باشگاه خبرنگاران جوان - طبق ماده ۶۳ قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، مصوب شهریور ۱۳۸۳، دولت موظف شده سواحل کشور را با اولویت دریای خزر، به نحوی ساماندهی کند که فاصله ۶۰ متری از حریم دریاها به طور کامل خالی از هرگونه ساخت و سازی باشد.
هدف از تصویب این قانون، جلوگیری از تخریب و آلودگی سواحل، توسعه پایدار در مناطق ساحلی، تضمین حق بهرهبرداری عمومی و ساماندهی استفاده از سواحل کشور، عنوان شده است.
برخی اخبار دریافتی حاکی از آن بود که وزارت نفت این قانون را در محدوده مجتمع تفریحی، ورزشی، اقامتی نفت در محمود آباد مازندران اجرایی نکرده که باشگاه خبرنگاران جوان، پیگیر این موضوع شد.
ساحل دریای خزر حدود ۸۹۰ کیلومتر است که شهرستان محمودآباد، ۳۰ کیلومتر از آن را در اختیار دارد. مجتمع نفت محمودآباد نیز، در همسایگی حدود دو و نیم کیلومتر از آن واقع شده است.
زمین ۲۵۰ هکتاری این مجتمع، در سال ۱۳۳۹ خریداری شد، در سال ۱۳۷۴ به بهرهبرداری کامل رسید و ۵۰۹ واحد اقامتی شامل برجها و ویلاها و مراکز متعدد تفریحی و ورزشی دارد که تا پیش از شیوع کرونا، سالیانه حدود ۶۰ هزارنفر از آن استفاده میکردند.
مجتمع نفت محمودآباد به عنوان محلی برای ملاقاتها و سفرهای غیررسمی شخصیتهای سیاسی، مقامات لشگری و کشوری نیز شناخته میشد؛ مانند اوایل دی سال ۱۳۹۸ که اخبار حضور رئیس جمهور سابق به همراه خانواده و برخی وزرای کابینه دوازدهم و مدیران ارشد کشوری در آن، همزمان با اوج گیری آلودگی هوای تهران، رسانهای شد.
قمری نژاد معاون پشتیبانی شرکت ملی نفت، ساحل خواری وزارت نفت در همسایگی این مجتمع را رد کرده است.
به گفته او، وزارت نفت در سواحل شمالی و جنوبی کشور، حریم ۶۰ متری دریا را رعایت کرده و تنها در بخش تاسیسات نفتی جنوب کشور مانند عسلویه که باید ایمنی این تاسیسات مانند پالایشگاهها حفظ شود، با رعایت ضوابط قانونی، ممکن است کمتر از ۶۰ متر از ساحل را آزاد گذاشته باشد؛ ضمن آن که در چنین محدودههایی، اصولاً مردم عادی رفت و آمد ندارند.
ولی زاده مدیر مجتمع نفت محمودآباد نیز گفت: با نظارت مراجع قانونی، حریم دریای خزر در همسایگی این مجتمع، حتی بیش از ۶۰ متر رعایت شده و مردم میتوانند به راحتی از این بخش از ساحل استفاده کنند.
اواخر شهریورماه امسال، محمد مهدی یوسف تبار دادستان دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان محمودآباد نیز گفته بود: هفت کیلومتر از ساحل که در اختیار دستگاههای دولتی از جمله مجتمع رفاهی شرکت نفت قرار داشت، بازگشایی و آزادسازی شد. در حال حاضر هیچ کوچه و مکانی در این شهرستان وجود ندارد که راه دسترسی آن بسته باشد.
به گفته او، تمام مناطق منتهی به دریا آزاد شده اند و تنها مکانهایی که سند مالکیت در اختیار اشخاص حقیقی است از طریق منابع طبیعی در مراجع قضایی در حال پیگیری است.
از مجموع ۸۹۰ کیلومتر نوار ساحلی دریای خزر، معادل ۸۷ درصد آزاد سازی شده و به گفته مراجع قضایی نظیر محمد کریمی دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران، پس از گذشت بیش از ۱۴ سال از آغاز اجرای طرح آزادسازی سواحل، هنوز ۱۳ درصد نوار ساحلی آزاد نشده است.
