باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان - سرهنگ سيد مصطفی مرتضوی گفت: با ارائه مرجوعه قضائی توسط شهروندان مالباخته مبنی بر برداشت غير مجاز از حساب بانكی آنها پس از ورود به لينکی ناشناس جهت پرداخت هزينه احراز هويت، بررسی موضوع در دستور کار كارشناسان اين پليس قرار گرفت.
او گفت: شاکیان اظهار داشتند پس از دریافت پیامکی با عنوان "شکوائیه علیه شما" و ورود به لینک معرفی شده برنامهای با عنوان برنامه قوه قضائیه دانلود و جهت احراز هویت مبلغ ۲۰ هزار ریال از کاربران درخواست کرده و پس از آن کل موجودی حساب آنها برداشت شده است.
به گفته این مقام انتظامی: در بررسیهای اولیه مشخص میشود، درگاه بانکی که شاکیان از طریق آن اقدام به پرداخت وجه کرده است، درگاهی جعلی بوده که اطلاعات حساب بانکی وی را به سرقت برده است و اپلیکیشن جعلی نیز با دسترسی به پیامکها اقدام به سرقت رمز دوم یکبار مصرف کرده و با دسترسی به لیست مخاطبین پیامک مذکور را برای سایر افراد ارسال میکند.
سرهنگ مرتضوی عنوان گفت: با اقدامات تخصصی و فنی کارشناسان موفق به شناسایی فرد کلاهبردار شدند و متهم جهت سیر مراحل قانونی تحویل مقام قضایی شد.
رئیس پلیس فتا استان به شهروندان می گوید: پیامک ارسالی از سوی قوه قضاییه با سرشماره ADLIRAN ارسال و فاقد لینک است، بنابراین جهت مشاهده ابلاغ الکترونیک قضایی نیاز به واریز وجه نمیباشد و شهروندان صرفاً به سامانه eblagh.adliran.ir مراجعه و از رفتن به سایر سایتها و دانلود اپلیکیشنهای مختلف جداً خودداری کنند.
پیش از این رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان اصفهان با اشاره به روند روبه افزایش کلاهبرداری هکرها از مردم به وسیله ارسال لینکهای آلوده و جعلی با نام سامانه «ثنا»، گفته بود: تنها در یک شبانهروز ۸۰۰ تماس شکایت درخصوص این موضوع در فوریتهای سایبری استان ثبت شده است.
انتهای پیام/ص