رئیس سازمان صمت فارس گفت: میزان صادرات فارس در سال ۱۴۰۰ بر اساس مبدا گمرکات استان در حدود ۴۲۴ میلیون دلار بوده که رشد ۹۲ درصدی داشته است.

ایزدی در اولین کارگروه توسعه صادرات استان فارس گفت: ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در شهرستان فسا، ارائه اقدامات و فعالیت‌های انجام گرفته اتاق بازرگانی در زمینه توسعه و بهره‌برداری از میز‌های ملی صادرات محصولات و همچنین پیگیری مصوبات جلسات کارگروه توسعه صادرات استان فارس در سال گذشته از اصلی‌ترین عناوین مطرح شده در این نشست بود که با حضور مسئولان استانی و شهرستانی برگزار و تصمیم‌گیری شد.

حمیدرضا ایزدی گفت: میزان صادرات فارس در سال ۱۴۰۰ بر اساس مبدا گمرکات استان در حدود ۴۲۴ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت زمان مشابه در سال ۱۳۹۹ نیز ۹۲ درصد تغییرات بر اساس ارزش داشته است که البته نیازمند اصلاح فرآیند قانونی و حقوقی این موضوع در زمینه گمرک بوده تا با تسهیل در تجارت و کاهش تشریفات اداری معمول نیز این افزایش ارزش دلاری و ریالی صادرات کالا البته با اعلام آمار واقعی بر اساس مبدا تولید، تداوم پیدا کند.

او در رابطه با اهمیت ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در فارس، گفت: این پروژه در دهه هشتاد تاکنون در شیراز کلید خورده که متاسفانه روند مطلوبی را در پیشرفت فیزیکی و هزینه‌ای نیز در پی نداشته است که با همکاری سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی این موضوع به صورت برنامه‌ریزی شده و هدفمند، عملیات اجرایی چندین پروژه پایانه صادراتی به جهت جبران ضعف‌های مدیریتی گذشته در به نتیجه رساندن این مسئله در دست اقدام است.

رئیس سازمان صمت فارس با تاکید بر بهره‌گیری از شعار سال در ارتقاء توان صادراتی این استان، گفت: دانش‌بنیان کردن تولید و اشتغال با ایجاد ارزش افزوده در محصولات و کالا‌های تولیدی و همچنین عرضه مناسب آن در بازار‌های داخلی و بین‌المللی گره‌خورده است که روشمند کردن و علمی کردن این موضوع در رشد اقتصادی ما تاثیرگذاری بسیار مطلوبی دارد.

محسن ربانی‌زاده هم بر اهمیت اجرایی شدن سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد تاکید و گفت: نگاه ما در موضوعات مختلف اقتصادی به برنامه‌های بالادستی کشور به ویژه در زمینه اجرایی شدن سیاست ابلاغی اقتصاد مقاومتی بوده که صادرات محصولات در آن نقش اساسی دارد.

رئیس سازمان صمت فارس در رابطه با اهمیت نقش صادرات در توسعه اقتصاد ملی، گفت: یکی از دستورالعمل‌های سیاست اقتصاد مقاومتی مربوط به صادرات جایگذین نفت و گاز است که لازم است به ظرفیت‌های متعدد و متنوع استان فارس نیز توجه شود.

ربانی‌زاده در رابطه با اهمیت کاهش مداخلات دولت در زمینه اقتصاد، گفت: اصلاح فرآیند معمول باید به صورت سیستمی باشد و انتظار است با کاهش ورود دولتی‌ها به حوزه اقتصاد نیز بخش خصوصی پیشران بشود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در رابطه اهمیت صادرات غیرنفتی گفت: بر اساس تاکید مقام معظم رهبری در توسعه تجارت بین‌الملل بایستی از خام‌فروشی به صورت جدی جلوگیری کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار