باشگاه خبرنگاران جوان - تبدیل یک بیابان به جنگل پروژهای رویایی به نظر میرسد. اگر چنین چیزی ممکن باشد، بسیاری از مشکلات زیست محیطی دنیا حل و زندگی برای نسلهای آینده آسانتر خواهد شد. اگرچه از لحاظ فنی این کار ممکن است، اما نیازمند فرایندی است که احتمالاً چندین دهه به طول میانجامد. به فرایند تبدیل بیابان به جنگل «بیابان زدایی» میگویند و چند سالی است که در برخی نقاط جهان در دستور کار قرار گرفته و در حال انجام است. حتی فرایند بیابان زدایی بر روی صحرای بزرگ آفریقا نیز در حال انجام است. با تبدیل بیابان به جنگل میتوانیم فرایند گرمایش زمین و خیلی فرایندهای نامطبوع دیگر را کند کنیم.
بیابان زدایی صرفا تبدیل صحراهای تفتیدهی شنی به جنگل نیست، بلکه بیابانهای سردتر و نیمه بایر را نیز در برمی گیرد. در حال حاضر بیابان زدایی دربیش از ۳۰ میلیون کیلومتر مربع زمین در حال اجراست و میتواند به حل بسیاری از مشکلات بشر نظیر انرژی، غذا و آب کمک کند.
بیابان زدایی به شدت به در دسترس بودن آب وابسته است. اگر مقادیر زیادی آب در دسترس باشد، میتوان بیابان زدایی را انجام داد. راههای بسیاری برای تهیه آب برای استفاده در این فرایند وجود دارد از جمله: استحصال آب (استفاده از آب باران)، نمک زدایی، ذخیره و استفادهی مجدد، استفادهی مستقیم از آب دریا و نیز آب شیرین کن خورشیدی.
روشهای مورد استفاده در بیابان زدایی
یکی از این روشها چرای چرخشی دام است و این یعنی حیوانات به قسمتهای مختلف مرتع برده میشوند تا قسمتهای دیگر استراحت کنند.
روش دیگر «کشت پایا» است و یکی از کارهایی که ذیل آن انجام میشود، استفاده از آب باران برای پرورش گونههای مختلف گیاه است.
روش دیگر کشاورزی چند محصولی است و این یعنی چندین نوع گیاه به صورت همزمان در زمین کشت میشوند.
طبیعتاً کاشت درخت یکی از روشهای مهم تبدیل بیابان به جنگل است و برای این منظور گیاهان آب شور مورد استفاده قرار میگیرند. این بدین خاطر است که آبی که این گیاهان استفاده میکنند اغلب از طریق اقیانوس تامین میشود.
تمام این روشها میتواند در بیابان زدایی و کمک به سیاره مان مفید واقع شوند.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/