ساحل خواری در شمال کشور پدیده ای است که تازگی ندارد و برخی افراد و سازمان‌ها به بهانه ساخت مراکز گردشگری در حوزه دریا قانون شکنی می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان رشت - موضوع ساحل خواری و ورود غیرقانونی به حریم دریا و ایجاد مشکل برای مردم حکایت عجیبی است که بار‌ها در صدر اخبار رسانه‌ها قرار گرفته است.

پدیده ای که تازگی ندارد و در سال‌های گذشته برخی افراد و سازمان‌ها به بهانه ساخت مراکز فرهنگی و گردشگری در حوزه دریا، پا روی قوانین گذاشتند. 

طبق قانون و شرع، سواحل کشور جزو انفال هستند و نباید در تصرف اشخاص حقیقی و حقوقی باشد، اما سودجویان با اعمال سلیقه در قانون در حوزه دریا این حق عامه را در تصرف خود درآورده اند.

تصرف غیرقانونی سواحل توسط دستگاه‌ها و اشخاص
در قوانین کشور هیچ دستگاهی حق تصرف اراضی ساحلی را ندارد و دستگاه‌های دولتی که سواحل را تصرف کنند باید به دستگاه قضایی معرفی شوند.

هیچ سازمان، نهاد و دستگاهی نمی‌تواند به هیچ وجه در حریم قانونی سواحل اقدام به ایجاد مجتمع‌های تفریحی، گردشگری، فرهنگی و یا ساخت و ساز ویلا‌های شخصی کند، حال آنکه قانون شکنان آن را نادیده می‌گیرند و باعث مشکلات در خدمت رسانی به مردم می‌شوند.

تصرف سواحل توسط دستگاه ها و اشخاص

گیلان دارای ۲۸۰ کیلومتر نوار ساحلی در ۹ شهرستان از چابکسر در شرق تا آستارا در غرب استان است. سواحل این استان سال‌های متمادی است که به طرق مختلف دستخوش قانون‌شکنی افراد سودجو قرار گرفته‌اند.

۱۵ درصد از سواحل گیلان در اختیار دستگاه‌ها و اشخاص
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: ۴۲ کیلومتر از سواحل این استان در اختیار دستگاه‌های دولتی و اشخاص است.

به گفته میرحامد اختری، در مجموع ۱۵ درصد از سواحل گیلان در اختیار دستگاه‌ها و اشخاص قرار دارد که ۱۱ درصد آن در اختیار دستگاه‌ها و نهاد‌های دولتی و ۴ درصد آن در اختیار اشخاص است.

سواحل خزر

دور کُند آزادسازی سواحل در گیلان
مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان هم گفت: سواحلی که توسط دستگاه‌های دولتی و شخصی در اختیار گرفته شده، بخش کمی نیست.

به گفته وحید خرمی، در زمینه اشخاص می‌توان برای آزادسازی سواحل اقدام کرد، اما آزادسازی این سواحل از دستگاه‌های دولتی و نهاد‌ها کار بسیار سختی است که عزمی جدی نیاز دارد.

آزادسازی سواحل در دستور کار جدی دستگاه قضایی
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گیلان آزادسازی سواحل را امری بسیار مهم می‌داند و می‌گوید: دادگستری گیلان در این زمینه ابتدا از خود شروع و یک مجتمع اقامتی ایجاد شده مربوط به دادگستری در سواحل محدوده بین شهرستان‌های انزلی و رضوانشهر را آزادسازی کرد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گیلان

به گفته سید مهدی فلاح میری همه دستگاه‌ها و نهاد‌ها موظف هستند نسبت به آزادسازی سواحل اقدام کنند و به این دستگاه‌ها فرصت داده می‌شود تا در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.

دادستان مرکز استان گیلان گفت: آزاد نکردن سواحل از سوی دستگاه‌ها ترک فعل است و با آن برخورد خواهد شد.

ساحل خواری، پیدا و پنهان در میان واقعیت و آمار‌ها
با وجود آغاز طرح آزادسازی سواحل و حریم ۶۰ متری دریا، سواحل دریای خزر، همچنان اسیر دست فرصت طلبان است.

