به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیش از ۲ ماه از اعلام خبر ممنوعیت واردات لوازم خانگی کرهای گذشته و راههای ورود قاچاقی این محصولات هم در حال بسته شدن است. حتی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی هفتم آذر اعلام کرد: پس از دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر ممنوعیت واردات لوازم خانگی کرهای به کشور، دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد طی ابلاغیهای مناطق آزاد کشور را مشمول اجرای این دستور کرده است.
ممنوعیت واردات جزئی از مراحل رشد برندهای معروف لوازم خانگی بوده است و این اولین باری نیست که واردات لوازم خانگی در کشوری ممنوع میشود. خود کشور کره از جمله اولین کشورهایی بود که واردات لوازم خانگی را ممنوع کرد. سند رسمی وزارت برنامهریزی و مالی این کشور نشان میدهد دولت در نقطه آغاز توسعه صنعت الکترونیک و لوازم خانگی، با مشکلاتی شبیه وضعیت ایران روبهرو بوده است.
بنگاههای داخلی این کشور بهطور همزمان از واردات گسترده رادیو و محصولات برقی رنج میبردند و معمولا واردات این اقلام آزاد بود؛ واردات آزاد در کنار قاچاق باعث شده بود علی رغم وجود تقاضای گسترده برای رادیو و سایر محصولات و روند افزایشی مصرف آن، افزایش تولید در کارخانههای کرهای ایجاد نشود.
این روند ادامه داشت تا یکی از برندهای مطرح امروز کره به نام گلدستار در سال ۱۹۵۸ تاسیس شد، نخستین محصولات خود را با قطعاتی از آلمان و برمبنای برند سانیو (SANYO) ژاپن تولید کرد. ابتدا حدود ۳۰ درصد از قطعات رادیوهای ساخت گلدستار در خود شرکت تولید میشد و مابقی قطعات آن وارداتی بود.
نکته جالب توجه اینجاست که قیمت محصول گلدستار از عمده رقبای خارجی ۳۰ درصد ارزانتر بود و همان کارکرد را داشت، اما شبکه فروشندگان داخلی کره جنوبی روایتی منفی درباره تولیدات داخلی این محصولات ارائه کردند و این روند باعث شد در سال ۱۹۶۰ طبق برنامه توسعه اقتصادی پنجساله، صنعت الکترونیک از طریق ممنوعیت واردات مورد حمایت قرار بگیرد. این سیاست به افزایش فروش رادیوهای گلدستار و کسب ۴۰ درصد کل سهم بازار رادیو منجر شد.
در سال ۱۹۶۶، گلدستار اولین مدل تلویزیون سیاهوسفید داخلی خود را تولید کرد. قبل از عرضه تلویزیون، درخواست این شرکت از دولت این بود که تعرفه واردات قطعات و مالیات را برایش کاهش دهد. این درخواست به این دلیل مطرح شد که با وجود این موارد، تلویزیونهای گلدستار در رقابت قیمتی بازی را به تلویزیونهای وارداتی میباختند و وزارت بازرگانی و صنعت کرهجنوبی درخواست این شرکت برای کاهش بار تعرفهای قطعات وارداتی را پذیرفت و توانست محصولاتش را با قیمت کمتری نسبت به تلویزیونهای وارداتی تولید کند.
بیشتر بخوانید:
صنایع لوازم برقی و الکترونیک بهعنوان یکی از ۱۳ بخش صادرات محور توسط وزارت صنعت و بازرگانی کرهجنوبی انتخاب شد. در آن سال صادرات محصولات برقی تنها ۷۹.۱ میلیون دلار بود؛ اما توجه کرهجنوبی به این صنعت باعث شد امروز غولهای بزرگ لوازم خانگی در این کشور شکل بگیرد. کره هنوز هم در واردات لوازم خانگی و خودرو تعرفههای سنگینی وضع میکند تا واردات این اقلام برای این کشور صرفه اقتصادی نداشته باشد.
تمام دستاوردهای امروز صنعت لوازم خانگی کره نتیجه حمایت دولت این کشور از تولیدکنندگان لوازم خانگی و اعمال محدودیتهای وارداتی بود. ممنوعیت واردات یکی از ابزارهای قدیمی و اثر بخش در حوزه تولید و تجارت مورد استفاده دولتها قرار میگرفت، اما این ابزار نباید بدون محدودیت باشد یا به ایجاد بازاری انحصاری تبدیل شود.
آرمان خالقی قائم مقام خانه صمت ایران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: برخی از شرکتهای کرهای در تلاش بودند تا با نفوذ به بازار لوازم خانگی ایران و دامپینگ یا همان نرخ شکنی صنعت لوازم خانگی نوپای ایران را زمین گیر کنند.
او افزود: همواره بازار ایران در اختیار برندهای کرهای بود که با نبود رقبای خارجی شرکتهای ما رشد کردند. امروز در شرایط رقابتی با دامپینگ و بازار شکنی شرکتهای داخلی را نابود میکنند. سیاست اعمال محدودیت واردات سیاست درستی است، اما باید چارچوب مشخصی داشته باشد.
قائم مقام خانه صمت ایران بیان کرد: این ممنوعیت واردات باید دارای محدودیت زمانی و هوشمندانه باشد تا به افزایش کیفیت و کاهش قیمت منجر شود؛ در غیر این صورت باعث تخریب تولید خواهد شد.
او ادامه داد: اگر کاری که با خودروسازها کردیم با صنعت لوازم خانگی انجام دهیم خدمتی نکردهایم و صنعت هم رشد نخواهد کرد. حمایت بیدریغ و شرایط بازار انحصاری تا حدی میتواند ادامه داشته باشد.
محمدحسین اسلامیان نایب رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی هم با اشاره به اثر بخش بودن ممنوعیت واردات لوازم خانگی اظهار کرد: با ممنوعیت واردات کالاهای برند کرهای حتی به صورت ته لنجی، قیمت این کالاها افزایش یافته است. محدودیت و ممنوعیت باعث شده که هر کسی که این کالاها را دارد با قیمت بیشتری بفروشد.
وی افزود: در تولیدات ایرانی افزایش قیمت نداشتیم یا اگر اتفاق افتاده در حد ۲ تا ۳ درصد بوده که آن هم ناشی از افزایش قیمت حمل و نقل و نوسانات نرخ ارز است. چراکه بسیاری از دستگاههای مورد استفاده به صورت وارداتی هستند و به طور مستقیم با نرخ ارز در ارتباط هستند. قیمت جهانی برخی از مواد اولیه و قطعات افزایش پیدا کرده است برای مثال بردهای الکترونیکی، آهن و دیگر مواد اولیه افزایش نرخ داشتهاند. با این حال تقاضا در بازار نیست و به همین دلیل افزایش قیمت محسوسی در کالاهای ایرانی را شاهد نبودیم.
اسلامیان در مورد افزایش قیمت برندهای کرهای بیان کرد: برند کرهای به صورت قاچاق یا تهلنجی وارد کشور میشد، با بخشنامه جدیدی که مقرر میکرد حتی به صورت تهلنجی هم نباید برند کرهای وارد کشور شود، باعث افزایش قیمت ۲۰ درصدی این برندها در سه ماه اخیر شده است. بخواهیم یا نخواهیم یک قشر از مصرفکنندگان همچنان به خرید کالای خارجی تمایل دارند.
سیاست محدودیت واردات در صورت کنترل مناسب میتواند ابزاری معقول برای بهبود وضعیت تولید باشد. کشورمان راهکار خود کرهایها را علیه آنها به کار گرفته و اگر به درستی با آن برخورد شود سکویی برای جهش تولید خواهد شد.
گزارش از مصطفی محبی کاوان
انتهای پیام/
خراب شده زنگ میزنم اصلا شرکت جواب نمیده
زنگ میزنم به نمایندگی میگه یخچال رو بردار بیا اینجا
آخرشم رفتم یه تعمیرکار از بیرون پیداکردم آوردم نیم ساعت نشد درستش کرد
وقتی پشتیبانی ندارند لوازم خانگی ایرانی به چه دردی میخوره خرید
حلیم و شیشلیک هر دو غذاست شما وقتی هم قیمت باشن یا اختلاف جزئی داشته باشن قطعا شیشلیک میخوری این دقیقا لوازم خانگی ماست
در ضمن ما صنایع پیشرفته هم داریم که غربی ها هم به اون معترفند.پس امکان پیشرفت در این زمین رو هم داریم و باید پیشرفت کنیم والا دوباره تحریم میشیم و این تنها راه هست.
و چون ممنوعیت واردات داریم این وسط فقط مردم ضربه میخورن
کمک بزرگی به
#جنس با کیفیت و تولید انبوه
است.
