باشگاه خبرنگاران جوان - پشهها بوها را دنبال میکنند و اهداف خود را از نظر بصری شناسایی میکنند، به گونهای که به سمت افرادی پرواز میکنند که لباسهایی با رنگهای خاص میپوشند.
مطالعهای که اخیراً توسط محققان دپارتمان زیستشناسی در دانشگاه واشنگتن انجام شد، نشان داد که پشهها پس از شناسایی گاز محرک دی اکسید کربن آزاد شده توسط انسان، به سمت رنگهای قرمز، نارنجی، سیاه و فیروزهای پرواز میکنند.
بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله علمی "Nature"، محققان تأکید کردند که پشهها رنگهای سبز، بنفش، آبی و سفید را نادیده میگیرند.
محققان معتقدند که این به توضیح اینکه پشهها چگونه فرد هدف خود را انتخاب میکنند، کمک میکند، با توجه به اینکه پوست انسان یک سیگنال قرمز نارنجی قوی به چشم حشرات ساطع میکند.
محرکهای بو
محققان پشهها را در اتاقهای آزمایش مینیاتوری ردیابی و بوهای خاصی را پخش و همچنین انواع مختلفی از الگوهای بصری مانند دست انسان یا یک نقطه رنگی را آنجا به نمایش گذاشتند.
زمانی که پشهها در معرض هیچ محرک بویی قرار نمیگرفتند، بدون توجه به رنگ، تا حد زیادی نقاط پایینی اتاق را نادیده میگرفتند اما پس از پاشش دی اکسید کربن، پشهها همچنان از نقطه سبز، آبی یا بنفش چشمپوشی کردند و صرفا به سمت نقاط قرمز، نارنجی، سیاه یا فیروزهای پرواز کردند.
به باور محققان دانستن رنگهایی که پشهها را جذب میکنند، میتواند به ساخت مواد دافع بهتر برای دور نگه داشتن پشهها و جلوگیری از نیش آنها کمک کند.
منبع: العربیه
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/