دبیر علمی بیست‌وسومین همایش کتاب سال حوزه گفت: هزار و ۳۳۶ اثر به دبیرخانه این همایش ارسال، که بعد از ارزیابی‌های اولیه هزار و ۲ اثر واجد شرایط تشخیص داده شد، که نسبت به سال ۹۸ رشد ۲۵ درصدی را نشان می‌داد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم - حجت‌الاسلام سید حمید جزایری گفت: گروه کلام با ۱۵۳ عنوان و گروه فقه و اصول نیز با ۱۲۳ عنوان بالاترین عناوین را به خود اختصاص دادند.

حجت الاسلام جزایری با اشاره به انجام سه هزار و ۸۰۰ ارزیابی اجمالی بر روی این آثار گفت: بر اساس این ارزیابی اجمالی برخی آثار از گردونه رقابت خارج شد، و ۲۷۵ اثر نیز به مرحله تفصیلی راه یافتند، که با ۸۶۵ ارزیابی تفصیلی و ۳۴۵ داور و ارزیاب علمی این آثار مورد بحث و بررسی علمی قرار گرفت.

او گفت:نتایج این ارزیابی‌ها، سپس در گروه‌های علمی مورد مطالعه قرار گرفت، و پس از آن در شورای علمی دبیرخانه که بالاترین مرجع علمی تصمیم‌گیری و ترکیبی از افراد شاخص پژوهشی حوزه است نیز مطرح، و در نهایت سه اثر به عنوان برگزیده، ۲۴ اثر شایسته قدردانی و ۴۳ اثر هم شایسته تحسین شد.

دبیر همایش کتاب سال حوزه گفت: نسبت به سال ۹۸ در بخش آثار علمی پژوهشی با ۴۹۴ اثر ۳۰ درصد و در بخش فرهنگی تبلیغی نیز با ۱۴۰ اثر ۸۴ درصد رشد داشتیم.

حجت الاسلام جزایری گفت: در بخش مقاله‌ها نیز از ۹۲ نشریه علمی پژوهشی و علمی ترویجی با مجوز حوزه‌های علمیه یا وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری ۲۵۰ مقاله به دبیرخانه واصل شد که ۲۴۱ مقاله واجد شرایط اولیه بود.

او گفت: برغم شرایط کرونایی و برخی محدودیت‌های دیگر، استقبال حوزویان به ارائه آثار علمی کتاب، رساله و مقاله روند خوبی داشته، در عین حال که ارزیابی‌ها بسیار سختگیرانه است و تنها پنج درصد آثار مورد پذیرش قرار می‌گیرد.

دبیر همایش کتاب سال حوزه با اشاره به رشد ۵۵ درصدی پایان‌نامه‌های دکتری در قیاس با سال ۹۸ گفت: بیشترین رساله در مورد گرایش فقه و اصول با ۶۱ عنوان و همچنین رشته تفسیر با ۲۷ عنوان می‌باشد.

دبیر همایش کتاب سال حوزه با بیان اینکه این همایش مربوط به حوزویان اعم از طلبه‌های مَرد و زن است گفت: حدود هشت درصد آثار مرتبط با بانوان طلبه است و ۶۱ کتاب، ۱۶ پایان‌نامه و ۱۲ مقاله از محصول‌های زنان طلبه به این جشنواره رسیده و در فرآیند ارزیابی قرار گرفته که پنج مورد به مراحل تفصیلی و قدردانی و تحسین رسید.

او گفت: از طلبه‌های خارجی نیز در این جشنواره نمایندگانی داریم، ۹۲ کتاب، ۱۵ پایان‌نامه و هشت مقاله از محصول‌های طلبه‌های غیرایرانی از کشور‌های مختلف اعم از عراق، افغانستان، مصر، پاکستان، لبنان، هندوستان، بحرین، بنگلادش، سنگال، کلمبیا، لبنان و سوریه است.

حجت الاسلام جزایری گفت: ۱۰ درصد آثار مربوط به فضلای غیرایرانی است که ۲ مورد آن شایسته قدردانی و چهار مورد هم شایسته تحسین شده.

دبیر همایش کتاب سال حوزه با اشاره به برگزاری آیین معرفی و تجلیل از برگزیدگان این همایش در ساعت ۹ پنجم اسفندماه جاری با حضور مسئولان ارشد حوزه‌های علمیه در مدرسه علمیه معصومیه قم گفت: این مراسم از سیمای مرکز قم، رادیو معارف، ایران پرس و همچنین تلویزیون اینترنتی عبرات و تلویزیون اینترنتی حوزه علمیه به صورت زنده در دسترس خواهد بود.

حجت الاسلام جزایری گفت: علاوه بر تجلیل از برگزیدگان از چهار ناشر و سه مرکز پژوهشی برتر نیز تقدیر به عمل می‌آید، و ضمن آنکه از سخنرانی آیات حسین نوری همدانی از مراجع تقلید و علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه بهره‌مند خواهیم شد، مطابق سال‌های قبل از یکی از شخصیت‌های فاخر حوزوی نیز قدردانی ویژه به عمل خواهد آمد.

دبیر همایش کتاب سال حوزه با بیان اینکه این همایش بخش اندکی از آثار علمی حوزویان را به نمایش می‌گذارد گفت: یکی از هدف‌های مهم این همایش تعمیق مباحث مهم پژوهشی در حوزه و جهت‌گیری به فعالیت‌های پژوهشی است.

انتهای پیام/ح

برچسب ها: کتاب ، حوزه علمیه قم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار