کتاب «دختران ایران خانوم» با بازنویسی ناصر یوسفی در انتشارات کارگاه کودک منتشر شد. این کتاب داستان هفت دختر افسانهای را بیان میکند؛ از جمله آنها میتوان به «گل خندان»، نخودی» «گل گلاب»، «کدو قلقله زن»، «ماه پیشونی»، «دختر نارنج و ترنج» و «نمکی» اشاره کرد.
گل خندان، یکی از شخصیتهای کتاب است که به هر جایی میرود سبزی را رونق میدهد. شخصیتهای نزدیک به او علاقهمند به محیط زیست هستند.
داستان نخودی از این قرار است که پدر و مادری آرزو داشتند فرزند داشته باشند. در زمان پختن آش به یکباره نخودی از ظرف آش بیرون میپرد تا به یک کودک متفاوت تبدیل شود. کودکی که قدرتمند، جسور و تواناست. شخصیت نزدیک به وی دخترجوانی کوتاه قامت، اما جسور و قدرتمند است.
کدوقلقله زن قصهای آشناست، اما این بار دختری در کدو به دیدن مادربزرگش میرود. شخصیت نزدیک به او را میتوان دختران و زنانی دانست که به هردلیلی مجبور هستند راههای غیرمعمول را طی کنند. حل مسئله و ادامه دادن از ویژگیهای شخصیتی نزدیک به دختر داستان «کدو قلقله زن» است.
نمکی دختری جسور، زبل، توانا و مراقب است که به خوبی از غولی متفاوت پذیرایی میکند؛ اما نمکی از اونمی ترسد. درعین حال که کنار مادرش است وبه حرف هایش گوش میدهد، اما کارهای مورد علاقه اش را هم انجام میدهد و خطر انجام آنها را میپذیرد.
دختر نارنج وترنج دختری زیبا وصبوراست، همه پسران آبادی دنبالش هستند، اما یک دیو او را طلسم میکند و در نارنجی اسیر میشود تا اینکه روزی خورشید جان برای نجاتش به سراغش بروند. زیبایی وصبوری و امیدواری از ویژگیهای اوست.
ماه پیشانی قصهای آشناست. شاید دخترانی خوش قلب، آرام، بخشنده ومهربان که به نوعی درمسیر زندگی با مواردی مواجه میشوند کارهایی انجام میدهند که خودشان انتخاب نکردند و از این مسئله اذیت میشوند. ناگهان یک معجزه گر به زندگی شان وارد میشود و زندگی شان را تغییر میدهد.
نبات خانومی هم دختری است که از همه کوچکتر است و با دوستانش به جنگل میرود. راه را گم میکند. وی از همه خلاقتر است و مدام حل مسئله میکند. راه حل پیدا میکند مراقب بقیه است. در ابتدا کسی وی را حساب نمیکند، اما به دلیل سن و سالش کارهایش متفاوت و در اجتماعش تازه دیده میشود. در نهایت همه اینها دختران یک ایران خانوم بزرگ و ارزشمند هستند.