طبق اعلام سال گذشته وزارت کشور؛ بیش از ۹ درصد از سواحل کشور غیرقانونی تصرف شده؛ یعنی از ۳ هزار و ۶۶۸ کیلومتر مجموع نوار ساحلی شمال و جنوب کشور، ۳۴۰ کیلومتر به صورت غیرقانونی در تصرف اشخاص حقیقی و حقوقی قرار گرفته است.

از مجموع یک هزار و ۲۶۰ هکتار تصرف غیرقانونی در سواحل شمالی ایران، ۷۹ درصد تصرف سواحل در گیلان اتفاق افتاده است.

آزادسازی سواحل کشور


بیشتر بخوانید


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
طباطبایی
۰۷:۲۵ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
رفتیم ساحلی در کنار هایپر می در شهر شیرود، تا خواستیم
درکنار آب دریا فرشی بیندازیم ناگهان فردی آمد ومانع شد گفت
ما اینجا راکه ملک شخصی است از فرمانداری اجاره کرده ایم
اگر میخواهید باید الزاما روی تخت های تعبیه شده ما بنشینید
ووالزاما کرایه بدهید که ما مجبور به رفتن شدیم ،خسته و...خدا کند
تمام سواحل مال تمام مردم شود .آفرین به قوه قضائیه.
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۳:۲۸ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
سلام، اربابان رسانه ها در این موضوع و بسیاری از بی تفاوتی ها هم کم مقصر نیستند، ویلای پدری من در سلمانشهر(متل قو) بود، 7-8 ساله که دو-سه تا برج 20 طبقه رو در فاصله 20 متری ساخل علم کردند، شماها هیچ اخباری منتشر و انتقادی نکردین، هیچ گزارشی ننوشتین...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۶ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
بخدا خسته شدیم از بس نوشتیم که سواحل دریای خزر آزاد و قابل استفاده برای عموم نیست . من فکر میکنم دارید مردم رو بازی میدید و سرگرم میکنید .هیچ برخورد و عزم جدی وجود نداره..
Iran (Islamic Republic of)
کامران
۱۲:۲۱ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
با عرض سلام و ادب باید عرض کنم که روال در ایران به این صورت هست تا یک ماه ، های و هوی و داد و شیپور اینو میخوایم بگیریم اونو میخوایم تخریب کنیم بعد از یک ماه همه چیز فراموش میشه پرونده بسته میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
از اول جلوش میگرفتی نه بعد مردهن سهراب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۰ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
یک سوال مگه اینکار غیر قانونی نبوده چرا انجام شده چرا مسببینش که اکثرشون هنوز هم در پست و مقام هستن محاکمه نمیشن چون پست و مقام در این مملکت مادام العمر موروثی هست فقط امکان داره جاشون در صندلیها عوض شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
گیلان هر چی گیرشون بیاد را می خورند و بالا می کشند ساحل فقط یکیشه
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۳:۳۴ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
برادر بیا مازندران رو هم یه نظر بنداز، 20 -30 متری ساحل سلمانشهر، دو-سه تا برج فلزی 20 طبقه(جائی که رطوبت، فولاد رو 15 ساله پودر میکنه) علم کردن!!!، توی مازندران یه جورائی همه دارن از کنار هم میخورن، یه جورائی همه دور یه سفره نشستن...؛
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۷ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
همه رو خراب کنید. رحم نکنید چون اونها رحم ندارند و به کسی هم رحم نکردند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۲ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
در بندر انزلی هم به تازگی عمل ساحل خواری و دریا خواری توسط اداره بنادر صورت گرفته . آب را با خاک از دریا پمپاژ می کنند و دریا را خشک می کنند این عمل سبب شده تا فاصله زیادی زیر آسفالت کوچه ها خالی شود و به خانه ها آسیب رسیده است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۵ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
حق نگاه کردن به ساحل را هم نداریم. یک روز در سواحل آستارا داشتم به دریا نگاه می کردم که یک نفر امد و گفت یا برو یا پول بده. من هم با تعجب و سریع رفتم. مثل کشور انگلستان یک انقلاب دیگه باید در این زمینه داشته باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۸ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
میریم شمال که دریا رو ببینیم همه اش ساحل دریا شده ساختمان و پلاژ و... واقعا جای تاسف داره که برای استفاده از منابع طبیعی کشور هم باید پول بدیم همه جه رو غارتگرها گرفتند حالا چه شخصی و چه دولتی