آقای علی خضریان گفت: نگاه صنفی در وزارت بهداشت مانع از عملکرد صحیح این وزارتخانه در راستای تأمین منافع مردم شده و ممکن است مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی به درستی جرا نشود؛ مدیران وزارت بهداشت در کنار سازمانها و انجمنهای صنفی پزشکی، از جمله مخالفان مصوبه افزایش جذب دانشجوی پزشکی بودهاند.
۷ دی ماه پارسال شورای عالی انقلاب فرهنگی با افزایش جذب سالانه ۲۰ درصد دانشجوی پزشکی نسبت به سال قبل، موافقت کرد.
بر اساس این مصوبه، افزایش جذب دانشجوی پزشکی باید تا ۴ سال انجام شود و به مناطق محروم اختصاص دارد. شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرده دانشجوها در همه دانشگاههای کشور جذب میشوند اما به صورت بومیگزینی به مناطق محروم اختصاص پیدا خواهند کرد.
پیش بینی شده با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تا ۴ سال آینده، ۹ هزار نفر به ظرفیت پزشکی کشور اضافه خواهد شد.
کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ۲۳ فروردین ماه درباره روند پیگیری و تصویب افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی گزارش داد. این کمیسیون پیشنهاد کرده با ایجاد رشتههای حد واسط مانند مراقب سلامت یا بهداشتکار دهان و دندان، به افزایش دسترسی مردم به خدمات پزشکی کمک شود.
همچنین در پیشنهادی دیگر، کمیسیون اصل ۹۰ گفته تا با کاهش تعارض منافع در آموزش پزشکی کشور، امکانات تربیت دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی افزایش پیدا کند.
این کمیسیون توسعه ارائه خدمات و آموزش طب سنتی را عاملی برای افزایش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی و کاهش انحصار در حوزه درمان دانسته.
پرونده «روند پیگیری و تصویب افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی» حدود ۸ ماه پیش در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تشکیل شده است؛ این کمیسیون گزارش داده از کاهش ظرفیت آزمون دستیاری سال ۱۴۰۰ و بازگشت ظرفیت به میزان سال ۱۳۹۹ جلوگیری شده.
در گزارش کمیسیون ۹۰ مجلس آمده که وزارت بهداشت موظف شده طرح افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع تخصص و دندانپزشکی عمومی و تخصصی را به همراه اصلاحات پیشنهادی، برای تشویق دانشجویان به تحصیل در رشتههای موردنیاز و کم متقاضی پزشکی در مقطع تخصص، تهیه کند و تا دو ماه برای تصویب به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه دهد.