آقای محمد ایرانی این خبر را در گفتوگوی مکتوب با روزنامه «الرأی» کویتی اعلام کرده است.
به گفته او، «ایران دعوتی رسمی برای طرف کویتی درباره گفتوگو در خصوص میدان الدره ارسال کرده تا برای از سر گرفته شدن مذاکرات از نقطه توقف آن در سال ۲۰۱۴ این کشور با جمهوری اسلامی ایران بر سر میز بنشیند.»
سفیر ایران در کویت همچنین گفت: همچنین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایرانی با شیخ احمد الناصر همتای کویتی خود به منظور از سر گرفته شدن این مذاکرات در تهران از دوره پایانی [مذاکرات] در کویت تماس برقرار کرد.
آقای جواد اوجی وزیر نفت کشورمان نیز هشتم فروردین امسال آغاز قریبالوقوع عملیات حفاری در میدان آرش خبر داده بود.
به گفته وزیر نفت، «مطالعات جامع میدان مشترک آرش با حفاری چاه اکتشافی و انجام لرزهنگاری تکمیل شده و به زودی با نصب جکت (پایه)، عملیات حفاری در این میدان آغاز خواهد شد.گرچه ما مایل به مذاکره و همکاری برای توسعه میادین مشترک هستیم اقدامات یک جانبه، مانع اجرای طرح مذکور نخواهد شد.»
یک روز پس از این بود که شیخ ناصر محمد الصباح وزیرخارجه کویت نهم فروردین امسال گفته بود که میدان گازی آرش ـ الدره یک موضوع سه جانبه بین ایران، کویت و عربستان است.
بیشتر بخوانید
گفتنی است، مذاکرات میان دو کشور درباره میدان الدره از دهه ۶۰ قرن گذشته میلادی آغاز شده و تداوم داشته است و طبق اعلام سفیر ایران در کویت، آخرین مذاکرات میان دو طرف در سال ۲۰۱۴ در کویت برگزار شده است.
کویت و عربستان در ۲۱ مارس، سندی برای توسعه میدان گازی آرش ـ الدره امضا کردند که بر اساس بیانیه شرکت نفت کویت، پیش بینی میشد، این میدان روزانه ۱ میلیارد فوت مکعب گاز و ۸۴ هزار بشکه در روز میعانات گازی تولید کند.
پس از این، سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت خارجه درباره این توافق گفت: میدان گازی آرش ـ الدره یک میدان مشترک بین کشورهای ایران و کویت و عربستان سعودی است و بخشهایی از آن در محدوده آبهای تحدید حدود نشده بین ایران و کویت قرار دارد.
بیشتر بخوانید
سخنگوی وزارت امور خارجه پایان تاکید کرده بود که جمهوری اسلامی ایران همچنین حق خود را برای بهره برداری از میدان مشترک گازی آرش ـ الدره محفوظ میدارد.
ذخیرهی در جای گاز میدان آرش یک تریلیون فوت مکعب و ذخیره نفت درجای این میدان نیز ۴۲ میلیون نفت خام تخمین زده شده است؛ این میدان گازی که از سوی ایران «آرش» و از سوی دو کشور کویت و عربستان «الدره» نامیده میشود، دهها سال است به جهت تعیین سهم ایران و کویت، به موضوعی برای مناقشه دو کشور تبدیل شده است.
اهمیت میدان آرش علاوه بر حضور لایههای نفتی و گازی با مقدار زیاد میعانات گازی، حفظ حاکمیت کشورمان بر آبهای این منطقه و مناقشه مرزی است که طی ده سال اخیر توسط کشور کویت بوجود آمده است. بر اساس اطلاعات موجود و قوانین بینالمللی نظیر عمق آب و فاصله تا سرزمین خشکی، مرز دریایی در سالهای قبل از انقلاب اسلامی تعیین شده که همین مرز مورد قبول و تاکید کشورمان است.
فقط یاد گرفتید چطوری بدزدید و بگذارید تو جیب تون و سیسمونی بخرید.
هیچ کس محل تون نمیگذاره.
اینا یه وقت شریک منابع ایران نشوند
خیر
پس شما هم فقط بنویسید میدان گازی آرش.
ممنون
اول میدان را ارزش گذاری مالی می کنیم ،
بعد درباره سهم استفاده از آن بحث می کنیم ،
اینجا سه چیز مشترک است :
میزان ذخیره ، ارزش مالی ، اهمیت سوق الجیشی و
سه چیز انحصاری است :
منطقه مرزی ، زمان بهره برداری ، حساب بانکی ،
پیمان اشراقی.