سی و سومین روز از عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین با تمرکز بیشتر مسکو بر مناطق شرقی این کشور که دارای اکثریت روس زبان است همراه بود.
کشورهای غربی به سردمداری آمریکا بار دیگر از تلاش های خود برای اعمال تحریم های بیشتر علیه روسیه خبر دادند. با این حال، این تحریم ها تاکنون شامل بخش نفت و گاز روسیه به عنوان اصلی ترین منبع درآمدهای مسکو نشده است. مقامات غربی از آن بیم دارند که تحریم بخش انرژی روسیه باعث ایجاد تورم اقتصادی سنگین و افزایش هزینه های زندگی برای مردم شود.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین بار دیگر از کشورهای غربی خواست کشورش را به تسلیحات سنگین همچون موشک، تانک، و جنگنده مجهز کنند. با این وجود، اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با رد پیشنهاد اوکراین تنها به این کشور تسلیحات سبک تر مانند موشک های ضدتانک ارسال کرده اند.
دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین: بلندپروازانهترین هدف اوکراین در مذاکرات این هفته با روسیه در ترکیه، توافق بر سر آتش بس است.
او در تلویزیون ملی اوکراین در پاسخ به سوالی درباره آخرین دور مذاکرات صلح که قرار است فردا آغاز شود، گفت: «حداقل برنامه درخواست های بشردوستانه خواهد بود و حداکثر آن، دستیابی به توافق بر سر آتش بس».
اسپوتنیک: بایدن اعلام کرد از اظهارات خود در مورد رئیس جمهور پوتین عقب نشینی نمیکند و در آن سخنرانی داشته خشم اخلاقی خود را ابراز میکرده است.
او همچنین تایید کرد که نگران این نیست که اظهاراتش باعث تشدید تنش شود.
اسپوتنیک: بایدن اعلام کرد از اظهارات خود در مورد رئیس جمهور پوتین عقب نشینی نمیکند و در آن سخنرانی داشته خشم اخلاقی خود را ابراز میکرده است.
او همچنین تایید کرد که نگران این نیست که اظهاراتش باعث تشدید تنش شود.
وزارت دفاع روسیه: شبه نظامیان اوکراینی مناطق پرجمعیت در حومه خارکیف را با خمپاره بمباران کردند که در نتیجه آن ۳ نفر کشته و ۱۰ نفر دیگر زخمی شدند.
مشاور ارشد رئیس جمهور اوکراین در مصاحبه با الجزیره: امیدواریم فردا از طریق مذاکرات استانبول به نتایج مثبتی دست یابیم. دور قبلی مذاکرات نتیجه ای جز کریدورهای بشردوستانه نداشت. بی طرفی به این معناست که اوکراین به ناتو نمیپیوندد، اما ما خلع سلاح نخواهیم شد. ما خواهان آتشبس و خروج نیروهای روسیه هستیم، آنها میتوانند در دونباس بمانند. تحریمها علیه روسیه باید تا زمانی که اوضاع به حالت سال 2014 بازگردد حفظ شود.
یک منبع به خبرگزاری اسپوتنیک گفته است مذاکرات بین هیئتهای روسیه و اوکراین در کاخ دولما باغچه در استانبول برگزار خواهد شد. این مذاکرات از ساعت ۱۰:۳۰ به وقت محلی (۰۷:۳۰ به وقت گرینویچ) روز سه شنبه آغاز میشود و پشت درهای بسته خواهد بود.
دیمیتری مدودف: از اواسط فوریه، حدود ۴۷۰۰۰۰ نفر از اوکراین و دونباس وارد روسیه شده اند. اولویت اول ما کمک به افرادی است که توانسته اند از زیر آتش خارج شوند، اقدامات حمایتی مختلف، غرامت مادی، مراقبتهای پزشکی و معاینه پزشکی را برای آنها فراهم کنیم.
یک مقام ارشد پنتاگون: نیروهای روسیه از آغاز جنگ بیش از ۱۳۷۰ موشک به سمت اوکراین شلیک کردهاند. نیروهای روسی از آتش دوربرد در ماریوپل استفاده کردند و نتوانستند شهر را کنترل کنند. هیچ تغییری در وضعیت در ماریوپول، چرنیهف، میکولایف یا خارکیف ایجاد نشده است.
