به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ با توجه به هشدارهای مکرر، کشتار دامهای مولد و آبستن در فضای مجازی، مسئولان سازمان دامپزشکی و دادستانی پای کار آمدند که با تشدید نظارت در کشتارگاهها و اعمال ضوابط پیشگیرانه از ذبح دام های آبستن در کشتارگاهها جلوگیری کنند.
این در حالی است که مسئولان تشکلها و اتحادیهها ورود دستگاههای مسئول، اعمال نظارت و جلوگیری از کشتار در کشتارگاهها را راه حل اساسی نمیدانند و معتقدند که اگر نهاده مورد نیاز دامدار تامین نشود، دامها در واحدهای دامداری تلف میشوند.
بسیاری از مسئولان بر این باورند که با توجه به شرایط خشکسالی، کمبود و گرانی نهادههای دامی، دامدار به سبب افزایش هزینهها چاره ای جز کشتار دامهای خود ندارد که با برخورد قهری همنمیتوان موضوع را حل کرد.
آمارها نشان میدهد که از ابتدای سال قیمت نهادههای دامی چند بار به بهانههای مختلف تغییر قیمت داشته است و از آنجاکه بسیاری از دامداران توان خرید با نرخهای فعلی را ندارند، ناچار به ارسال بره های خود به کشتارگاه شدند، در حالی که داممولد سرمایه دامدار محسوب میشود.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط میرویم تا درباره آخرین وضعیت کشتار دامهای مولد و تاثیر ورود دادستانی و سازمان دامپزشکی بر کنترل کشتار دام های مولد و آبستن با خبر شویم:
افشین صدردادرس مدیر عامل اتحادیه دام سبک در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: ورود دادستانی و دامپزشکی در کاهش کشتار دامهای تاثیری ندارد؛ چرا که صرفا حضور در کشتارگاه و منع کشتار راه حل نیست.
او گفت: با توجه به کمبود و گرانی نهادههای دامی، دامدار چارهای جز کشتار ندارد چرا که به دلیل هزینههای بالا توان نگه داری دام خود را ندارد.
صدر دادرس گفت: زمانی که نهاده دامدار تامین نمی شود، موضوع جلوگیری از کشتار دامهای مولد به سهولت حل نمیشود و صرفا امتناع از کشتار در کشتارگاه راه حل نیست؛ چرا که براثر کمبود نهاده و عدم توان خرید هر کیلو جو با نرخ ۷ هزار و ۴۰۰ تا ۷ هزار و ۶۰۰ تومان از سوی دامدار، دام از شدت گرسنگی تلف می شود.
مدیر عامل اتحادیه دام سبک ادامه داد: سازمان دامپزشکی، معاونت امور دام و وزارت جهاد کشاورزی باید تمهیداتی برای حل بحران کشتار دامهای مولد و تامین نهادههای مورد نیاز با نرخ مصوب بیندیشد.
به گفته این مقام مسئول، با وجود آنکه آماری از کشتار دامهای مولد نداریم، از این رو تا پایان فصل زمستان باید منتظر آمار اعلامی کشتار دام در کشتارگاه ها از سوی مرکز آمار باشیم تا ببینیم چه میزان تعداد دام کاهش و کشتار افزایش پیدا کرده است.
او گفت: برخی افراد با بیان اظهاراتی مبنی بر خروج دامهای مولد از طریق صادرات به دنبال ایجاد اخلال در روند صادرات هستند؛ چرا که صادرات منجر به تنفس دامدار، خروج مازاد دام پروار و افزایش قیمت میشود.
مدیر عامل اتحادیه دام سبک ادامه داد: با صادرات دام مازاد، امکان خروج دام مولد به سبب نظارت دامپزشکی در زمان قرنطینه و خروج از گمرکات وجود ندارد.
به گفته او، تجار بازارهای عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهان بره های نر با رنج وزنی مشخص هستند.
صدر دادرس گفت: با وجود آنکه دام مولد سرمایه دامدار است و پس از یک سال زحمت بره از این دام مولد به دست میآورد، لذا کشتار آن تنها از روی ناچاری است؛ چرا که توان نگه داری آن را ندارد.
