مهدی خورسند کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به سفر رئیس جمهور به روسیه، گفت: دولت سیزدهم از همان زمان که آغاز به کار کرد در تلاش بود تا با سرلوحه قرار دادن تعاملات ، کاهش تنشهای منطقهای و حضور در پیمان های منطقه ای سطح تعاملات اقتصادی، سیاسی و امنیتی ما را بالاتر ببرد.
مقدمات سفر آقای ابراهیم رئیسی به روسیه در حال انجام است، در هر زمانی که مناسب باشد کرملین از تاریخ دقیق این سفر صحبت خواهد کرد، این ها را «دیمیتری پسکوف» سخنگوی وزارت خارجه روسیه در نشست مطبوعاتی خود گفته است.
پیش از این هم «کاظم جلالی» سفیر کشورمان در روسیه نیز اعلام کرده بود سال جدید میلادی درحالی آغاز میشود که روابط جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در حال ارتقاست.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرده بود که سفر رئیس جمهور به مسکو در چارچوب همکاریهای ایران و روسیه و شامل ابعاد تجاری، اقتصادی و مذاکرات دوجانبه، منطقهای و بین المللی است.۱۷ آذر ماه نیز پوتین اعلام کرده بود او از رئیسجمهور کشورمان برای سفر به روسیه دعوت کرده و امیدوار است او این دیدار را بپذیرد و در اوایل سال آتی به مسکو سفر کند.
به گفته خورسند با توجه به منطقه گرایی میتوان بر فشار کشورهای غربی فائق آمد. ما از تمام ظرفیت خود برای ارتباطات منطقهای استفاده نکردهایم . بنابراین باید سطح روابط منطقهای خود را افزایش دهیم.
میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان های بین المللی هم در صفحه توئیتر خود نوشته بود که «روابط عمیق اقتصادی با ایران پس از لغو تحریمها به نفع منطقه است»،
انتهای پیام/
قدرت موشکی ایران. ز: عدم ارتقا دادن نیروی هوایی ایران بعنوان یک همکار منطقه ای وسوء استفاده ازپیشرفتهای پهبادی ایران درجهت ارتقای پیشرفت نظامی خود.ح: ارزان خری وتحویل گرفتن سریع کالاها ازایران وگرانفروشی وتحویل دادن کالاها بخصوص اقلام نظامی ومهندسی با تاخیرات چندساله. بنابراین اگر رئیسی به روسیه سفرکند عین سفر قالیباف وسایر مسئولان فقط با امضای اسناد غیرقابل اجرا
خودش راتحقیر می کند زیرا روسیه کشوری بشدت محافظه کار است ومحافظه کاری آن نسبت به سایر کشورها بشدت بالاست ورفاقت همزمان روسیه با آمریکا واسرائیل وایران وجنگهای زرگری دروغین اخراج دیپلماتهای متقابل روسی و آمریکایی نوید سناریوی موش وگربه بازی وفریب مسئولان ایران است.بنابراین آقای رئیسی می تواند به روسیه سفرکند ولی چشمه روسیه خشک است وآنها بی نهایت منفعت طلب وسوسیالیستی رفتارمی کنند واین با اصل همکاری دوکشور تضاد دارد گرچه تحریمها روسیه را مجبور به همکاری با ایران ساخته ولی روسیه همیشه با ایران تعارض منافع داشته وخواهد داشت