وزارت دفاع روسیه: از آغاز عملیات ویژه نظامی تاکنون ۱۲۳ فروند هواپیما، ۷۴ بالگرد، ۳۰۹ پهپاد و ۱۷۲۱ دستگاه تانک و خودروی زرهی، ۱۷۲ موشک انداز، ۷۲۱ توپ و خمپاره زمین و ۱۵۶۸ خودروی ویژه نظامی منهدم شده است.
نماینده روسیه در اتحادیه اروپا: آمریکا میتواند تنها ۱۰ درصد از حجم صادرات گاز روسیه به اروپا را تامین کند.
آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل: خواستار آتش بس بشردوستانه در اوکراین شده و براز امیدوار کرد که جنگ پایان یابد. اواحتمال جنگ هستهای یا شیمیایی را دور از تصور خوانده و تایید کرد باید از آن اجتناب شود.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه: تماس های تلفنی ما با روسای جمهور روسیه و اوکراین در جهت مثبتی پیش می رود. فردا قبل از آغاز مذاکرات بین دو هیأت اوکراینی و روسی در استانبول با آنها دیدار خواهم کرد.
وزارت دفاع روسیه از سرنگونی یک فروند هلیکوپتر Mi-۸ اوکراینی خبر داد که قرار بود سران گردان نازی «آزوف» را تخلیه کند. ژنرال ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه نیز تایید کرد که موشکهای با دقت بالا که از دریا پرتاب شدند، انبارهای مهمات بزرگی را که نیروهای اوکراینی را در حومه کییف تامین میکردند، منهدم کردند.
اسپوتنیک: مقامات چچنی حضور رمضان قدیروف، رئیس جمهوری چچن در ماریوپل را تایید کردند.
سازمان بازرسی کنترل هستهای اوکراین: نیروگاه هستهای خارکیف آسیب دیده است. این تاسیسات برای عملیات در شرایط جنگی طراحی نشده است و آسیب ممکن است منجر به عواقب رادیولوژیکی شود.
آر تی: پنتاگون تایید کرد در پیش نویس بودجه آمریکا برای سال ۲۰۲۳، ۶۸۲ میلیون دلار برای کمک به اوکراین تخصیص داده شده است.
در همین راستا بنابر گزارش الجزیره بایدن ۷۷۳ میلیارد دلار برای پنتاگون در بودجه سال مالی ۲۰۲۳ درخواست کرد.
کمیسیون اروپا: «برخی از اتباع روسیه یا بلاروس که مشمول تحریمها هستند یا به طور قابل توجهی از جنگ در اوکراین حمایت میکنند، ممکن است تابعیت اتحادیه اروپا یا دسترسی ممتاز به این اتحادیه از جمله سفر آزادانه در منطقه شینگن را تحت این طرحها (پاسپورت طلایی) را به دست آورده باشند».
ریانووستی به نقل از رئیس جمهوری دونتسک نوشت: نیروهای روس به مناطق مرکزی شهر ماریوپل دست پیدا کنند.
وزارت دفاع اوکراین: روسیه قصد دارید شبه جزیزه کریمه را به مناطق استقلالطلب متصل کند، نیروهای ما نیز در تلاش برای شکستن محاصره ماریوپل هستند.
آناتولی گزارش داد گروه هفت (متشکل از آلمان، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، آمریکا و ژاپن) پرداخت بهای گاز روسیه به روبل را نپذیرفت.
شهردار شهر ایرپین ادعا کرد ارتش اوکراین کنترل دوباره این شهر را بدست گرفته و ایرپین که واقع در شمال شرقی کییف است فعلا از دست نیروهای روسی خارج شده است.
صدر اعظم آلمان از ورود بیش از سیصد هزار پناهجوی اوکراینی به مرزهای آلمان خبر داد.
وزیر امور خارجه روسیه: تحریم های غرب میخواهد اقتصاد و امنیت روسیه را از بین ببرد و ما این اجازه را نخواهیم داد. غرب در حال به راه انداختن یک جنگ ترکیبی همه جانبه علیه روسیه است. غربیها بدون هیچ معیاری، سیاستهای ضد روسی را دنبال میکند و ما از شهروندان روسیه در خارج از کشور محافظت خواهیم کرد. ما شاهد نفرت بیسابقهای از روسیه در غرب هستیم و اولویت ما حفاظت از شهروندان خود در خارج از کشور است. پیش نویس قطعنامه دیگری درباره روادید با کشورهای غیردوست وجود دارد. ما به حفظ منافع و حقوق خود در عرصه بین المللی ادامه خواهیم داد
دلار امروز زیر سطح ۹۴ روبل معامله شد و به این ترتیب ارز روسیه بخشی از زیان قبلی خود را جبران کرد. افزایش ارزش روبل در برابر دلار هنگامی اتفاق افتاد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دولت دستور داد تا پرداخت های صادرات گاز طبیعی از روسیه به اروپا را به جای یورو به روبل انجام دهد.
