بیست و یکمین نشست تخصصی در حوزه مدیریت بحران با عنوان تحلیل مخاطره گردوخاک و طوفان گردوخاک توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی برگزار شد.
در این نشست مجتبی یوسفی نماینده مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی در ابتدا به اهمیت اقدامات بلند مدت و میان مدت و کوتاه مدت پرداخت و از تاخیر در اجرای قوانین مقابله با گرد و غبار تا زمان رسیدن گرد و غبار به پایتخت و به طور کل سیاست بخشینگری انتقاد کرد.
او گفت: علاوه بر سو مدیریت در احداث سد در حریم رودخانههای خارج از کشور مثل دجله و فرات، سیاست غلط داخلی در حوزه آبی مخصوصا در شرق کشور باعث افزایش گرد و غبار و ایجاد کانونهای این پدیده گشته است.
یوسفی گفت: از جمله سیاستهای نادرست میتوان به تاسیس صنایع آببر و استفاده از آب کشاورزی و باغات و آب شرب و خشک شدن مناطق غربی کشور مثل جلگه شادگان و هورالعظیم اشاره کرد.
در ادامه، ابراهیمی گفت: عمدتا گرد و غبار و بقایای گیاهان توسط این ریزگردها حمل شده و خطرات زیادی ایجاد میکند؛ این ریزگردها با تحریک سیستم ایمنی به عروق خونی آسیب میرسانند و موجب بیماری های قلبی و عروقی و عوارض متعددی میشود.