آقای محمدجواد عسکری گفت: با خرید تضمینی همه محصولات باغی، زراعی و دامی از سوی دولت، کشاورزان میتوانند محصولشان را با قیمت مشخص شده بفروشند، به واسطه بدهند و یا خودشان صادر کنند.
کمیسیون کشاورزی مجلس میگوید با مکلف کردن دولت برای خرید تضمینی همه محصولات کشاورزی، میخواهد امنیت غذایی محصولات کشاورزی را تأمین کند و برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان انگیزه ایجاد شود.
مجلس یازدهم آذر ماه ۹۹، قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی را که سال ۶۸ تصویب شده بود، اصلاح کرد.
بر اساس قانون جدید مجلس که تنها برای «محصولات اساسی» تصمیمگیری میکند، شورایی برای قیمتگذاری و سیاستگذاری حمایتی این محصولات ایجاد شده.
گندم، برنج، جو، ذرت، چغندر، پنبهوش، دانههای روغنی، چای، سیبزمینی، پیاز و حبوبات محصولات اساسی کشاورزی است که تعیین قیمت تضمینی آنها را بر عهده دارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفته تضمین خرید این محصولات به ویژه گندم، با استقبال کشاورزان مواجه شده.
شورای قیمتگذاری موظف است هزینههای واقعی تولید و سود متعارف، حفظ رابطه مبادله داخل و خارج بخش کشاورزی و آخرین نرخ تورم اعلامی مرکز آمار ایران را مبنای تعیین قیمت محصولات اساسی کشاورزی قرار دهد.
نمایندگان مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۱ قیمت خرید تضمینی گندم را به ۹ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش دادند که گفته شده منابع اعتباری آن بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان است.
این شورا همچنین مسئولیت دارد که سیاستهای اجرائی صادرات و واردات محصولات اساسی کشاورزی را بر اساس قوانین و مقررات تعیین کند.
«شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی» ۱۰ عضو دارد که ریاست آن بر عهده وزیر جهادکشاورزی است.