وزیر امورخارجه روسیه تایید کرد این کشور در حال بررسی محدود کردن صدور ویزای کشورهای «غیر دوست» است.
ولودیمیر زلنسکی در کانال تلگرام رسمی خود برگزاری مذاکرات صلح را تایید کرد. او حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین را اولویت اصلی این کشور در مذاکرات دانست و اعلام کرد تضمینهای امنیتی نیز برای اوکراین از اهمیت بالایی برخوردار است. زلنسکی در این خصوص گفت: «هدف ما واضح است: صلح و بازگرداندن زندگی عادی در کشور مادری در اسرع وقت».
رئیس جمهور اوکراین در مصاحبه با مجله اکونومیست: شرکای غربی ما به طور کامل تحریمها را برای جداسازی سیستم بانکی روسیه از سیستم سوئیفت اجرا نکردهاند. تحریم نفت و گاز روسیه مورد بحث قرار گرفته اما تاکنون توسط اروپا اجرا نشده است.
وزارت خارجه روسیه از احضار سفیر اسلواکی در این کشور به مقر وزارت امور خارجه و اعلام اخراج سه دیپلمات اسلواکی از مسکو خبر داده و تایید کرد این سه دیپلمات ۷۲ ساعت فرصت دارند روسیه را ترک کنند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین: آخرین اظهارات بایدن در مورد پوتین نگران کننده است، روسیه به نظارت و ثبت دقیق چنین اظهاراتی ادامه خواهد داد. بعد از نشست هیاتها در استانبول هیچ دیداری بین پوتین و زلنسکی انجام نخواهد شد. گفتگوی امروز یا فردا بین پوتین و مکرون در برنامه نیست، اما در صورت لزوم ممکن است انجام شود.
وزارت امور خارجه مقدونیه شمالی نامهی اخراج پنج دیپلمات روسی را به سفیر روسیه در این کشور تسلیم کرد.
رویترز: انگلیس به نهادهای بخش دولتی دستور داد تا انرژی و سایر قراردادهایی را که با شرکتهای روسی بستهاند، بررسی کنند و تامینکنندگان را تغییر دهند و چرا که توافقهای انرژی موجود میتواند به نفع دولت روسیه باشد.
استیو بارکلی، وزیر دولت انگلیس در بیانیهای ادعا کرد: «پولهای دولتی نباید ماشین جنگی روسیه را تأمین مالی کند. ما از بیمارستانها، شوراها و سایر سازمانها در سراسر بخش دولتی میخواهیم که فورا تمام راههایی را که میتوانند برای قطع روابط تجاری با روسیه بردارند، بررسی کنند.» این اقدام میتواند بر شرکتهای مرتبط با روسیه که گاز را از بازار عمدهفروشی میخرند و در آن میفروشند، تأثیر بگذارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین درباره تحریمهای غرب علیه روسیه گفت: تحریمها مشکلات را حل نمیکند، بلکه باعث تشدید بحرانها بهویژه در انرژی، امنیت غذایی و سایر بخشها میشود.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، او افزود: تحریمهای غرب علیه مسکو به تجارت بین چین و روسیه آسیب میزند.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین از آمریکا خواست به نگرانیهای پکن رسیدگی کند و از آسیب رساندن به منافع چین در پی تحریمهای مسکو خودداری کند. چین اقدامات لازم را برای حفاظت از خود و حفظ منافع خود و حقوق مردمش انجام خواهد داد.
ادوارد باسورین، نماینده نیروهای جمهوری خلق دونتسک امروز دوشنبه اعلام کرد: مهمات و سلاح طرف اوکراینی تمام شده است.
اظهارات باسورین در مصاحبه اختصاصی با شبکه «روسیه ۲۴» مطرح شد که طی آن وی گفت: «به نظر میرسد که مقدار مهمات و تسلیحات اکنون در حال کاهش است و من یک بار گفتم که ذخایر آنها رو به اتمام است».
به گفته وی، عناصر ارتش اوکراین که سلاحهای خود را زمین گذاشتند اعتراف کردند که مهمات آنها تمام شده و بنابراین تسلیم شدند و این شامل اکثر تیپها میشود.
گفتنی است از ۲۴ فوریه، نیروهای مسلح روسیه عملیات نظامی ویژهای را برای حفاظت از منطقه دنباس در جنوب شرقی اوکراین انجام داده اند.
یک مقام روسی عنوان کرد: بیش از ۳۰۰ آزمایشگاه بیولوژیکی در سراسر جهان با بودجه آمریکا وجود دارد.
اینترفاکس به نقل از یکی از اعضای هیئت اوکراینی خبر داد: هیئت مذاکره کننده اوکراینی امشب وارد استانبول میشود و دور بعدی مذاکرات با روسیه فردا ساعت ده صبح آغاز میشود.
سفیر روسیه در لهستان گفت: در پاسخ به اخراج دیپلماتهای روس از لهستان اقدامات لازم را انجام خواهیم داد. ۴۵ دیپلمات روسی پس از تصمیم ورشو برای اخراج آنها لهستان را ترک میکنند.
سخنگوی کاخ کرملین گفت مذاکرات روسیه و اوکراین دستاورد چشمگیری نداشته و پس از حضور دو طرف در استانبول، برنامهای برای دیدار روسایجمهور دو کشور وجود نخواهد داشت.
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در پیامی در صفحه کاربری خود در توئیتر بر ادامه تلاش برای پایان سریع جنگ در اوکراین تاکید کرد.
ابراهیم کالین در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت: دور بعدی مذاکرات میان هیئتهای روسیه و اوکراین در استانبول برگزار خواهد شد. تلاشها برای پیشرفت مذاکرات و پایان فوری جنگ ادامه خواهد یافت.
بر اساس آمار پایگاه اینترنتی اویل پرایس در معاملات روز دوشنبه، تا ساعت ۱۲:۰۰ به وقت تهران، بهای نفت در بازار معاملات نفتی جهان بیشتر کاهشی بود.
به گزارش پایگاه اینترنتی اویل پرایس، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین وست تگزاس اینترمیدییت برای تحویل در ماه آوریل با چهار دلار و ۶۴ سنت معادل حدود چهار و هفت صدم درصد، کاهش نسبت به معاملات پیشین، به ۱۰۹ دلار و ۲۶ سنت رسید.
بهای هر بشکه نفت خام سبک برنت دریای شمال، هم برای تحویل در ماه آوریل با چهار دلار و ۵۱ سنت معادل حدود سه و ۷۴ صدم درصد، کاهش نسبت به معاملات پیشین، به ۱۱۶ دلار و ۱۴ سنت رسید.
بهای سبد نفت اوپک (انواع مختلف نفت خامی که توسط کشورهای عضو اوپک تولید میشود) نیز برای تحویل در همین تاریخ، با یک دلار و ۷۸ سنت معادل حدود یک و ۵۲ صدم درصد، افزایش نسبت به معاملات پیشین، به ۱۱۸ دلارو ۷۲ سنت رسید.
رمضان قدیروف، رئیس جمهور چچن در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: برادران و خواهران مسلمانم به عنوان یک مسلمان، خوشحالم که سراسر جهان اسلام از روسیه در نبردش با شر جهانی حمایت کرد و هیچ کشوری که اکثریت جمعیتش را مسلمانان تشکیل میدهند، به تحریمهای اعمال شده علیه روسیه نپیوست. به نمایندگی از ۳۰ میلیون مسلمان روسیه صمیمانه از شما تشکر میکنم. شما ثابت کردید که مسلمانان همواره طرف حق و عدالت را میگیرند.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان،در گفت و گو با شبکه «ARD» گفت: امسال تلاش می کنیم از واردات زغال سنگ و نفت روسیه فاصله بگیریم و شرایط را به گونه ای فراهم کنیم که بتوانیم به واردات گاز وابسته نباشیم.
وزیر انرژی امارات اعلام کرد: برای نفت روسیه هیچ جایگزینی وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، او گفت: اوضاع ژئوپولیتیک متشنج است و فقط بر بخش نفت و گاز تأثیر نمی گذارد، بلکه بر همه جنبه های زندگی تأثیر می گذارد.
وزیر انرژی امارات عربی متحده گفت: هیچکس جنگ را دوست ندارد و در امارات عربی متحده ما به صلح اعتقاد داریم و باید صلح را ترویج کنیم. بحران اوکراین باید هر چه زودتر با روش های دیپلماتیک پایان یابد، نه با ریختن سلاح های بیشتر.
او خاطر نشان کرد با اوپک پلاس برای اطمینان از ثبات بازار همکاری خواهیم کرد. از هر فرصتی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای استفاده می کنیم. در نشست بعدی اوپک پلاس توازن عرضه و تقاضا را بررسی خواهیم کرد. تا چند روز دیگر دیدار خواهیم کرد و تصمیم خواهیم گرفت.
در پی ادامه جنگ در اوکراین و ورود مهاجران اوکراینی به لهستان، تعداد ساکنان ورشو پایتخت این کشور ۲۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، ادامه ورود مهاجران اوکراینی به لهستان، این کشور را با شرایط دشوار سیاسی، اقتصادی و اجتماعی روبرو کرده است.
لهستان که به صادرات نیروی کار به دیگر کشورهای اروپایی معروف بود، اکنون خودش به محل ورود پناهجویان تبدیل شده است. تاکنون حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار پناهجوی اوکراینی وارد لهستان شده اند. به همین علت، تعداد ساکنان ورشو ۲۰ درصد یعنی حدود ۳۰۰ هزار نفر افزایش یافته است. هزینه اجاره بها در شهرهای بزرگ لهستان تا ۳۰ درصد بیشتر شده است.
لهستان همچنین با بالاترین میزان افزایش بهای غذا و انرژی در ۲۰ سال گذشته روبروست. بیشتر فرصتهای شغلی در لهستان در بخش ساختمان سازی است که مربوط به مردان است، در حالی که بیشتر پناهجویان اوکراینی زنان، افراد مسن و کودکان هستند. با توجه به تخریب بخشهای زیادی از اوکراین، این پناهجویان ممکن است مجبور باشند در آینده از لهستان به کشورهای دیگر مهاجرت کنند.
خبرگزاری اوکراین مدعی شد: هکرهای مرتبط با گروه «انونموس» اطلاعات شرکت تلویزیون و رادیو روسیه را هک کردند. این گروه هکری اطلاعات بسیاری به دست آورده و قول میدهد به زودی آن را منتشر کنند.
اطلاعات انگلیس گزارش داد: هیچ تغییر محسوسی در وضع نیروهای روسی طی ۲۴ ساعت گذشته رخ نداده است. نیروهای روسیه کنترل بیشتر مناطق در جنوب اوکراین را به دست گرفته اند و درگیریها در ماریوپول ادامه دارد.
وزیر امور خارجه ترکیه در پیامی در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت: با تلاشهای رئیس جمهور ترکیه، مذاکرات هیئتهای روسیه و اوکراین در ترکیه برگزار خواهد شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه، مولود چاووش اوغلو افزود: ما مسئولیتی را که اعتماد دو طرف به ترکیه بر دوش ما گذاشته است به خوبی درک میکنیم.
او ابراز امیدواری کرد: این مذاکرات به برقراری آتش بس پایدار و دستیابی به صلح منجر شود.
به گزارش شبکه تلویزونی الجزیره مباشر، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در سخنانی درباره تازهترین تحولات کشورش گفت: من از تعداد کسانی که برای حمایت از اوکراین به خیابانها آمدند، شگفت زده شدم. من به ارتباط با پارلمانهای جهانی ادامه میدهیم و هیچ کسی نمیتواند مطالبات ما را پنهان کند و هفته جاری دیدارهای جدیدی برگزار خواهم کرد.
وی افزود: اگر نیروهای روسیه وارد برخی شهرهای اوکراین شده اند، این مسئله موقتی است و به زودی از آن خارج خواهند شد. نیروهای مسلح اوکراین به دفاع از خاک کشورمان ادامه خواهند داد.
زلنسکی تصریح کرد: ما دور جدید مذاکرات را پیش رو داریم و اولویت، حفظ حاکمیت اوکراین و گرفتن ضمانتهای امنیتی کارساز و مؤثر برای کشورمان است. ما همچنین برای اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه تلاش میکنیم.
شهردار شهر بندری ماریپول اوکراین گفت نیروهای اوکراینی کنترل شهر را با وجود خروج بیش از نیمی از جمعیت آن در دست دارند و نیروهای روسی در حال پیشروی به سمت مرکز این بندر هستند.
وادیم بویچنکو، شهردار ماریوپل در مصاحبه با رسانه های این کشور گفت: نیروهای روسی در ابتدای حمله خود به ماریوپل تمامی زیرساختهای برقی و منابع آبی آن را از بین برده اند. امروز شهر ماریوپل همچنان یک شهر اوکراینی است و نیروهای ما تمام قوای خود را به کار گرفته اند تا این وضعیت را حفظ کنند.
ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین در پیامی ویدئویی خطاب به مردم کشورش گفت: اولویت اوکراین این هفته در گفتگوها با روسیه در ترکیه تاکید بر حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی خواهد بود.
وی در ادامه این سخنرانی شبانه افزود: ما حاضر به گفتگوی رو در رو برای استقرار صلح در کشورمان هستیم ولی اولویت ما نظر مردم اوکراین است.
زلنسکی مدعی شد که روسیه به دنبال تقسیم اوکراین به دو قسمت همانند کره شمالی و کره جنوبی است.
اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان روز گذشته گفت برلین برای آمادگی در برابر حملات نظامی احتمالی روسیه و به منظور دفاع از خود به دنبال خرید سیستم دفاع موشکی است.
او در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است سیستم دفاعی مانند گنبد آهنین اسرائیل را خریداری کند گفت: این مطمئناً یکی از موضوعاتی است که ما در مورد آن بحث و گفتگو می کنیم و برای توجیه آن دلایلی خوبی هم داریم.
وی در ادامه تاکید کرد: ما نباید فراموش کنیم که همسایه ای داریم که آماده استفاده از خشونت برای تامین منافع خود است.
شهردار شهر اسلاووتیچ اوکراین می گوید نیروهای روسی این شهر را که محل استقرار کارگران نیروهای هسته ای چرنوبیل بوده است ترک کرده اند.
روز شنبه همچنین فرماندار این منطقه گفت نیروهای روسی کنترل این شهر را در خارج از منطقه ممنوعه در اطراف چرنوبیل به دست گرفته اند.
کارکنان اوکراینی نیروگاه هسته ای چرنوبیل پس از تسلط روسها به این نیروگاه در این منطقه مستقر شده اند.
بهای معاملات آتی نفت برنت دریای شمال با ۲.۳ درصد کاهش به ۱۱۷ دلار و ۹۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز با همین میزان کاهش، ۱۱۱ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه داد و ستد شد.
گرچه به دلیل شدت یافتن همه گیری کرونا در چین و اعمال قرنطینه عمومی در این کشور بهای طلای سیاه به طور موقت کاهش یافت اما تحلیلگران پیش بینی میکنند با توجه به شرایط سیاسی جهان و نیز ادامه تنشهای موجود میان روسیه و اوکراین روند افزایشی بهای نفت خام در بازارهای جهانی همچنان صعودی خواهد بود.
سازمان اطلاعات انگلیس مدعی شد روسیه در حال محاصره سواحل دریای سیاه در مجاورت اوکراین است و عملاً این کشور را از تجارت دریایی بین المللی منزوی کرده است.
روسیه هنوز در مقابل این ادعای انگیسی ها واکنشی نشان نداده است ولی می گوید نیروهای دریایی روسیه به حملات موشکی پراکنده خود علیه اهداف مختلف در سراسر اوکراین ادامه می دهد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود خواستار پایان عملیات نظامی این کشور در اوکراین و استقرار صلح در این منطقه شد.
دو طرف طی این تماس تلفنی موافقت خود را با انجام دور بعدی مذاکرات میان هیئت روسی - اوکراینی در استانبول اعلام کردند.
امانوئل وارگون، وزیر مسکن فرانسه گفت از ابتدای آغاز درگیری های نظامی در اوکراین بیش از 30 هزار پناهجو از این کشور وارد مناطق مختلف فرانسه شده اند.
وارگون در ادامه افزود: هدف ما این است بتوانیم حدود 100 هزار پناهجو را در کشورمان اسکان دهیم.
برآوردهای اولیه حاکی از آواره شدن بیش از 3 میلیون و 400 هزار اوکراینی از کشور و گسیل آنها به کشورهای همسایه به ویژه لهستان است. کشورهای اروپایی تلاش دارند بخشی از این مهاجران را در خاک خود اسکان دهند. ایالات متحده آمریکا نیز پیش تر از اسکان بیش از یکصدهزار پناهجوی اوکراینی در خاک خود خبر داده بود.
جو بایدن، رییس جمهور آمریکا یک روز پس از آن که گفته بود ولادیمیر پوتین نمی تواند بر مسند قدرت بماند، اعلام کرد: واشنگتن از تغییر رژیم در روسیه حمایت نمی کند.
بایدن در پاسخ به سوال خبرنگاری در این باره که آیا واشنگتن می خواهد پوتین برکنار شود و خواستار تغییر رژیم در روسیه است، گفت: خیر. این خواسته ما نیست.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در ادامه صحبت های بایدن در روز یکشنبه گفت: منظور رییس جمهور این بوده که پوتین نمی تواند اختیار جنگ یا تجاوز نظامی به اوکراین را داشته باشد.
شبکه الجزیره اعلام کرد: اولاف شولتس، صدراعظم آلمان مدعی شد طی سی و سه روزی که از جنگ اوکراین می گذرد دستکم 10 هزار نظامی روسی در این جنگ کشته شده اند.
پیش تر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز مدعی کشته شدن 15 هزار نظامی روس در این جنگ شده بود. با این حال، روسیه شمار تلفات نظامی خود را بسیار کمتر از 2 هزار تن اعلام کرده است.
دمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه و رئیس جمهور سابق این کشور در گفتگویی اختصاصی با شبکه خبری آر تی تاکید کرد جهان دو قطبی به پایان رسیده است و آمریکا دیگر حاکم جهان نیست و کل جهان، بستانکار آمریکا است.
وی خاطر همچنین نشان کرد: پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پایان نظم دو قطبی جهان براساس تقابل ناتو و پیمان ورشو، آمریکا خود را برنده ماجرا و تنها ذینفع فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی دانست. در شرایطی که اتحاد جماهیر شوروی در واقع به دلیل فعالیتهای ناتو از هم نپاشید بلکه دلایل داخلی در این امر دخیل بودند؛ و به همین خاطر است که آنها این طور رفتار کردند: آنها معتقدند که نمیتوان آنها را به پای میز محاکمه کشاند، اما آنها حق دارند همه را قضاوت کنند و تصمیم گیرندگان نهایی هستند و حق دارند هر کاری که دلشان میخواهد، انجام بدهند.
مدودف افزود: چند عامل هم باعث چنین رفتاری میشود؛ اول اینکه، آمریکا از نظر اقتصادی کشوری بسیار قدرتمند است. نکته دوم اینکه با نگرشی انتقام جویانه دلار چاپ میکند و به همین خاطر بدهی داخلی اش همین طور بیشتر و بیشتر میشود. در حقیقت، کل جهان، بستانکار آمریکا است. ممکن است کل جهان از نظر اقتصادی به دردسر بیفتد و دچار بحران شود و در همان زمان آمریکاییها سرگرم چاپ دلار باشند. به همین خاطر است که آنها اکنون از این نظر هم احساس میکنند که اصلاً مجازات نشده اند. درست به همان دلیلی که اقدامات آمریکا در افغانستان، عراق و ویتنام در چند دهه گذشته، هیچ وقت از نظر حقوقی از سوی جامعه بین المللی زیر ذره بین نرفته است. با وجود این، در زمان جنگ ویتنام، اتحاد جماهیر شوروی هنوز زنده بود و در قالبهای چندگانه بحثهای فشردهای درباره این موضوع به راه میانداخت. همان طور که میدانید، اتحاد جماهیر شوروی آن زمان به ویتنام کمک میکرد. آمریکا مدتها چنین سیاستی را دنبال کرد. همه هم میدانیم که ماجرا چطور به پایان رسید. این نکته را هم بگویم که ویتنام هزاران کیلومتر از آمریکا فاصله دارد. این واقعیتی است که افراد کمی، حتی در این کشور، آن را به خاطر میآورند، چون مدت زمان بسیاری از آن گذشته است، اما دوستان ویتنامی ام به من گفتند که دخالت آمریکا در ویتنام در طول دهه شصت میلادی باعث کشته شدن بیش از یک میلیون ویتنامی شد.
صادق خان، شهردار لندن اقدامات دولت انگلیس را در قبال آوارگان جنگ اوکراین در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی شرم آور دانست و تسهیل پذیرش آنان را خواستار شد.
شهردار پایتخت انگلیس که از حزب مخالف دولت انگلیس است گفت: دولت باید «خیلی بیشتر» به پناهجویان اوکراینی کمک کند.
وی که برای حمایت از مردم اوکراین به جمع راهپیمایان حامی اوکراینیها در لندن پیوسته بود، اما نگفت شهرداری پایتخت برای پناهجویان اوکراینی چه تسهیلات و کمکهایی در نظر گرفته است یا خواهد کرد. البته شهردار لندن از ساکنان پایتخت خواست درب خانههای خود را به روی اوارگان جنگ اوکراین که موفق به حضور در این کشور میشوند باز کنند.