مدیر عامل اتحادیه دام سبک ادامه داد: تامین نهادههای مورد نیاز دام موجب شده تا خود به خود دام به کشتارگاه نرود.
مجتبی عالی مدیر عامل اتحادیه دامداران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان: طی ۱۰ تا ۱۵ روز گذشته با مطرح شدن توزیع عادلانه ارز، کارخانههای سبوس، تخم پنبه و کلزا از فروش امتناع کردند که در نهایت دامدار مجبور به خرید با نرخ های بالاتر شد.
او گفت: قیمت هر کیلو سبوس در بازار آزاد از ۳ هزار و ۷۰۰ به ۵ هزار تا ۵ هزار و ۳۰۰ تومان و کلزا از ۶ هزار به ۹ هزار تومان رسید که سود اختلاف قیمت تنها به جیب دلال و واسطه میرود.
عالی ادامه داد: با کمبود و گرانی نهادههای دامی، کشتار دامهای مولد همچنان در حال انجام است. با مجوز صادرات دام حدود ۱۰ درصد دام های مولد به صورت خطا صادر میشود.
به گفته او، با وجود کمبود نهاده با نرخ مصوب دامدار چارهای جز ارسال دام به کشتارگاه ندارد.
این مقام مسئول گفت: گرچه آمار دقیقی از کشتار دامهای مولد وجود ندارد، اما استمرار این روند منجر به نابودی تولید میشود.
به گفته عالی، با توجه به کشتار دامهای مولد و آبستن، آینده روشنی پیش روی تولید نیست و به طور قطع استمرار این روند بر تولید سال آینده اثر گذار است.
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: امسال کشتار بی رویه دامهای مولد ماده ذبح شده که با این وجود از نظر بره مولد برای سال آینده دچار مشکل هستیم که در صادرات باز هم دامهای مولد میتواند بحث بازار داخل را به چالش بکشد؛ چرا که در این بین احتمال صادرات دامهای مولد وجود دارد.
او افزود: صادرات دام یقینا بر بازار اثر گذار است، چرا که با مطرح شدن بحث صادرات، دامداران از ارسال دام به استانها خودداری میکنند.
این مقام مسئول گفت: با مطرح شدن بحث صادرات، دامداران چشم انتظار صادرات هستند تا بتوانند درآمد بالایی داشته باشند که این امر در کنار شرایط کرونا و باز شدن رستوران و تالارهای پذیرایی میتواند بر قیمتهای بازار اثر بگذارد.
گزارش از آزاده محبی
انتهای پیام/
بهار گفتیم دام ارزون بگذر تابستان خوب میشه ،تابستون بدتر شد،گفتیم پاییز بیاد بهتر میشه ،پاییز از اونم بدتر شد
الان ما موندیم با گوسفندای پوست و استخوان ،با نهادهای نجومی که زمستان داره شروع میشه.
یعنی باید زحمت چندین ساله ک واسه دام و دامداری کشیدیم جوانی مونو گذاشتیم
یکی یکی جلو چشممون بمیرن ما هم حسرت ب باد رفته سرمایه و جوانیمونو ببینیم
واقعا کسی نیس ب داد ما دامدار برسه؟؟؟؟؟؟
کجاست حمایت از تولید؟
فقط خود خدا میتون ب داد دامدار برسه
شما لطف کن علوفه اروزن به دامدار برسون دامدار راضی باشه بعد بهش بگید حالا بیار دام مولد تو کشتار کن شما بگید هم دامدار دام مولدشو نمیکشه ......
بهشون وام بدهید تا
از این دوران سخت عبور کنند
یا بهشون علافه با قیمت دولتی بدهید
با اگه امکانش است .علافه مجانی بدهید
واردات نهاد دامی را به حیف نون بسپارید و بروید انتالیا صفا بعد از برگشت خروجی را ببینید
دامدار بد بخت چون علوفه نداره مجبوره دامش را به کشتارگاه بفرسته !!!!