سرپرست دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت:این وزارتخانه برای تحقق تولید دانش بنیان، به دنبال گسترش شهرک‌های فناوری در کشور است.

امیرحسین اسدی گفت: از سوی دیگر به دنبال توسعه مبانی انقلاب چهارم صنعتی است تا کارخانه‌ها به سمت هوشمندسازی پیش رفته و فرآیند‌ها و سیستم هایشان دیجیتال شود.

او گفت: امسال وزارتخانه برنامه کلانی تحت عنوان "برنامه سال تولید دانش بنیان" تدوین کرده است که برای رسیدن به تولید دانش بنیان باید چه اقداماتی در سطوح مختلف شامل برخی فرآیندها، زیرساخت‌ها و آینده پژوهی‌ها انجام گیرد و بر طبق این‌ها راهکار‌هایی نوشته شده است که هفته آینده ابلاغ می‌شود.

سرپرست دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: طبق برنامه امسال دولت باید سهم صنعت دیجیتال از تولید ناخالص داخلی را به ۱۰ درصد برساند و در این راستا برنامه‌های آموزشی و فرهنگ سازی برای مدیران در نظر گرفته شده است تا با فرآیند‌های انقلاب چهارم صنعتی آشنا شوند و کارخانه‌ها به سمت هوشمندسازی سوق یابند.

اسدی گفت: یکی دیگر از برنامه‌های اصلی امسال این وزارتخانه، راه اندازی مراکز خدمات فناوری کسب و کار در استانهاست، این مراکز، خصوصی هستند و از ظرفیت استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان در آن‌ها استفاده می‌شود.

خراسان رضوی پایلوت اتاق‌های فکر فناوری - صنعت در کشور

سرپرست دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: طبق قانون باید یک درصد از بودجه هر واحد صنعتی به بخش "تحقیق و توسعه" (R&D) اختصاص یابد که صرف تشریفات می‌شود و آمار کلی در کشور نشان می‌دهد که سهم تحقیق و توسعه در صنعت، کمتر از هشت دهم درصد است.

اسدی گفت: همچنین سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص داخلی کشور کمتر از یک درصد است، اما این سهم در کشور‌های پیشرفته دنیا ۱۴ درصد به بالاست و برای بهبود این شاخص باید صاحبان صنایع را مجاب کرد که بخشی از هزینه‌های خود را به این امر اختصاص دهند، زیرا اگر نتوان بودجه بخش تحقیق و توسعه از یک صنعت را از دو دهم درصد بالاتر برد، شکست آن صنعت حتمی است.

سرپرست دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: رویکرد رهبر معظم انقلاب در نام‌گذاری امسال، در نظر گرفتن دانش بنیانی به عنوان افزایش بهره وری، کاهش هزینه‌های تمام شده تولید، افزایش فروش و بهینه سازی فرآیند‌ها و کیفی سازی محصولات است.

اسدی گفت: برای برقراری ارتباط درست بین صنعت و دانشگاه، باید اتاق‌های فکری متشکل از نمایندگان سه بخش صنعت، دانشگاه و دولت ایجاد کرد که در آن دانشگاه و شرکت‌های دانش بنیان به عنوان راهبر حضور داشته باشند.

او گفت: در واقع اتاق‌های فکر مزبور تسهیلگرانی هستند که به ارتباط بهتر بین فناوری و صنعت کمک می‌کنند و به عنوان اتاق‌های فکر فناوری – صنعت مطرح می‌شوند.


بیشتر بخوانید



سرپرست دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: متاسفانه بخش صنعت آن قدر درگیر خود بوده است که در بسیاری موارد درد خود را نمی‌فهمد و قرار است در اتاق‌های فکر فناوری – صنعت به سراغ تک تک صنایع رفته، رویداد‌های حل مساله و مشکلات صنایع را مطرح و مساله شناسی و معضل شناسی انجام گیرد و در نهایت برای آن راهکار اتخاذ شود تا با بهره گیری از شرکت‌های دانش بنیان، دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها بتوان این مسائل را حل و عملیاتی کرد.

اسدی گفت: شاخص ما در سال ۱۴۰۱ این است که صنعت برای کیفی سازی و افزایش بهره وری و کاهش هزینه‌ها از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان استفاده کند از این رو مشهد پایه ایجاد اتاق‌های فکر فناوری – صنعت می‌شود.

او گفت: خراسان رضوی به ویژه مشهد ظرفیت‌های بسیار زیادی هم در حوزه صنعت و هم در حوزه دانشگاه و شرکت‌های دانش بنیان دارد و اگر بتوان تعامل بین این دو بخش را شکل داد منجر به افزایش بهره وری خواهد شد.

سرپرست دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در این راستا کارگروهی متشکل از نمایندگان سه بخش صنعت، دانشگاه و دولت برای ایجاد اتاق فکر فناوری- صنعت در مشهد تشکیل شد تا برنامه‌ها و آیین نامه‌ها توسط این کارگروه نوشته شود از سوی دیگر دولت نیز تمام ظرفیت خود را برای این بخش مورد استفاده قرار دهد تا اتاق‌های فکر استانی بتوانند به فناور شدن صنعت کمک کنند.

اسدی گفت: یکی از اقدامات اتاق‌های فکر فناوری – صنعت می‌تواند فرهنگ سازی در خصوص افزایش هزینه‌ها برای تحقیق و توسعه در صنایع باشد تا مدیران صنایع ترغیب شوند که روی بخش تحقیق و توسعه سرمایه گذاری کنند چرا که برخی از صاحبان صنایع، تحقیق و توسعه را قبول ندارند یا مدیران ضعیف خود را در بخش‌های تحقیق و توسعه کارخانه‌ها قرار می‌دهند در حالی که در تمام دنیا این بخش، پیشران و پیشانی کار است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.