شماری از اوکراینیهای مقیم انگلیس نیز با انتقاد از رویکرد دولت انگلیس در رد درخواست رئیس جمهور اوکراین در اجرای منطقه پرواز ممنوع بر فراز این کشور و همچنین پذیرش کم شمار پناهجویان اوکراینی تغییر رویکرد دولت انگلیس را در این باره خواستار شدند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین که پیش تر خواستار الحاق به ناتو و دایره کشورهای غربی بود پس از عملیات ارتش روسیه در خاک این کشور اعلام کرد حاضر است در روند صلح با مسکو از خواسته های خود عقب نشینی کرده و به کشوری بی طرف در تقابل میان غرب و روسیه تبدیل شود.
زلنسکی در یک پیام ویدیویی گفت: ما حاضر به چنین توافق صلحی هستیم به شرطی که این توافق از سوی طرف های ثالث تضمین شود. ما برای تضمین های امنیتی و بی طرفی، و نیز غیرهسته ای ماندن کشور آمادگی داریم.
پیش تر جان مرشایمر، استاد روابط بین الملل دانشگاه شیکاگو و سردمدار رئالیسم تهاجمی گسترش ناتو به مرزهای روسیه و تلاش اوکراین برای پیوستن به این سازمان را اصلی ترین دلیل بروز جنگ این کشور عنوان کرده بود. قدرت های بزرگ به مرزهای خود حساسیت داشته و حاضر به پذیرش استقرار نظامیان دیگر کشورهای در کشورهای هم مرز خود نیستند.
سی و سومین روز حمله نظامی روسیه به اوکراین
اصلا بهتره تیتر بزنید :
رزمایش مشترک روسیه و اوکراین
والا
عملیات نظامی دیگه چه جمله مسخره ای هستش؟
برای همین هنوز اعلام آتش بس ندادند
واقعا حیرت آوره کشوری که میگفتند دومین قدرت نظامی برتر در دنیاست
با اینکه بیشتر از 1 ماه گذشته هنوز نتونسته نیمی از خاک اوکراین رو هم تصاحب کنه
(درسته اوکراین عظیم ترین کشور اروپاست ولی ضعف روسیه کاملا مشخصه)
روسیه فقط بخاطر موشک های اتمیش مردم رو به وحشت انداخته وگرنه هیچی نداره
اگه چیزی نیست برند نابود کنن.
باید اوکراین به خاک روسیه ضمیمه بشه .
بعد از اوکراین نوبت فرانسه و انگلیس و.... خواهد بود.
ما هم متعهد می شویم در دو منطقه تازه استقلال یافته نیرو و تجهیزات نظامی مستقر نکنیم .
مونده چه جوری قضیه رو جمع کنه
حالا این جنگ در یمن .فلسطین .افعانستان .عراق .سوریه و یا در اوکراین باشه
طبق قرارداد مابین روسیه و همسایه هایش
نباید انها به ناتو بپیوندند
ولی این هنرپیشه دلقک .کودتاچی اوکراین را بخطر انداخت و
میخواست به ناتو بپوندند
در اصل مقصر تمام کشته ها
همین هنرپیشه دلقک است و بس
با پیوستن به ناتو .میخواستند گلوگاه روسیه .چین و ایران را ببندند
روسیه عاشق چشم و ابروی ما نیست درست و منصفانه خبر بگو عملیات نظامی از دید روسیه هست ،منعکس کننده خبرگزاریهای روسیه و افکار پوتین نباش.زمان قدیم نیست کسی چیزی ندونه و متوجه نشه و هرچی بگی مخاطب فکرکنه درسته. فکرنکن روسیه با آمریکا دچار مشکل شده ما بهش بچسبیم به نفعمون باشه،روسیه درحال غرق شدنه و اگه مابهش بچسبیم ماهم غرق میشیم حتی تو نظام هم اینطور که شما فکرمیکنید عمل نمیکنن پس جانب متجاوز رو نگیر.روسیه همونی هست که در جنگ جانب صدام رو گرفت و عهدنامه گلستان و ترکمنچای
میدونم که منتشر نمیکنی و یا متنو تغییر میدی
کانالهای سعودی و لندنی و لوسانجلیسی زیاد میبینی
چونکه نقطه نظرات انها را منعکس کردی
نه غربی
جمهوری اسلامی
بله, نظر منم همینه