رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: اهمیت و نقش تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان بر کسی پوشیده نیست.

ماه رمضان، ماه میهمانی خدا و پرهیز از گناهان است و در اینجا نکاتی در مورد تغذیه سالم در این ماه مبارک رمضان ارائه شده است.

ویژگی‌های یک وعده غذایی مناسب در افطار

مریم مهارت گفت: توصیه می‌شود هنگام افطار از آغاز کردن غذا با آب سرد و نوشابه خودداری شود. مصرف مایعات زیاد به ویژه مایعات خنک با رقیق کردن اسید و آنزیم‌های دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم وجذب مواد غذایی شده و درد شکم و نفخ را به همراه دارد.

او گفت: بهتر است روزه را با آب گرم، شیر گرم یا چای کمرنگ به همراه خرما یا کشمش باز کرده و به تدریج از مواد غذایی سبک استفاده کرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: وعده افطاری باید دارای ویژگی‌های یک صبحانه باشد. به طور مثال نان سبوسدار و پنیر با گردو یا سبزی ها، تخم مرغ آبپز، فرنی و شیر برنج انتخاب‌های مناسبی برای وعده افطار است.

او گفت: سبزی و میوه منبع خوبی از آب و فیبر است که مانه یبوست می‌شود، بنابراین توصیه می‌شود در هنگام افطار و همچنین در فاصله بین افطار تا سحر مورد استفاده قرار گیرد.

مهارت گفت: توصیه می‌شود در این ایام مصـرف بامیـه و زولبیـا کــه دارای مقـادیر زیـادی قند و چربی، اسـیدهای چرب اشباع و ترانس است، بسیار محدود شود. بـه طور کلی زیاده روی در مصرف مـواد قندی و شیرین از جمله حلـوا، در وعـده افطار علاوه بر اینکه منجر به اضافه دریافـت انـرژی و چاقی مـی شـود، موجب تضـعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

وعده غذایی شام در روزه داری

او می‌گوید: به فاصله ۲ ساعت بعد از افطار بهتر است وعده شام مصرف شود که می‌توان در این وعده، غذا‌هایی مانند انواع سوپ و آش رقیق حاوی حبوبات و سبزی‌ها و همچنین حلیم کم چرب مصرف کرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: غذایی که در وعده شام مصرف می‌شود، باید کم چرب و کم نمک باشد.

تغذیه سالم

به گفته او، در ۲ وعده افطاری و شام مصرف انواع سبزی ها، سالاد، سبزی خوردن و همچنین لبنیات از جمله ماست کم چرب و دوغ کم نمک باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا مصرف این گروه‌های غذایی اغلب در بین روزه داران کاهش می‌یابد.

مهارت گفت: برای تامین آب موردنیاز بدن توصیه می‌شود پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، به ویژه میوه‌های آبدار از جمله هندوانه، طالبی، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن می‌توان استفاده کنیم.

او گفت: در وعده شام به جای استفاده از نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه‌های گازدار، آبمیوه‌های صنعتی و انواع شربت ها، توصیه می‌شود از آب آشامیدنی سالم، دوغ و عرقیات سنتی کم شیرین استفاده کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار