به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران عصر پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: از نمایندگان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی میخواهیم در زمینه احقاق حق بخش خصوصی و کارگران از مدیریت سازمان تامین اجتماعی پیگیری کنند.
وی گفت: دوشنبه این هفته هیات واگذاری در سازمان خصوصی سازی جلسهای برگزار و در آن، رد دیون دولت از چهار واحد بزرگ اقتصادی از جمله پالایشگاه شازند اراک را به سازمان تامین اجتماعی واگذار کرد که این امر، روال خطرناکی برای اقتصاد کشور است و سازمان تامین اجتماعی را گرفتارتر از گذشته میکند.
احمد اثنی عشری رئیس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: سازمان تامین اجتماعی یک نهاد خصوصی است که در حال حاضر ۱۴.۵ میلیون نفر بیمه شده و سه میلیون و ۳۸۰ هزار مستمری بگیر دارد و در حق بیمهای که فرد به این سازمان پرداخت میکند، سهم کارفرما ۲۳ درصد، سهم فرد هفت درصد و سهم دولت سه درصد است.
وی گفت: متاسفانه تاکنون بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده و پیش بینی میشود سالانه ۱۴۰ هزار میلیارد تومان به این بدهی اضافه شود و این در حالی است که هیچ گونه برنامهای از سوی دولت برای بازپرداخت این بدهی وجود ندارد.
رئیس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: سازمان تامین اجتماعی یک نهاد کاملا خصوصی است که وجوه آن توسط بیمه گذار تامین میشود، ولی بخش خصوصی کمترین نقش را در مدیریت این سازمان دارد، یعنی بخش خصوصی در شورای عالی سازمان تامین اجتماعی حداکثر سه نماینده دارد که آنها هم انتصابی هستند و مدیریت این شورا نیز با بخش خصوصی نیست.
اثنی عشری گفت: سازمان تامین اجتماعی به سرعت در حال سوق یافتن به سمت ورشکستگی است، هم اینک نسبت بیمه پردازان به مستمری بگیران حدود ۴.۵ نفر است و اگر این نسبت به مرز ۳.۶ برسد به معنای ورشکستگی است.
او گفت: نخستین خواسته ما این است که نقش صاحبان اصلی سازمان تامین اجتماعی در مدیریت این سازمان تقویت شود، چون الان سازمان تامین اجتماعی مترادف با کمیته امداد شده است و دولت مدام وظایف بیشتری را بر دوش این سازمان میگذارد.
بیشتر بخوانید
رئیس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: بدهیهای هم از طریق شرکتهای ورشکسته و کارخانهها دارد به سازمان تامین اجتماعی محول میشود که خود این هم معضلی برای سازمان شده است.
اثنی عشری گفت: در دنیا صندوقهای بازنشستگی مستقل از بخش درمان هستند، اما ایران جزء معدود کشورهایی است که پوشش بخش درمان آن هم به صندوق بازنشستگی و سازمان تامین اجتماعی محول شده است و هم اینک بخش درمان بیش از دو سوم کادر سازمان تامین اجتماعی را تشکیل میدهد و مدیریت این سازمان را دشوار کرده است.
وی گفت: حق بیمهای که افراد بابت درمان به سازمان تامین اجتماعی پرداخت میکنند متعادل نیست در حالی که باید هزینه درمان بر اساس سرانه افراد و دریافتیهای آنها مختلف و متفاوت باشد.
اغلب صندوقهای بازنشستگی در کشور ورشکسته هستند
محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: صندوقهای بازنشستگی در کشور هم اینک نیز ورشکسته هستند و قرار است ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از بودجه سال ۱۴۰۱ کشور به این صندوقها اختصاص یابد تا بتوانند به بازنشستگان حقوق پرداخت کنند.
وی گفت: اغلب صندوقهای بازنشستگی در کشور ورشکسته هستند، علت اصلی آن هم این است که متاسفانه کرسیهای شرکتهای شستا و زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی براساس شایستگی تقسیم نمیشود لذا صندوق نمیتواند سودآوری داشته باشد.
نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس سازمان خصوصی سازی در جلسه کمیسیون بودجه مجلس قول داد که این دیون به صورت سهام در عرضه اولیه بورس به فروش برسد.
زنگنه گفت: به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفتم که اگر میخواهی اقتصاد مقاومتی واقعی را عملیاتی کنید، مدیریتی دولت را از شرکت شستا حذف کنید تا زیر مجموعه هایش به سوددهی برسند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام//ص.ب