مدارگرد خورشیدی Solar Orbiter توانست نزدیک‌ترین عکس از خورشید را تصویر برداری کند.

مدارگرد خورشیدی اروپایی سولار اوربیتر (Solar Orbiter) نزدیکترین تصاویر را از خورشید گرفته شده است و جزئیات دقیق جو بیرونی خورشید یعنی تاج را نشان می‌دهد.

به گزارش space، این تصاویر در ۷ مارس، زمانی که مدارگرد خورشیدی دقیقاً در نیمه راه بین زمین و خورشید بود، در فاصله ۴۶ میلیون مایلی (۷۵ میلیون کیلومتری) از زمین و خورشید گرفته شده است. یکی از ابزار‌هایی که در این تصویر کمک کننده بود تصویرگر فرابنفش شدید (EUI) بود که جهان را در پر انرژی‌ترین بخش جزء فرابنفش طیف الکترومغناطیسی می‌بیند.

نزدیک ترین عکس از خورشید

آژانس فضایی اروپا (ESA) در بیانیه‌ای اعلام کرد، به دلیل نزدیکی مدارگرد خورشیدی به خورشید EUI مجبور شد برای تصویربرداری از کل دیسک خورشیدی ۲۵ عکس بگیرد. ESA گفت، چهار ساعت طول کشید تا تیم EUI عکس تمام بخش‌ها را بگیرد، زیرا هر عکس به یک مدت زمان ۱۰ دقیقه‌ای نیاز داشت. همچنین این آژانس اشاره کرد که به زودی تصاویر بهتری در راه است. از زمان پرتاب فضاپیما در فوریه ۲۰۲۰، تیم‌های کنترل زمینی به تدریج مسیر مدارگرد خورشیدی را در اطراف خورشید در مرکز منظومه شمسی ما راهنمایی می‌کنند. این مدارگرد خورشیدی اکنون به سمت برخورد بسیار نزدیکتری می‌رود.

روز شنبه (۲۶ مارس) در ساعت ۷:۵۰ صبح به وقت شرقی (۱۱:۵۰ به وقت گرینویچ)، این فضاپیما در فاصله ۳۰ میلیون مایلی (۴۸.۳ میلیون کیلومتری)، حدود یک سوم فاصله خورشید تا زمین، از کنار خورشید عبور خواهد کرد. سپس فاصله مدارگرد خورشیدی از خورشید دوباره شروع به افزایش می‌کند. باید اشاره کرد که هیچ فضاپیمای مجهز به دوربینی تا کنون به این اندازه به خورشید نزدیک نشده است. در طول تصویربرداری در ۷ مارس، اپراتور‌های مدارگرد خورشیدی همچنین با ابزار "تصویربرداری طیفی" فضاپیما از محیط تاج (SPICE) تصاویری گرفتند. رفتار عجیب جو خورشید یکی از بزرگترین اسرار فضا است، زیرا با طی کردن مسافت به جای سردتر شدن، جو خورشید در ارتفاعات به طور قابل توجهی گرمتر می‌شود.

عکس خورشید

در حالی که سطح خورشید "فقط" حدود ۹ هزار درجه فارنهایت (۵ هزار درجه سانتیگراد) است، دمای جو بیرونی، تاج، به نزدیک به ۱.۸ میلیون درجه فارنهایت (۱ میلیون درجه سانتیگراد) می‌رسد. اندازه‌گیری‌های SPICE لایه‌های جداگانه‌ای از جو خورشید را نشان داد که از پایین‌ترین لایه، کروموسفر، در ۱۸هزار درجه فارنهایت (۱۰هزار درجه سانتی‌گراد)، تا ۱ میلیون و ۱۳۰ هزار درجه فارنهایت (۶۳۰هزار درجه سانتی‌گراد) در بخش‌هایی از تاج خورشید شروع می‌شود. در تصاویری که توسط Solar Orbiter در اولین گذر نزدیک آن در ژوئن ۲۰۲۰ به دست آمد، دانشمندان شعله‌های خورشیدی مینیاتوری موسوم به آتش کمپ را کشف کردند. دانشمندان معتقدند این آتش سوزی‌ها که توسط یوجین پارکر فیزیکدان خورشیدی اخیراً درگذشته پیش بینی شده بود، می‌تواند این گرمایش مرموز را توضیح دهد.


بیشتر بخوانید


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۷:۵۵ ۰۶ فروردين ۱۴۰۱
شما فقط ظاهر پر خوروش تابناک نورانی پر حرارت سوزان خورشید را دیده اید داخل خورشید رو نرفتید ببیند اونجا مثل روی خورشید نیست محل زندگی موجودات غیبی فرازمینی است که به اذن الله خورشید را برای منظومه شمسی روشن نگه می دارند و راه ورود به خورشید از طونلهای سیاه چاله ها است اگر بدانید و اندیشه و تفکر کنید که آیندگان به خورشید هم ورود خواهند کرد البته اگه موجودات غیبی فرازمینی راهشون بدهند البته با مذاکرات برد برد حل فصلش می کنند طی چندین جلسه نشست در یکی از کرات منظومه شمسی .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۰۸ فروردين ۱۴۰۱
چرا چرت میگی این گرما خورشید از همجوشی هسته ای هیدروژن که در حال تبدیل به هلیم هست سیاه چاله ها هم برای توازن نیروی گرانشی کهکشان است کدوم موجودات غیبی منظورت جنه که دنیاشون رو خدا می دونه کجاست ولی خورشید نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۳ ۰۶ فروردين ۱۴۰۱
همین دمای بالا که هیچی اونجا زنده نمیمونه طوری تنظیم شده که اینجا هیچی بدون اون نمیتونه زنده بمونه !!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۴ ۰۶ فروردين ۱۴۰۱
فتبارک الله احسن الخالقین،آفرین بربهترین آفریننده خدای تبارک وتعالی صاحب قدرت وعظمت وشکوه وجلال وجبروت ،به هرچه بگویدموجودباش فوراموجودخواهدشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۴ ۰۵ فروردين ۱۴۰۱
باید اینورژن باشه
آخرین اخبار