دانشمندان می‌گویند واکسن اسپوتنیک وی نسبت به واکسن فایزر آنتی بادی‌ بیشتری برای مهار امیکرون در بدن ایجاد می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان - بیش از یک سال از کشف واکسن‌های متعدد برای مقابله با ویروس کرونا در جهان می‌گذرد. گرچه با آغاز واکسیناسیون جهانی علیه کووید ۱۹ امید‌ها برای پایان بخشیدن به این همه گیری زنده شد؛ اما ظهور سویه امیکرون تردید‌هایی را درباره مهار همه گیری به وجود آورده است.

یافته‌های ابتدایی محققان نشان می‌دهد سویه امیکرون به دلیل بیش از ۵۰ جهشی که در آن رخ داده است، توانایی گریز زیادی از ایمنی بخشی واکسن‌های موجود را دارد. با این حال، دانشمندان می‌گویند تزریق دوز تقویتی واکسن (دوز سوم)، می‌تواند خطر ابتلا به کرونای شدید و بستری شدن در بیمارستان را به میزان قابل توجهی بکاهد.

دانشمندان می‌گویند مطالعات آزمایشگاهی جدید نشان می‌دهد واکسن اسپوتنیک وی (Sputnik V) روسیه نسبت به واکسن فایزر آمریکا توانایی بیشتری برای مقابله با سویه امیکرون دارد. مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهند سطح آنتی بادی‌های خون افرادی که واکسن اسپوتنیک وی را دریافت کرده اند، با گذر زمان کمتر از واکسن فایزر در برابر سویه امیکرون کاهش می‌یابد.

در این تحقیقات که به صورت مشترک توسط دانشمندان روسی – ایتالیایی انجام شد، محققان اقدام به بررسی آنتی بادی‌ها در خون افراد پس از دریافت واکسن‌های مختلف موجود در بازار کردند. دانشمندان می‌گویند بررسی نمونه‌های گرفته شده از افراد ۳ تا ۶ ماه پس از دریافت دوز دوم واکسن نشان می‌دهد آنتی بادی‌های خون افرادی که واکسن اسپوتنیک وی را دریافت کرده اند، توانایی مقابله بیشتری با سویه امیکرون نسبت به کسانی که واکسن فایزر تزریق کرده اند را دارند.

نتایج این تحقیقات در ۱۹ ژانویه سال جاری میلادی منتشر شده است.

مدیر این تحقیقات گفت: پژوهش ما درباره تزریق دو دوز واکسن بود، اما حقیقت این است که در حال حاضر به دلیل شرایط حاد ایجاد شده تزریق دوز سوم ضروری است.

دانشمندان به طور دقیق مشاهده کرده اند آنتی بادی‌های غیرفعال کننده سویه امیکرون در افرادی که اسپوتنیک وی تزریق کرده بودند ۷۴.۲ درصد بود. این رقم در افرادی که واکسن فایزر زده بودند تنها ۵۶.۹ درصد گزارش شد.

پیش‌تر تحقیقات ابتدایی موسسه گامالیا، توسعه دهنده واکسن اسپوتنیک وی نیز حاکی از آن بود که تزریق دوز سوم این واکسن باعث چند برابر شدن آنتی بادی‌های بدن نسبت به تزریق دو دوز بود.

منبع: خبرگزاری رویترز


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار