محمود رضا فقیهی گفت: پارکینسون، یک اختلال عصبی است که به طور عمده بر نورونهای تولید کننده دوپامین در یک منطقه خاص در مغز، تاثیر میگذارد. در حال حاضر این بیماری مربوط به سنین پیری نیست و در افراد با سنین پایینتر نیز بروز میکند.
با توجه به وجود ۹ میلیون سالمند در کشور، میزان بروز پارکینسون شیوع بیشتری خواهد داشت. این بیماری به یک باره به وجود میآید و راه پیشگیری ندارد. معمولا در آقایان شایعتر است.
او گفت: اصلاح سبک زندگی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر است. ۹۰ درصد ابتلا غیر ژنتیکی است، اما علت اصلی ابتلا هنوز مشخص نیست. مشکلی که در حال حاضر وجود دارد، این است که وزارت بهداشت تا به امروز آمار دقیقی از تعداد این بیماران ندارد.
امیرحسن حبیبی، فلوشیب اختلالات حرکتی گفت: درمان این بیماری شامل دارویی، جراحی و توانبخشی است. به شدت هزینه تامین داروی این افراد بالا است. با توجه به شرایط اقتصادی و گرانی داروها و با توجه به وجود داروهای این افراد که نیمی از آنها ایرانی است، برخی بیماران نسبت به هزینهها و اثربخشی آن واکنش متفاوتی دارند. آن ها در دسترس بودن دارو و داشتن قیمت مناسب را درخواست میکنند.
به گفته حبیبی لرزش دست در حال استراحت، کندی در راه رفتن و حرکت و خندیدن از نشانههای بروز این بیماری است.
او با تاکید بر پرهیز از ازدواجهای فامیلی به دلیل ریسک بالای ابتلا به پارکینسون، گفت: بروز سکتههای مغزی و نرسیدن اکسیژن به مغز در ابتلا به بیماری موثر است.
مهری سالاری، استاد مغز و اعصاب گفت: پیش بینی میشود ۲۵۰ هزار بیمار پارکینسون در کشور وجود داشته باشند. هنوز آمار دقیقی در خصوص این بیماری در کشور نداریم.
این متخصص گفت: در هر کشوری نوع ژنتیک و تاثیر آن در بروز بیماری متفاوت است. بر اساس آخرین اخبار این بیماری در کشورهای شرق آسیا به مراتب بیش از اندازه دیده میشود. کاردرمانی و ورزش درمانی در مسیر درمان پارکینسون موثر هستند.
به گفته سالاری ضربه خوردن و ارتباط با سموم از جمله علل ابتلا به این بیماری است.