به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در یک سخنرانی در مورد تصویب قوانین رای گیری فدرال، جمهوری خواهان را افرادی "بزدل و ترسو" خواند و از دموکراتها خواست نهایت تلاش خود را برای تغییر در قوانین سنا به کار گیرند.
بایدن که در سخنرانی خود تلاش برای تغییر در نظام رای گیری در آمریکا را "نبردی برای رویای آمریکا" خواند و خطاب به جمهوری خواهان گفت: شما باید انتخاب کنید که قرار است کدام طرف تاریخ بایستید.
وی در این سخنرانی برخی چهرههای مدنی نظام آمریکا را با برخی از بدنامترین جدایی طلبان سفیدپوست در تاریخ این کشور مقایسه کرد که انتقادهای زیادی را به دنبال داشت.
وی با اشاره به فرماندار سابق آلاباما گفت: آیا میخواهید در کنار مارتین لوتر کینگ باشید یا جورج والاس؟ میخواهید در کنار جان لوئیس باشید یا بول کانر؟
کانر، یک کمیسر در بیرمنگام و آلاباماست و دیویس، رییس کنفدراسیون ایالت های طرفدار برده داری در طول جنگهای داخلی آمریکا بوده است.
بایدن تلاش برای تغییر حق رای را با تلاش برای روشن شدن حقایق حادثه حمله به ساختمان کنگره مقایسه کرد و آن را تلاش برای کودتا از سوی دونالد ترامپ و هوادارانش خواند. وی با اشاره به ترامپ و حق رای در آمریکا تاکید کرد: هیچ کدام از جمهوری خواهان جرئت ایستادگی در برابر رییس جمهور شکست خورده برای حمایت از حق رای مردم را از خود نشان ندادند. اگر هیچ پیشرفتی در قوانین ایالتی که جمهوری خواهان برای محدود کردن حق رای ایجاد کرده اند، حاصل نشود قانون گذاران در سنا باید قوانین را تغییر دهند.
بایدن در هفتههای اخیر به دنبال جلب حمایت عمومی از قوانین فدرال برای تقویت حقوق رای به ویژه قانون آزادی رای و قانون ارتقای حقوق رای گیری در این کشور است. دموکراتها معتقدند قوانین ایالتی می تواند موجب افزایش تقلب و فعالیتهای مشکوک در انتخابات شود.
جمهوری خواهان بلافاصله پس از سخنرانی بایدن از رویکرد وی در قبال قوانین داخلی ایالت ها انتقاد کردند و رویکرد رییس جمهور آمریکا را بیش از حد تند و حاشیهای نامیدند.
مقامات جمهوری خواه میگویند: آنچه دموکراتها به عنوان لایحه حق رای ابداع کرده اند در واقع فقط نوعی تصاحب قدرت سیاسی و حزبی است و حالا آنها میخواهند برای پیشبرد این قانون وحشتناک به نوعی سردرگمی در روند انتخاباتی ایجاد کنند.
به طور سنتی جمهوری خواهان خواستار افزایش قدرت ایالت ها هستند اما دموکرات ها می کوشند قدرت ایالت ها را به نفع دولت فدرال کاهش دهند. از همین روی، ایالت های جمهوری خواه پیوسته قوانینی در راستای افزایش اختیارات خود وضع می کنند و در مقابل دموکرات ها تلاش می کنند با تصویب قوانینی در کنگره دایره اختیارات ایالت ها را کاهش دهند.
انتهای پیام/