دوازدهم تیر سال گذشته، بابک دینپرست معاون وزیر کشور، در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و کارگروه رفع موانع تولید درباره تصرفات غیرقانونی اراضی ساحلی خزر گفته بود: دوران نصب تابلوی ساحل اختصاصی و ورود ممنوع به سرآمده است.
انتهای پیام/
متاسفانه اینقدر تنگ نظر هستیم که وقتی میبینیم
تعدادی از هموطنامون سابقه تلاش و تحصیلشون
توی مناطق جنوبی ،با دمای پنجاه درجه، دارند کار میکنند
و چندروز در سال ،اون هم هر ده سال یکبار میان محموداباد
،چشم نداریم ببینیم،هیچی نمیمونه که بگیم.
به جای اینکه حقتون از دولت بگیرید و ادمایی که توی این مجموعه سرکار هستن،بیکارشون کنید یه فکر دیگه کنید.
خیلی دوست دارم تخصص و شغل یه تعداد از دوستانی
که اینجا کامنت پر از بغض و کینه،میدهند رو بدونم.
این مجموعه مالدهه۱۳۳۰هست، الان یادشون افتاده
دریاخوری کرده و حق هشتاد میلیون ایرانی را خوردن.
بروید یه فکر دیگه کنید،اینجا کباب نمیدن
بعصیا خیلی با بی منطقی حرف میزنن.
اولا هرجایی که آدم بخواد نمیتونه وارد بشه.
این مجتمع از با نظم ترین و تمیزترین های ایران هستش. بنظرتون ورود بهش آزاد بشه چه بلایی سرش مباد؟
۱۲۰۰ نفر دارن توش کار میکنن و نون میخورن، کمه؟
ساحلش هم که بازه، هم از غرب و هم از شرق.
دلیل نمیشه که از در ورودیش برید ساحل، خب صاحاب داره.
میتونین از خیابون های قبل و بعدش برید.
همین بلوار نفت به این عظمت رو سروسامون داده و پل هوایی زده برای جلوگیری از خطر و ...
برند محمودآباده. چرا مردم انقد کم لطفن.
بعضیا میگن آرزومونه بریم داخلش! عجیبه حرفشون.
الان من تا حالا داخل شهرک نارنجستان نشدم، بگم آرزومه برم داخلش؟ یا جاهای دیگه، وقتی اجازه ورود ندارم یعنی چی که بگم آرزومه برم داخلش؟
خواهشا منطقی باشین. ساحل به این تمیزی رو برید ببینید لذت ببرید. البته اگه از این به بعد ساحل تمیزی باقی بذارن این جماعت.
اتفاقا ادبیاتت نسون میده که خیلی هم بی فرهنگی.
الکی ارگان های مختلف رو به جون هم نندازید با تفرقه
عقب مانده ترین صنعت نفت جهان را داریم با امکانات رفاهی فرا جهانی!!!!آنهم از کیسه خلیفه!!!
کور بشه هرکی نمیتونه ببینه
متاسفانه در جو نادرست قرار گرفتن ممکن است باعث اشتباهات دیگری شود ، یکی از معدود نقاط و سواحلی است که هنوز تمیز مانده است که برای حفظ محیط زیست هم در نظر بگیریم وجودش ضروری است ، تمام بقیه سواحل را ببینید چه به روز آنها آمده است و اینجا از دهه ۳۰ شمسی در اختیار وزارت نفت بوده و به خوبی حفظ شده و نه در آن ساخت و ساز بی ضابطه صورت گرفته است و نه باعث آلودگی شده است ، بالاخره حداقل یک نقطه هم باقی بماند برای کل کشور و زیست بوم دریاست ، در ضمن به بقیه سواحل هم نگاهی بیندازید از جمله فرح آباد ساری ، که تمامی ارگانها ازاینگونه مجتمع ها دارند ، بعضی متاسفانه همیشه وزارت نفت را سیبل می کنند ، فارغ از اینکه نفت و کارکنانش جز خدمت به این کشور کاری دیگر نداشته است
مقصر این جوانها نیستند که پشت سر هم دارن مهاجرت میکنند . آخه تبعیض تا چه اندازه ، اگه شما اینقدر خرج این جور جاها برای فقط قشر خاصی میکنید چرا خیلی از مردم در فقر دارند زندگی میکنند و بدتر از همه اینکه جلوی چشم تمام ارگانها این اتفاقات میفته
ولی یکی از بیشترین ها تامین اجتماعی است که با حق بیمه ای که کارگرهای بدبخت پرداخت کردند ویلاهای لوکس برای رییسهاشون ساختند.
بعد موقع پرداخت تعهدها از سر و ته همه چی میزنند.
در کلیپ آخر اون برادرمون بنده خدا توضیحات و گذارش کار قانونی قانع کننده شفاف و بسیار خوبی ارائه کردند به ملت ایران اسلامی عزیزمان و حد حدود فاصله حریم خشکی تا ساحل را هم کاملا رعایت کردند و ساحل هم که برای آحاد ملت ایران برای رفت آمد و تفریح و ورزش ماهیگیریشون آزاد است و هیچ منعی هم ندارد بنابراین وزارت نفت طبق استاندارد و رعایت قوانین ساخت ساز هتلینگ رفاهیش را برای کارکنانش انجام داده و تخلفی صورت نپذیرفته تمامی ساخت سازهای دولتی و خصوصی در نزدیکی دریاها و رودخانه ها اگر همانند ساخت ساز وزارت نفت صورت پذیرد و الگویی باشند برای سایرین بسیار خوب و استاندارد است و هیچگونه منعی هم برای رفت آمد آحاد ملت ایران اسلامی در سواحل ندارند درود و خداقوت می گوییم به وزارت نفت سخت کوش و زحمت کشان خدوم ملت ایران اسلامی عزیزمان همه باید اینگونه ساخت ساز کنند نه اینکه تا دل دریارو تصرف کنند به نام خودشان بزنند و راه و حریم رفت آمد ملت ایران را مسدود کنند به سواحل زیبا و امنشان . و من الله توفیق . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه عادلانه خداپسندانه .
پاسخ ناشناس : بنده حقیر فقیر بی سواد مستضعف کاری به این نداریم که چه خبط خطاهای مافیایی درون سازمانی در وزارت نفت و دیگر وزارتخانها دولتی و شرکتهای خصولتی و خصوصی تا کنون صورت گرفته یا نگرفته بنده حقیر بی سواد فقط میدانیم طبق قوانین استاندارد سازی باید حریم و آزاد سازی صورت می گرفته نسبت به فاصله خشکی تا دریاکه در نوع ساخت و حریم گذاری و آزاد سازی سواحل در آن منطقه صورت گرفته و رعایت کردند و اصل اصول حریم خشکی تا دریا را رعایت کردند و هیچگونه منع عبور و مروری هم برای آحاد ملت ایران اسلامی عزیزمان نگذاشتند و بنبستی برای ملت ایران نگذاشته اند در ضمن بنده حقیر وابسته به هیچ اورگان دولتی و خصوصی نیستیم سالیان طولانی هم هست رنگ استانها و شهرها و سواحل شمالی و جنوبی کشور ایران اسلامی عزیزمان را از نزدیک ندیدیم فقط از طریق فضای مجازی در خبرها و از طریق تلویزیون صیاحت و زیارتشان کردیم و بس و خلاص . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه قضاوت عادلانه و خداپسندانه .
من خودم دیدم
مردم
سوال : چند درصد از مردم عادی با همان شرایط ویژه از این امکانات استفاده کردند؟
صفر درصد
نتیجه در تمامی ارگانها دولتی همین است با پول مردم و بیت المال ساخته میشود تمامی این ابنیه ها در حالی که مردم حق استفاده از آنها را ندارند
نکته مهم همه مردم و دولت از این موضوع ناراضی هستند چه کسی میتواند حق مردم رو احیا کند؟؟