محمدحسین کاوه گفت: خانوادهای سالم است که مادر آن سالم باشد، فعالیت بدنی در ارتباطات خانوادگی و افزایش توانایی افراد برای فعالیتهای گوناگون زندگی اجتماعی سهم بسزایی دارد.
این عضو هیئت علمی گروه سلامت علوم پزشکی شیراز، گفت: تاثیرات جسمانی فعالیت بدنی در بانوان علاوه بر تاثیر بر پیشگیری از پوکی استخوان، ﺗﺎﺛﻴﺮ ﺑﺮ ﺳﻴﺴﺘﻢ ﻗﻠﺒی ﻋﺮوﻗی و تقویت عضلات کف لگن بانوان، بر سلامت دستگاه گوارش نیز موثر است.
کاوه گفت: نتایج تحقیقات نشان میدهد بانوانی که در اوایل بارداری در برنامه تمرینی ملایم شرکت کرده بودند که در آن وزن بدن تحمل میشد، به طور چشمگیری نوزادانی بلندتر و با وزن بالاتر از زنانی که در این برنامه شرکت نکرده بودند به دنیا آوردند.
او گفت: در بانوان مسایل مختلفی مانند بارداری، چاقی و یبوست میتواند باعث ضعیف شدن عضلات کف لگن و مشکلاتی مانند افتادگی اعضای لگنی یا بی اختیاری ادراری شود که ورزش، میتواند این مشکلات را کاهش دهد.
کاوه گفت: با توجه به ﺗﺎﺛﻴرات روانی فعالیت بدنی نیز شامل تاثیر بر کاهش اضطراب و افسردگی و بهبود وضعیت خواب است، ورزش و ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﺑﺪﻧی در درازﻣﺪت ﻣﻮﺟﺐ اﻓﺰاﻳﺶ ﻏﻠﺒﻪ ﺳﻴـﺴﺘﻢ ﭘﺎراﺳـﻤﭙﺎﺗﻴک در ﺑﺪن ﻣی ﺷﻮد ﻛﻪ اﺛﺮات ﺿﺪ اﺿﻄﺮاﺑی داﺷﺘﻪ و ﺑﺎﻋﺚ آراﻣﺶ ﺑﻴـﺸﺘﺮ میشود.
این عضو هیئت علمی علوم پزشکی شیراز همچنین گفت: ﻓﻌﺎﻟﻴـﺖ ﺑـﺪﻧی ﻣـﻨﻈﻢ و ورزش ﻣﻮﺟـﺐ ﺑﻬﺒـﻮد اﺧﺘﻼﻻت ﺧﻮاب و ﺗﺴﻬﻴﻞ در روﻧﺪ ﺑﻪ ﺧﻮاب رﻓﺘﻦ و ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از اﺑﺘﻼ ﺑﻪ اﺿﻄﺮاب و اﻓﺴﺮدﮔی میﺷﻮد.
به گفته کاوه، اﻓﺰاﻳﺶ ﻗﺪرت ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨی، کنترل بهتر میزان قندخون در ﺑﻴﻤـﺎران مبتلا به دﻳﺎﺑت و کاهش نیاز به انسولین و داروهای ضد قند خوراکی، کاهش چربی مضر (تری گلیسیرید) و افزایش چربی مفید (اچ دی ال) و کمک به سلامت قلب و عروق، پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه، رحم، پروستات و روده، به تاخیر انداختن پدیده سالمند با حفظ توده عضلانی و جلوگیری از کاهش مصرف انرژی پایه بدن، از دیگر تاثیرات مهم فعالیت بدنی بر سلامت است.
این عضو هیئت علمی علوم پزشکی شیراز به همه خصوصا بانوان توصیه کرد که حداقل ۵ بار در هفته، هر بار به مدت ۳۰ دقیقه، فعالیت بدنی با شدت متوسط یا حداقل ۳ بار در هفته هر بار به مدت ۲۵ دقیقه، فعالیت شدید بدنی داشته باشند.