به گفته آقای جمیل صادقی فر آلودگی هوا میتواند آسیب پذیری دستگاه تنفسی افراد را افزایش دهد و همچنین باعث تشدید دیابت و بیماریهای تنفسی شود.
او گفت: با توجه به تغییر فصل و افزایش آلایندههای هوا بخصوص در کلان شهرها و شهرهای صنعتی با ۲ مشکل آلودگی هوا و اپیدمی کرونا مواجه هستیم و میزان مراجعات افراد به مراکز درمانی نیز به همین دلیل و تشدید مشکلات تنفسی، قلبی و عروقی همچنین کرونا افزایش مییابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: نوجوانان و کودکان، افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، افراد با بیماریهای زمینهای و مشکلات قلبی، عروقی، تنفسی، کارگران و افرادیکه در فضای آزاد فعالیت و کسانیکه از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده میکنند، در معرض خطر بیشتری نسبت به آلودگی هوا قرار دارند.
صادقی فر از جمله اقدامات برای کاهش اثرات سلامتی ناشی از آلودگی هوا در زمان کرونا را خودداری از انجام فعالیتهایی مانند قدم زدن در پارکها و دویدن در فضای آزاد، کاهش شدت فعالیتهای خود در خانه و استفاده از غذاهای سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان شامل میوه و سبزیجات و عدم استفاده از غذاهای چرب، فست فود و غذاهای فراوری عنوان کرد.
او گفت: بهترین راه کاهش مواجه با آلودگی هوا ماندن در خانه و فضای بسته، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و کاهش تجمعات، عدم استفاده از دخانیات و شمع در فضای بسته و بسته نگه داشتن در و پنجرهها است.