ‌هایی که دراماتورژی آن نزدیک به ۶ ماه زمان برد، روایت می‌شود. قصه لوکوموتیو نمونه داخلی یا خارجی ندارد و اقتباس از هیچ اثری نیست.

وی درباره دلیل انتخاب این داستان توضیح داد: ذاتاً به داستان‌های خیالی با فضای فانتزی که بی زمان و بی مکان باشند، علاقه دارم. بسیاری از موضوعات اجتماعی و روابط انسانی همیشه دغدغه ام بوده که در لوکوموتیو به صورت زیرلایه‌های داستان نهفته شده است. این قصه کاملا به‌وجود آمده از ناخودآگاه و ادغام آن با دغدغه‌های مهم جامعه و روابط انسانی و روابط اجتماعی موجود در جامعه است. هر یک از شخصیت‌ها در واقع نمادی از یک نوع تفکر و یک قشر جامعه هستند که این باعث می‌شود، افراد با تفکرات متفاوت هرکدام حداقل با یکی از این شخصیت‌ها همذات پنداری کنند.

بدون حمایت نکردن از تئاتر، کار سخت است

این هنرمند درباره «لوکوموتیو» بیشتر توضیح داد و گفت: از نماد‌های زیادی برای بیان مفهوم‌های مدنظر در این اجرا استفاده شده و در اصل هدف این بوده که با یک داستان روان، دیالوگ‌های آشنا در جامعه را به گوش مخاطب برسانیم. در حدود ۷۵دقیقه ریزقصه‌ها و زیرلایه‌هایی را قرار دهیم که بعد از دیدن این اثر مخاطب نه تنها سرگرم شده باشد و لذت ببرد؛ بلکه شاید دقایقی را به فکر فرو رود و اندیشه کند؛ موضوعات مطرح شده را در زندگی خود و اطرافیان جست‌ و جو کند.  این نمایش، به مخاطب قضاوت یا نتیجه‌گیری ارائه نمی‌کند و یکی از مهم‌ترین مفاهیم کار اختیار و حق انتخاب است.

بدون حمایت نکردن از تئاتر، کار سخت است

این کارگردان تئاتر درباره بازخورد اجرای تئاتر روی مخاطب توضیح داد: زمان‌هایی که لوکوموتیو اشک و خنده را همزمان برای فرد ایجاد می‌کرد، از نظر من اوج درام و تاثیرگذاری لوکوموتیو بود که از این بابت بسیار خوشحالم. مهم‌تر از تأثیرگذاری‌های حسی، تفکر و تأملی است که بعد از اتمام اجرا برای مخاطب شروع می‌شود و این هدف اصلی من از خلق لوکوموتیو بود.

کنگازیان درباره بازیگران این اثر گفت: نمایش " لوکوموتیو " از جوان‌هایی که میانگین سنی آن‌ها بیست سال است، انتخاب شده است. این جوان ها خلاق، بسیار باانگیزه، مشتاق و بااستعداد هستند که هدف لوکوموتیو پرورش ارتقای توانایی این بازیگران بزرگ و جوان بوده است. شخصیت‌های لوکوموتیو هرکدام نمادی از یک قشر از جامعه هستند، این داستان هفت پرسوناژ یا شخصیت دارد که در فضای رئال جادویی یا همان رئال فانتزی‌ اتفاق می افتند.  اثر ما  سبک رئال جادویی است  که در ۷۵ دقیقه اجرا می شود.

این هنرمند درباره طراحی دکور این نمایش گفت: طراح دکور ما خانم میرطاووسی،  با الهام گرفتن از فضای سورئال نقاش معروف " رنه مگریت" و همچنین مفاهیم مدنظر بنده و خصوصیات شهری که در قصه لوکوموتیو بیان می شود، طراحی دکور را به صورت مینیمال انجام دادند.

بدون حمایت نکردن از تئاتر، کار سخت است
این کارگردان جوان تئاتر از مشکلات اجرای تئاتر برای جوانان تئاتری گفت: دستاوردهای این اجرا برای من بسیار بود اما همیشه یک گروه جوان با مشکلاتی زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند‌.حقیقتا از هیچ ارگان یا سازمانی نشدیم بدون حمایت کار کردن بسیار سخت و مشکل است. مشکل جدی‌تر ما بحث هزینه‌ است، حقیقتاً تئاتر به حمایت از طرف ملت و دولت نیاز دارد تا شاید  مسائل بسیار  انسانی و اجتماعی که اکنون از حل آن عاجز هستیم، روزی بهتر شود.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.