وقتی ستارهای به پایان عمر خود نزدیک میشود و سوخت آن تمام میشود، در انفجاری مهیب به نام ابرنواختر منفجر میشود.
به گزارش slashgear، این رویداد مخرب است، زیرا ابرنواخترها میتوانند ستارگان مجاور را محو کنند و اگر سیارهای مانند زمین در نزدیکی انفجار باشد غیرقابل سکونت میشوند. با این حال، تلسکوپ فضایی هابل اخیراً در حال مطالعه ستاره ای است که از ستاره مجاور خود که در حال تبدیل شدن به ابرنواختر بوده، جان سالم به در برده است. دادههای جمع آوری شده از این مطالعه میتواند به ستاره شناسان کمک کند در مورد چگونگی تکامل و مرگ ستارگان بیاموزند.
محققان به دنبال یک ابرنواختر بودند زیرا میخواستند بدانند در طول رویدادی مانند این پدیده، چه اتفاقی برای بیرونیترین لایه ستاره که از هیدروژن تشکیل شده است میافتد. گاهی اوقات، پس از یک ابرنواختر، هیچ شواهدی از هیدروژن وجود ندارد، که باعث میشود محققان به این فکر کنند که چه اتفاقی برای آن افتاده است. برای پاسخ به این سوال، گروه تحقیقاتی از تلسکوپ هابل برای جستجوی نمونههایی از ابرنواخترها استفاده کردند. آنها آنچه را که به دنبال آن بودند در ge ۲۰۱۳ یافتند، که قبلاً یک ستاره دوتایی بود اما پس از انفجار دو ستاره با یکدیگر ادغام شدند.
هنگامی که ستاره شناسان برای اولین بار ابرنواختر ۲۰۱۳ge را مشاهده کردند، تنها چیزی که برای چندین بار دیدند نور فرابنفش درخشان ناشی از انفجار بود. اما پس از گذشت زمان، نور شروع به کم شدن کرد و منبع دیگری از نور ماوراء بنفش قابل مشاهده شد. در ارتباط با این پدیده محققان میتوانند این نظریه را بررسی کنند که این ستاره قبل از تبدیل شدن به ابرنواختر، هیدروژن را از ستاره مجاور خود (ستاره کناری) بیرون کشیده است. این اتفاقی بود که بر اساس آن نظریه پردازی شده بود اما پیش از این هرگز مشاهده نشده بود.
بیشتر بخوانید