به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، زینی وند استاندارکرمان درپیامی به مناسبت فرارسیدن ۲۵ آذرماه، روز پژوهش را تبریک گفت.
متن پیام علی زینی وند به شرح زیر است:
' به نام خداوند جان و خرد '
پژوهش و علم زیربنای اصلی پیشرفت، محور اقتدار کشور و تضمینی برای استمرار توسعه در بخشهای مختلف به شمار میرود. پیشرفتهای اقتصادی وفن آوری و رشد و توسعه کشورهایی که به استقلال ملی و اهداف توسعه جامعه خویش بهاء میدهند، در نتیجه سرمایهگذاری در بخش پژوهش است.
فرهنگ پژوهش در کشور عمومیت پیدا نکرده است و تحول در نظام آموزشی به عنوان زیربنای پژوهش در راستای نهادینه کردن فرهنگ پژوهش و تربیت شهروندان پژوهش مدار اهمیت ویژهای دارد. پژوهشهای تقاضا محور باعث تعامل بیشتر دانشگاهیان با صنعت و دستگاههای اجرایی و کمک به اشتغال میشود. مدیران اجرایی استان از ظرفیت دانشگاهیان استفاده کنند تا تحقیق و پژوهش در حوزه علم تبدیل به گفتمان شود.
راه موفقیت در عرصه مدیریت از پژوهش میگذرد و مدیریت کارآمد و موفق با پژوهش محقق میشود. توجه نکردن مدیران به پیوست پژوهشی برای طرحها و برنامههای زیرساختی و آینده نگرانه میتواند روند توسعه استان را چالش برانگیز کند. رویکرد استانداری کرمان در برنامهها و اقدامات اجرایی براساس پژوهش و استدلال است بنابراین اصالت استدلال و پژوهش باید محور هر تصمیم و اقدامی درمدیریت اجرایی استان باشد.
استان کرمان به دلیل وسعت زیاد و تنوع اقلیمی و فرهنگی و اقتصادی مسائل فراوانی دارد. طرحهای پژوهشی باید به سمتی سوق یابند که مسائل و مشکلات جامعه و حوزه صنعت را مرتفع سازند. از نقش آفرینان زیست بوم دانش و نوآوری میخواهم که امیدوارانه به کارهای پژوهشی اصیل خود ادامه دهند و از طریق تحقیق و مساله یابی پیشنهادهای لازم را برای حل مشکلات استان ارائه دهند. نیاز است که تمرکز در تولید علم بر موضوعات کاربردی و در راستای نیازهای توسعهای استان باشد.
واحدهای صنعتی بزرگ استان باید به ارزش پژوهش در پیشرفت صنایع توجه بیشتری داشته باشند و با مشارکت در توانمندسازی بخش غیردولتی در تولید علم و فناوری به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند.
بدون تردید طرحهای پژوهشی و مطالعات علمی به مدیریت اجرایی استان کمک میکند. ما با چالش چندوجهی در حوزه انرژی مواجه هستیم در بحرانها، شرکتهای دانش بنیان و استارتآپها چند گام جلوتر هستند. ایده پردازی پژوهشهای دانشگاهی در راستای ارتقای تکنولوژی در بخشهای صنعت، معدن و کشاورزی و در بحرانهای مختلف به ویژه در بحران آب گره گشاست. یک زیست بوم فعال فناوری میتواند از مهاجرت نخبگان جلوگیری کند.
امید است با جذب افراد مستعد و باانگیزه، ارتقاء کمی و کیفی مراکز و فعالیتهای پژوهشی، مراکز نوآوری و رشد، شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری، گسترش اقتصاد دانش بنیان، تبدیل ایده به محصول و ایجاد گفتمان و اکوسیستم فناوری و نوآوری گسترش حمایتهای هدفمند از نخبگان و نوآوران علمی و فناوری، کمک به تجاری سازی دستاوردها، فرهنگ «پژوهش» در جامعه نهادینه و گسترش یابد تا شاهد توسعه پایدار استان کهن و پرظرفیت کرمان باشیم.
اینجانب فرا رسیدن ۲۵ آذرماه، روز پژوهش را به تمامی تلاشگران عرصه علم، پژوهشگران، استادان، دانشجویان، دانش آموزان و شرکتهای فناور و دانش بنیان استان کرمان که با وجود تمام مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا و تحریمهای ظالمانه، با ایدههای خلاقانه خود در راستای توسعه پایدار استان کرمان تلاش میکنند تبریک عرض نموده و موفقیت روز افزون، سربلندی و تندرستی همگان را از درگاه خداوند بزرگ خواهانم.
علی زینی وند
استاندار کرمان
انتهای پیام/ی