هدف تولید در کشورما میباید از همکنون برای ساخت گسترده و تولید انبوه نیم میلیارد جمعیت هدف گزاری و آینده نگری شود و بر فرض مثال تا سال 1404باید صادر کننده به کشورهای بزرگ شوییم.
حداقل بازار نیم میلیارد جمعیت اطراف را برای هر نوع تولید و ساخت و سازی ، باید نشانه گرفت.
اگر دنبال پر کردن جیب خودتون و چندتا دلال و اقازاده هستید که دارید راه و درست میرید وگرنه برای مردم چیزی جز دردسر نخواهد داشت
هرکار میکنید فقط خواهشا ادای دلسوزی برای مردم درنیارید و سنگ حمایت از تولید ملی رو به سینه نزنید که اصلا به شما نمی خوره
قرار نیست که همه چیز را خودمون تولید کنیم وقتی جنس با کیفیت خارجی هست چرا جنس آشغال ایرانی رابخریم . بجای این کار باید در زمینه تولید فرش و زعفران و پسته دنبال بازارهای جدید و صادرات باشیم و خودمان را قوی کنیم .
تغییر بدید بهتر هست..
اگر صنعت خودرو با انحصار پیشرفت کرد بقیه موارد هم پیشرفت میکنه.
بنده بعنوان یک هموطن و یک ایرانی از شما باشگاه خبرنگاران جوان خواهش میکنم این موضوع رو بصورت جدی و پررنگ مطرح کنید که چه کسی و چگونه تضمین میده که صنعت لوازم خانگی با ممنوع کردن واردات و حذف رقیب های مطرح دچار سرنوشت خودرو نشه ؟ متاسفانه الان که هنوز تازه ممنوع شده رفتم تو بازار میبینم ماشین لباسشویی اسنووا رو زده 22 میلیون تومان و ...
در ایران حمایت یعنی انحصار برای افرادی خاص و ایجاد رانتهای فوق عظیم
یعنی واقعا این تبلیغات کاذب فضای مجازی از کشور های دیگر کار خودشو رو مردم انجام داده
حالا موقعیکه جومونگ رو برای تبلیغ محصولات سامسونگ رو اورده بودن و جوانان مارو بیکار و کارخانه های بزرگی مثل ارج رو درشو تخته کردن چرا اون موقع اعتراضی نکردین
با مردم حالا نوبت لوازم خانگی رسیده خدا به داد مردم
برسه تروبخدااز بزارید رقابت بشه نه اینکه مردم را مجبور
کنید که فقط از اونی که ما همایت میکنیم شما هم همایت کنید
هر کد ملی یک عدد
خریدار تا ۴۸ ماه هیچ فاکتور فروشی باید به اسمش ثبت نشده. باشد
.
.
.
حتی جنس منتاژ شده داخل کشور هم بهتر از جنس آماده خارجی است و موجب نون خوردن تعدادی کارگر ایرانی میشه
جرا مسئولان کشور و صدا و سیما از اندک عقل و درایتی برخوردار نیستند؟؟؟؟؟؟!!!!!!
آقایان کودن اگر بازار انحصاری و مافیایی سبب پیشرفت صنعت می شد اکنون می بایست صنعت خودرو سازی ایران پیشرفته ترین صنعت دنیا می بود نه عقب افتاده ترین صنعت دنیا
چرا شما بعد از چهل سال تجربه کردن بازار انحصاری و مافیایی و مجبور کردن ملت به خریدن خودروهای بنجل و بی کیفیت ایران بنجل و سایپا لگن با قیمت ها چندین ده برابر قیمت واقعی باز هم بر ایجاد بازار انحصاری و بنجل سازی و گران فروشی تاکید دارید ؟؟؟؟؟!!!!!!
آیا واقعا حماقت دارید یا نان خود و ده ها نسل آینده خود را در این سیاست کثیف و نابود کنند صنعت و ملت می دانید و به همین خاطر از این سیاست شکست خورده و کثیف و تحمیلی به ملت پشتیبانی می کنید ؟؟؟؟؟!!!!!
ضمنا برخی سازندگان در دستگاه دست برده و به اصطلاح فیک سازی سیستمی انجام میدهند. مثلا تلویزیون 4k نیست ولی به صورت فیک این گزینه در سیستم عامل بالا می آید. وقتی فیلم 4k پخش میشود میتوان با اندازه گیره بیت ریت پخش خود تلویزیون فهمید که فول اچ دی هست نه 4k.